Vo mene ajde neka bide godinava beriketna srekna ispolneta so mnogu ljubov i prijatni mitovi koj ke go zatoplat srceto
Кај мене! Дури и потскокнав од столот и вреснав силно, тато го исплашив поскокна дури. На кој и да му кажам дека мене ми се падна сите ми викат - ај да те мажиме оваа година Ај не.
Ептен касно мислењево, ама дури сега гледам за темава. Годинава на Бадник за прв пат кај мене, никогаш до оваа година ми се немаше паднато. Местенки никогаш немало, се знае првото за господ,второто за куќата, па по возраст за членовите од семејството. Се радував како мало дете оти прв пат ми се паѓа.
Во Господ!Имавме едно купено,а едно направено лепче со паричка и исто и во двете се падна во Господ!Значи,за когошто е речено,за истиот тој е и печено или можеби,пак,обратно беше?!Како и да е,знам дека тоа е одличен знаки и дека значи дека Господ сите ќе не сака оваа година!
Со мм си рековме, каде и да падне, среќата ќе не следи. Во куќата - тоа сме ние, Господ - ќе ни се смилува и не пази нон стоп, кај него - он е моја среќа, кај мене - јас сум негова..