Предлог за бб крема? Не е битно дали е корејска или медицинска. Или дрогериска. Да не истакнува пори, а воедно имам и нормална масна кожа сега летово. Се мислам на лореал тинт серумот да го пробам? На миша ја користев досега, презаситени сум. Светнував по некое време. @koritsaki ))
Alga Maris, со заштитен фактор 30 и 50 и има три нијанси, со мат ефект, досега најзадоволна сум од неа,ја има во Белина. https://bellina.mk/prodavnica/nega-...ivory-spf30-пигментирана-крема-за-лице-50-мл/
@Mommy. S ако сакаш нешто поприродно можеш таа бб крема што ти ја предложи @MeowMeow да ја земеш. Исто и на Др.Хаушка ако немаш мн светол тен можеш да ја пробаш. Од оваа има една нијанса. Од таа погоре 3. Јас моментално на Heimish cushion ја користам , не е мат ама ја сетирам со белата транслуцентна пудра исто од Хеимиш и супер е.
Мислење за Purito bb кремата? Лани ја користев на Missha и беше ок, но си ја утнав бојата и ми беше доста сива. И некако многу сјајна ми беше, мене доста ми се поти лицето во лето. Цената по милилитар е горе-долу иста бидејќи Missha e 50ml a Purito 30ml.
Јас ја имам користено миша, но не ми се допаѓа, посебно во лето. Чудна сива нијанса, и после пола саат светната у лице. Инаку ако имаш сува кожа и ако погодиш нијанса можеби ќе ти се погоди. Добра покривност има.
Јас Heimish cushion би ти ја предложила 21 доколку ја најдеш , јас таа ја користам. Или Tir tir , има многу нијанси. Секогаш ги сетирам со Heimish камената пудра, не мрда шминката
https://coslovemetics.mk/product/heimish-moringa-ceramide-bb-cream-spf-30-pa-19-fair-beige-30g/ Заборавив и оваа бб крема да ја ставам, дури повеќе од cushion верзијата ми се допаѓаше. По мат ефект доколку сакаш мат, и оваа 19ката е посветла од 21, многу светла. Ако побараш неколку страни поназад мислам и слики имам прикачено. Арно ме потсети повторно ќе ја земам.
Не сум ја пробала Миша. Имав бб крема Гарниер и цц крема Алверде, ама не се добри. Немаат убава покривност. Гарниер е за нијанса подобра од другата.
Оваа е добра за имам резерва по 3-4 немој да ја снема нијансата 19 Ја мешам со пудра на Ревлон некогаш и само ова
Ги имам користено и двете и двете ми беа ок. На пурито можеби за нијанса потешка на лице, покривност горе доле иста. На пурито natural beige нијанса, а на Миша 23. На прва двете делуваат сиво, но се приспособуваат на кожата. Светол тен имам и Јас