Женски кој број на Хемиш ББ крема ќе ми одговара соодветна на Пурито 23. Немаат тестери па незнам како да одберам
Црвената не е дефинитивно за масна кожа. Барем мене не ми одговараше воопшто. И нијансите воопшто не ми се допаѓаат. Сиви се и темни. Лилавата какви нијанси има? На пример 21 каква е? Јас во Грција живеам тука ја имам видено во две големини од 15 мл и 50.
4 нијанси се, јас ја користам 21 најсветлата преку цела година освен лето тогаш 23 ја користам. Најсветлата скроз ми е таман, светол тен имам јас. Јас ја имам во паковање од 20мл, гледам сега и на coslove ја донесоа, па има и во паковање од 50мл, следно ко ќе ми се потрошат залихите од Бг таква ќе си порачам повеќе се исплаќа. Јас сум презадоволна, ја носам и по преку 12 часа на ден, со камена пудра одозгора и фиксатор не мрда и баш ми дава некој убав сјај и мала до средна покривност.
Јас ја користам Пурито 23, од Хеимиш ја земав 23N, само таа е малце за нијанса потемна од Пурито, види ја 23С само таа мислам малку на розевко мава, 21С е најсветлата ама таа ќе е многу светла, малку се зафркнати нијансите, евентуално да ги земеш 21С и 23N па да ги мешаш.
Јас имам многу мрсна кожа и искрено многу ми се допадна. И јас сум со светол тен и ладен подтон, и бр. 13 супер ми одговараше.