[СДК] Сакам да кажам... Мноооогу сум среќнааа!!! Паричката се падна кај мене, како мало дете се радувам Со години се нема паѓано кај мене, само кога бев мала и кога ја местеа да се падне кај мене Ајде оваа година да ни биде среќна на сите и само убави работи да ни се случуваат. Да се сакаме, да имаме разбирање и почит и секој ден да се трудиме да станеме подобри личности. Среќни празници на сите Феминки, од срце Ви посакувам само убави нешта и честитки до сите оние на кои им се падна паричката!
Trendafilke - Со среќа нека е! За арно, за убаво! п.с. тебе ти се падна бидејќи беше толку добра и им испрати честитки за Нова година и на дечкото и на тато! И да не сум офф - паричките (и кај свекрва ми и кај нас дома) му се паднаа на син ми без местење.
За земен испит не се радував толку колку за тоа дека МЕНЕ ми падна паричката! Е многу се израдував, не памтам кога последен пат ми паднала. Честитки на сите среќници
Кај брат ми .. оној помалиот. Нека го прати среќа, љубов и успех годинава, тоа најмногу му треба. Инаку, честитки на сите на кои им се падна паричката, среќа да ве следи и вас и на домашните.
Абе не ја сфаќам цаката со паричкава,жими се. Ајде хипотетички дека носи среќа (ама да ви кажам право...дека не носи,се докажало у пар многу лоши,лоши животни приказни,ама ете да не ги раскажувам,ама стварно се лоши),ама зошто би ја сакала среќата само за себе,со тоа што се радувам дека мене ми се паднала паричката и ДЕКА ЦЕЛА СРЕЌА НА СВЕТОТ Е МОЈА...кога си САМ?! Како може да си среќен така,може некој да ми објасни?! Ни како мала не ми местеа парички,ниту пак се радував нешто особено права да бидам.Ако одиме по логика на нештата и сите христијански правила и обичаи,најдобра можна опција е куќата,сите се среќни,така?! Така! Бооо на празников,без утка ќе познаеш кој е себичњак,а кој не! Мислам живи и здрави да сте на тие што ви се паднала,среќа да ви носи стварно (не зборев за вас,више што ви била поделена среќната,туку оние потајните (?!не ги сфаќам еј!) надевачи,дека оваа година они ќе ја лапнат среќата). Јас кај нас не ви кажувам каде,само ќе ви кажам исто ко лани!
Трендафилкааа сакам и јас честитка на БТР после толку години кај мене се падна. Честитки на сите на кои им се падна бадниковата паричка. Бидете ми живи и здрави, се' друго само ќе си дојде!
koga se razbudiv denes vednas me fati badnikovata euforija i uste ne rasoneta si vikam kaj mene ke padne ovaa godina. i svarno kaj mene padna )) vtor pat vo zivotot paga kaj mene parickata prviot bese pred 3 godini i svarno mi donese sreka taa godina navreme iscistiv godina, si bev na prodolzen odmor, a i za cudo novcanikot nikogas ne mi se isprazna )) i 2011 mi bese srekna ako ne mi padna parickata si go zapoznav najubaviot i najdobriot covek sto najnogu go sakam sega , decko mi.. znaci za da ti bide srekna godinata ne treba da ti padne parickata za badnik, samo treba da se potrudime da go izvleceme najdobroto od sebe i da razmisluvame so ladna glava .. kako i da e srekna sum sto mi padna parickata i vi posakuvam sreka na site sto vi padna ovaa godina pozzz [mod-kirilica:2hqkn4zo][/mod-kirilica:2hqkn4zo]
Ај да се пофалам, да не останам покуса, и кај мене се падна После сто години Носела не носела среќа,јас решив оваа година се само убаво, лошите работи ги оставам во 2011, и се надевам дека никоја повеќе нема да ми биде толку одвратна... Среќа за сите, и да ви се паднала и да не ви се паднала
Не знам зошто ми е тргнат постот, ама невр мајнд ... Паричето е кај Господ, кај него значи ќе биде силата, моќта и волјата да ни дарува цела година здравје, среќа, радост, убави магични моменти и профит или бериќет нели ... Поубаво од ова нема.
Кај татко ми. Секоја година, аман веќе не играм јас! И во лепчето на баба, и во нашето. Значи ова лепчево не може да те релаксира, може само да те депримира. А толку се надевав.
Кај нас дома, јас и татко ми сме тие што не ни проверуваат дали им се паднало паричето, ваљда јасно е зашто Мајка ми и брат ми прво ќе го раскопачат цело лепче- јадното , дур не најдат париче и као се изненаџени и увреџени што увек е кај нив и жални што не е кај мене Ама тра-ла-ла, мене кога ми се падна еднашка пред неколку години за прв и единствен до сега пат, ај што за малку ќе скршев заб него и после некој ден си го загубив. Тра-ла-ла! Затоа париче, гоу каде што стварно треба, се фаќа и пушта коренчиња тоа среќата
Нека им носи среќа,здравје и `ксмет годинава на оние на кои им падна паричката.Кај нас во брат ми да жив, скоро секогаш е во него, во мене ретко паѓа ама не се жалам секако среќна сум, досега не не одминала среќата па и здравјето не служи. Среќен Божиќ воедно на сите.Ви посакувам од срце убава и исполнета година.
И се падна на Ева Коментарот нејзин беше - мамо, колку години мене ми се паѓа паричето?10? Мојот заклучок е - не е веќе мала!!! Не чита ко буквар иначе ниту еднаш до сега не сме го наместиле, ама за нас по едно залче делиме а нејзе и останува најголем дел од лепчето...па шансите да и падне се големи. Ама ако, кога е детето среќно, родителот е уште повеќе,Ако нејзе и донесе здравје и среќа, мене ќе ми ја донесе сета радост на овој свет. Повеќе не барам, не ми треба.