Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

ББ и ЦЦ креми

Дискусија во 'Лице' започната од Lilit, 13 март 2013.

1. axl-babe

axl-babe Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    450
    Допаѓања:
    577
    Девојки, препорачајте ми бб крема за сува кожа... И цена ако знаете. :)

2. cooll

cooll Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2010
    Пораки:
    3.060
    Допаѓања:
    10.710
    Од гарниер , 300 денари

На axl-babe му/ѝ се допаѓа ова.
  3. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Јас имам сува кожа и Нивеата ми се покажа катастрофа, имав ставено и обична крема одоздола и пак неможев да ја размачкам убаво, како грутки ми се правеше, а да не ги коментирам и нијансите. Лајтот е ужасна, мава на розево, а медиум е многу темна. Од ББ кремата на Дебора и на Гош сум задоволна јас, но се доста покапи околу 700 денари се и двете.

4. naturally

naturally Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    3.480
    И јас имам прилично сува и осетлива кожа, па ББ кремава на Гарниер ми одговара. Имам прилично чисто лице освен пеѓите и сум задоволна од изгледот кој го дава. Има прекрасна кремаста структура и не ја суши кожата :)

5. cath

cath Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2011
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    9
    Пред еден месец ја купив BB ANEW кремата на Авон и сум презадоволна, одлично ппокрива, дава сјај, и супер е кога е потопло времето воопшто не се растекува како обична пудра, само малку е скапа, ама може да се начека на попуст :)

6. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.487
    Допаѓања:
    55.086
    Немам користено ББ крема,се мислам сега да земам некоја ,имам нормална кожа,може да ми препопрачате некоја успат :lol:

7. Evertsen

Evertsen Истакнат член

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    155
    Допаѓања:
    104

Имам некако комбинирана кожа, сува со мрсна т-зона.
    Не е проблематична, но имам широки пори, доста флеки и тек-тук црвенило. За покривноста мене дури ме изненади - многу е лесна и ретка, а се добива ефект на пудра. Ги намалува порите, ги покрива сите флеки, но за мозолчиња или подочњаци ќе морате да додадете коректор.
    Сметам дека е погодна за користење за кожа која не е проблематична. Особено е за оние кои сакаат да се ослободат од течната пудра, како мене. :) Исто така, добра е за млада кожа, и е далеку подобра опција за тинејџерки отколку пудри да шлакаат.

Со оваа ББ крема успеав да ја заменам течната пудра преку целото лето, денски и навечер.

На molikaMk и simoncelicius им се допаѓа ова.
  8. Winterborn77

Winterborn77 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2011
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    195
    И јас ја користам оваа...одлична е...

9. axl-babe

axl-babe Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    450
    Допаѓања:
    577
    Јас ја земав бб кремата на Гарние, светлата нијанса. Презадоволна сум, препорачувам. :)

На naturally му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Silver.E

Silver.E Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2013
    Пораки:
    2.226
    Допаѓања:
    5.276
    Како тоа, ти се правеле грутки ? :?:

11. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.764
    Допаѓања:
    11.217
    Од ББ кремата на Менхетен ич не сум задоволна не е за комбинирана кожа, многу свети

12. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    Ја имам од Орифлејм луѓе жива катастрофа дента ја кладов остај што по еден сат ми светеше лицето како да сум со масло потурена туку и се разбудив сабајле со мозолки на лицето ауууффф :puke:

Јас се зафркнав многу требаше да ја земам оваја од Гарниер за кобинирана кожа :@

13. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Од самата крема, затоа што структурата и е пре тешка и пре густа па на моево суво лице едвај се размачкуваше, или не се размачкуваше да кажам подобро, па на некои места ми оставаше како грутки кои е невозможно да се размачкаат.

14. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.975
    Јас почнав да добивам гнојни акни од Гарниер и престанав да ја употребувам. :( Оттогаш лицето - стакло. А колку ја испофалив и ја фалев, значи стварно многу бев задоволна од ефектот. Сигурна сум дека е од неа, затоа што не ја ставав добри два месеца, ставив еднаш во Германија и веднаш ми испадна едно огромно бубуљиче. :(

Сега си го користам пудрото на Севентин, тоа за жива глава не го менувам, ама ми треба нешто полајт вака за на факултет, оваа на Гарниер ми беше совршена, и цената ми одговараше.

