Кај нас вториов пат на куќата, да ни носи на сите среќа и бериќет и само убави случувања годинава Инаку зашто да не се дава на кучето, порано во селата едно делче одело за стоката, така да зашто сега да не оди кај куче, маче т.е вашето домашно милениче Јас сум чула луѓе делата за колата е мене тоа ми е малку чудно, но сепак секој си има различни обичаи и верувања.
Дома на брат ми Во едното друштво на другарка ми Во другото друштво пак на брат ми Срце на дада најсреќен ќе биди ова година
Нека ви носат среќа и здравје на сите што ви се паднало парето,а и на другите на кои им се паднало околу вас
Се пофалив и во СДК, ама ајде и тука, не ја знаев темава. Дома не бев оваа година, па моите оставиле едно парче од мазничето за мене и таму била паричката. Така да оваа година, како и лани и прелани ми се падна мене паричката. Не паметам некогаш да не ми се паднала паричката.
Кај Господ . Тој знае најдобро на сите што им треба. Се радувам многу . Честитки на оние што ја пронашле паричката во своето парче .
Во Господ или во куќа. Не се знае. Се делеше за многу луѓе, а половина од нив не беа таму. Не можевме да ја најдеме и се измешавме. И, тогаш во едното од двете големи парчиња (за куќа и Господ) ја пронајдовме. Важна ми е семејната топлина која ја пружа самиот празник, не каде била паричката. Здравје на сите, тоа е се' што ни треба.
Оффи ние стално и делиме на кучката. Како сестра ни е, дел од фамилијата е. Догодина да му делиш. Инаку кај нас се падна во мајка ми. За малце во мене. Лани кај сестра ми, пак за малце . Статива . Наредната година нема кај да бега. Чист гол ќе биде .
Еве да се јавам и јас ,и ние дома кршевме за нашата лабрадорка(убава она на дада) и кај неа се падна паричката. И навистина сите бевме среќни што еве на неа и се падна паричката,новиот член во нашето семејство. Тоа дека за животни не се делело-зависи од тоа каков однос имате воспоставено со животното.Нашата лабрадорка е буквално -„скоро исто“-третирана како член на семејството и гревче ќе беше ако ја игнориравме.А душичка ,колку само мафташе со опашката кога не виде сите весели дека паричката се падна кај неа.
Кај мене се нема паднато никогаш -не е фер! Оваа година се падна во сестра ми ај нека и е со среќа и повеќе срека оваа година!