ББ и ЦЦ креми

Дискусија во 'Лице' започната од Lilit, 13 март 2013.

1. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    19.420
    Допаѓања:
    111.136

Не сум нашла до сега некоја навистина да ме воодушеви. Или ми е темна нијансата зошто имам светол неутрален тен , или светам за брзо време. Повеќето што сум ги пробала ми се масни. Некои што ми се имаат така малку допаднато се на Heimish , Mossa па еве и Apivita. Ама и на нив им фали по нешто Heimish 19ката ми беше пресветла како дух изгледав, 21 па,темна ми беше. Другиве имаат по една нијанса и тие некако темни ми беа. Единствено не се премногу масни а пак мора да ги сетирам.

На Pupa гледам ја фалат , ама,не знам каква е најсветлата нијанса, додека не ја видам во живо не би ја порачувала..

Исто некогаш би дала шанса и на ова , ама прво тестер би пробала. Порано користев една баш добра бб крема на Шисејдо пред може едно 10тина години ама повлечена е од продажба за жал. А беше мат со саати и баш неутрална боја имаше.

Ако најдеш и ти некоја, што е ок секако ќе сакам препорака да пишеш овде :nod:

@piglet1 знам имаш и ти мрсна кожа :) освен таа бб кремата на Missha што ја спомнувавме овде , предлог за некоја друга ? Нијансата 13 никаде не можам да ја најдам. Само од yesstyle но толку не ми се чека.

Последна измена: 27 март 2026
    На Panda00 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Panda00

Panda00 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2021
    Пораки:
    434
    Допаѓања:
    1.479
    И јас го имам истиот проблем, мислам дека нема бб крема и пудра од која не ми светнува лицето после некое време.
    Па дури и да има мат финиш, за нас со мрсна кожа изгледа ништо не е доволно мат. :D Сетирам и со камена, џабе.
    Иначе ќе пишам, секако. Само да се најде нешто.

Мајка ми ја користеше оваа, исто и она е со светол тен и не оксидираше. https://zegin.com.mk/mk/gerovital-beauty-natural-beige-techna-pudra-so-spf-10-30-ml
    Пишува пудра, ама јас би рекла дека повеќе личи на бб крема зашто нема некоја преголема покривност и не е тешка на лицето.
    Кај нас мислам само во Зегин ја има, а може и во Грција да ја има, да видиш.
    Го пишува и составот, па ако ти одговара можеш да ја пробаш.

Јас кога бев средно си нарачував бб крема од Фармаси и знам погодени ми беа, тогаш и лицето ми беше многу почисто и не ми требаше голема покривност. Али тоа беше многу одамна, сега не знам ни дали постои уште Фармаси. :D

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  3. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    19.420
    Допаѓања:
    111.136

Да да , баш така :D
    Gerovital производите да, ги имам видено во Зегин, мислам и тука онлајн ги имам видено да.

Фала ти за предлогот , ако има некој тестер или нијансата да ја видам некаде би ја пробала.

А Фармаси мислам постои, само,и од нив немам пробано ништо

4. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.717
    Допаѓања:
    82.848
    И од Missha ви светнува лицето, женски? Мене Missha (црвената тубичка со пумпица) ми беше убедливо најдобра ББ крема. На нијансите можеби треба да поработат, малку им се средно жалосни. Ама 21 (мислам дека таа ја користев, не се сеќавам добро) сепак мислам дека ми беше доста погодена, не ми двоеше од тенот кога убаво ќе ја сетирав. И доста убава ми беше, со покривноста речиси ко пудра беше.

Пурито откако сменија амбалажа не ми е тоа тоа. И баш ми е жал, многу ми се допаѓаше, а нијансата ми беше совршена.

Од другиве веќе немам поим што сум пробувала, а што останало непробано. Не ни следам што има ново веќе некое време, откако ја дотрошив Пурито. :lol:

На koritsaki и Medea. им се допаѓа ова.
  5. Medea.

Medea. Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2022
    Пораки:
    592
    Допаѓања:
    1.575
    А ја нема таа повеќе? Јас ја корисстсм истата не ме плаши.

6. Panda00

Panda00 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2021
    Пораки:
    434
    Допаѓања:
    1.479
    Би требало да има, во Зегин мислам дека даваат и за дома тестер да ја пробаш.

7. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    19.420
    Допаѓања:
    111.136
    @Panda00 супер фала ти ќе пробам :)

@Mishela да, таа два пати ја купував ама ми беше мрсна. И нијансата 21 темна ми беше.

На Mishela и Panda00 им се допаѓа ова.
  8. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.717
    Допаѓања:
    82.848
    Пурито? Старата верзија одамна ја нема, новата е оваа од сликава:

Purito-SEOUL-Wonder-BB-cream-23-natural-beaige-2.jpg

На Medea. му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Dpokahontas

Dpokahontas Истакнат член

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    342
    Допаѓања:
    135
    А во што е сменета? Боите, нијансите исти се?

10. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.717
    Допаѓања:
    82.848
    Не е истата формула како претходно.

На Medea. и Dpokahontas им се допаѓа ова.
  11. sia.bella

sia.bella Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2014
    Пораки:
    1.020
    Допаѓања:
    17.271
    Сериозно? Јас па си викам ми се презасити лицето, зошто ја користам континуирано неколку години. При крај ми е, па се мислам што да земам следно.

@koritsaki која од Heimish ти беше убава?

12. Elena1i

Elena1i Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2022
    Пораки:
    232
    Допаѓања:
    4.013
    Мене не ми се допадна. Ја зедов нијанса 30. Нијансата е светла, но кога ќе ставам на лицето оксидира. Формулата не е ни мат ни сјајна, како мат со сјајна завршница. Многу брзо се суши немам време убаво да го изблендам. На крајот има брашнаст ефект како што кажа и кога ќе сетирам лошо изгледа на лицето.

На Annath му/ѝ се допаѓа ова.
  13. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    19.420
    Допаѓања:
    111.136

Heimish ова не ми се допадна

Општо cushion пудрите , мене не ми се допаѓа како ми стојат на лице. Мислам секоја линија ми се гледа.

Оваа ми беше супер , само бојата баш не ја погодив , 19 ката ми беше многу светла.

14. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.717
    Допаѓања:
    82.848
    Да, да, сменета е формулата. Некако не стои на лице како претходната. Не е лоша, ама не е ко што беше, најголема разлика има во ефектот како легнува на самата кожа.

На V.N. му/ѝ се допаѓа ова.
  15. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    19.420
    Допаѓања:
    111.136
    20260328_160444.jpg

20260328_160514.jpg

20260328_160603.jpg

Јас и оваа ја користам, има спф 30 , вака ок ми е, кога ќе се подзасуши не е glowy како што пишува ама не е ни мат. Секако дека секогаш сетирам и е супер. Само ете темничка е малку за мене. Многу убаво мириса, на цвеќиња и мед. Покривноста исто ми е таман, лесна кон средна, немам проблематично лице за преку ден е супер

На Panda00 и Annath им се допаѓа ова.
  16. Kataklinkers

Kataklinkers Популарен член

Се зачлени на:
    10 септември 2014
    Пораки:
    1.727
    Допаѓања:
    9.750
    Старата CC на Фармаси ми е врв. Покривна, лесна, не ми светнува лице, стои по 10 часа.
    BB на Хеимиш го оставив засега на пауза. Ќе пробам мешавина како ќе биде.

17. MayDiamonds

MayDiamonds Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    1.858
    Допаѓања:
    2.179
    Дали некој го пробал овој skin tint на PUPA Wonder Me Nude? Ги има во Еликсир, вака по составот ова е еден од подобрите што ги најдов за проблематична кожа што би ми одговарал.
    Ме интересира каква е покривноста, дали природно изгледа и каков е за сува кожа?

18. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.717
    Допаѓања:
    82.848
    Ја користела некоја од вас Jonzac ББ-кремава?

156331_3abc67ae.512x512.jpg

Ми личи дека има доста солидна покривност, се мислам да и' дадам шанса, но ќе ми значи доста ако некоја ја користела и има да сподели импресии од прва рака.

19. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.209
    Допаѓања:
    40.589
    Те молам сподели ако ја пробаш. Користев крема од линијата за хидратација и многу ми се допадна па би пробала за летово наместо пудра ако е убава

На koritsaki и Mishela им се допаѓа ова.
  20. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    7.049
    Допаѓања:
    14.484
    Предлог за ББ крема ама нешто природно, да не се познава дека имам на лице, полесна да е. За комбинирана кожа и да има заштитен фактор.
    Моментално ги имам на Биодерма, Уриаж и Хаушка ама сакам нешто ново. И состојките да се по ок.