Гледам сега сите речиси почнале ББ креми да произведуваат и стварно сум збунета, не знам од кај да почнам, а не ми се фрлаат пари за експериментирање. :?:

15. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.784
    Допаѓања:
    24.024
    ^^
    Дузи, трчај жено дур трае попустот да си ја купиш ББ-то на Bourjois, поубаво нешто кожава ми нема осетено. :x

Многу е постојана, се понаша ко права пудра, покривна е многу, рачунај јас имам бајаги за прикривање и мене ми беше одлична од тој аспект.
    За сите типови кожа е, воопшто не ја суши и не се осеќа тешко на кожа и што е најважно трајна е многу и на крајот од денот воопшто не е собрана во порите како што е случај со многу пудри и ББ креми.
    Јас имам мрсна кожа, те имам читано дека и твојата е нешто слично, комбинирана.
    Ако не ти се погоди, да ме плукаш. :rofl:

Е сега, она мислам дека има 4 нијанси ама кај нас ги нема сите. Во секој случај, две од нив имам забележано и мислам дека потемната од нив, 23-ката ќе ти одговара ептен.
    Ептен ја препорачувам ББ-во на Bourjois, моја оценка 10/10.

Цена: 615 ден. до 30 Септември, потоа 850 или 830 мислам.

На ванилала, Beauchamp, Lepaaa и 2 други им се допаѓа ова.
  16. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.215
    И мене Гарниерот ми правеше гнојни акни, и сигурна сум дека е од неа, зошто тој период константно само таа ја користев :doh: А баш ми беше погодена, ептен ми се допаѓаше, ама по континуирано користење увидов дека ми прави проблеми и ја баталив. Ми правеше ситни, ама гнојни акнички од кои Господ го видов додека се отарасам. А немам проблематично лице воопшто, само по една-две ситни акни пред добивање. Убаво ме среди Гарниерот, се исфрлав на места на кои порано никогаш акна ми немаше излезено :(

И јас одамна ја мислам ББ кремата на Буржоа, ми ја испофалија и другарки и колешки, а видиш не ми текна дека сега и таа е на попуст освен пудрите :D Senza, фала ти на инфо, ќе си ја земам уште денес :* Ах, како не ми текна пред некоја недела кога ја купував 123 Perfect, наместо таа да ја земам ББ кремата... И така 123 има слаба покривност, сигурна сум дека и ББ кремата ќе ми завршеше работа, ама ај :D

На Doozy и senza.parole им се допаѓа ова.
  17. cocopuff

cocopuff Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    617
    Допаѓања:
    561
    ^^ каде е на попуст ББ кремата на Буржоа? во Шатци?
    иначе и јас ја користам ББ кремата на Гарниер и баш ми е погодена, немам приметено дали од неа ми излагаат тек тум по некое мозолче пошо и пред да почнам да ја користам имав по некое и уште си ги одгледувам :)
    а имам доста добри критики читано за оваа на Буржоа, а сега и вие уште толку ме убедивте да ја пробам. :)

18. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.784
    Допаѓања:
    24.024
    ^^
    Во Cosmo е со сигурност на попуст до 30-ти, иако мислам дека и во Шатци е така. :)

На cocopuff му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Madlina

Madlina Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2013
    Пораки:
    151
    Допаѓања:
    301
    ББ крем пудрата на Буржоа е на попуст во Космо, Шатци, Еликсир, ДМ и некои други маалски парфимерии.
    Инаку еве едно инфо од прва рака, попустот продолжува и во Октомври ;)

На Doozy и Sexybaby86 им се допаѓа ова.
  20. ForeverInShadow

ForeverInShadow Активен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    2
    Сакам да ја пробам бб кремата на гарниер имам комбинирана кожа, а гледам дека многу девојки се жалат од неа. Што би ми препорачале вие за мојот тип на кожа (имам и акни, но си користам и коректор), нешто со пристојна цена? :)