Памет за догодина: извор: Митрополит Наум: Божик не е семеен празник во македонското православие! Иако не се согласувам со учењето на православната црква во поглед на многу работи, сметам дека е добро што свештениците барем повремено во медиумите даваат објаснувања и апели дека голем дел од она што верниците го прават околу Божик во Македонија нема врска со православието, уште помалку со христијанството.
[СДК] Сакам да кажам... Касно, ама јас сепак да си се пофалам. Паричето падна во мене! Остај тоа, и парички си собрав. Почастете ми се: Спојлер И оревчиња секако
Епа вака оваа година ние по втор пат вртевме лепче со причка,бидејќи во Битола се врти мазник за Василица.И паричката падна во куќата,па затоа следна надеж за кај мене да се падни е Василица.
Конечно кај мене се падна паричката и се надевам на успешна година. Ми се немаше паднато од мала од која ми ја местеа паричката.
Како и лани, така и годинава паричката се падна кај татко ми. Му се немаше паднато со гооодини, па сега да се надополни тоа.
Ние во Битола за Василица вртиме мазник се паричка.Со надеж ќе си го чекам 13ти, за да се падни кај мене паричката после 6453432 години.