Базална температура

Дискусија во 'Бременост' започната од mande111, 6 февруари 2011.

1. Joanna28

Joanna28 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2023
    Пораки:
    985
    Допаѓања:
    916
    Еве ако на некоја и користи, мојот график од базална, месецот кога забременив.
    12ти ден овулација, 26ти ден позитивен тест. Апликацијата е Feritility friend. Bbt мерев вагинално Screenshot_20230905-183930_FF App.jpg

На MoonChild, Ceneva и IRBBB им се допаѓа ова.
  2. Angella7

Angella7 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    1.775
    Допаѓања:
    3.305
    Со базална не можеш да видиш кога имаш плодни денови. Базалната ќе ти покаже кога поминала овулацијата. Секое сабајле мериш и да речеме после 14тиот ден ти е повисока од претходните денови, значи овулацијата била на 14ти ден. За знаеш кога ти се ближи овулацијата мораш да користиш тест за овулација.

3. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.864
    Допаѓања:
    8.254
    Мило ми е што ти излезе корисна мила апликацијава :hug::l:

На Joanna28 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.864
    Допаѓања:
    8.254
    Кај мене не покажуваа точно тестовите, со поличистичем синдром сум и LH си е зголемена секако и ми даваше лажно позитивни. Така да ова хо пишувам за тие што имаат полицистичен синдром ич да не си ги фрлаат парите

На Angella7 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Joanna28

Joanna28 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2023
    Пораки:
    985
    Допаѓања:
    916
    Лелеее сега се потсетив дека ти ми ја препорача :l: еве сега јас ширам знаење на темава :sun: дај боже да биде корисно и за други:)

На Ceneva му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Joanna28

Joanna28 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2023
    Пораки:
    985
    Допаѓања:
    916
    Почнав да следам bbt под јазик, ама многу ми е spiky графикот. Изгледа најсензитивно е на надворешни фактори. Претходно имам мерено вагинално ама сега па не ми се пика таму.
    Некој што следел орално некој совет да не има за подобро следење?

7. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    2.445
    Допаѓања:
    9.252
    Во исто време ли мериш секое сабајле? Најдобро е веднаш кога ќе се разбудиш, без многу потези, на истото место. Колкави ти се варијациите и во која фаза на циклусот? Можеш да пробаш и да смениш батерија.

8. Joanna28

Joanna28 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2023
    Пораки:
    985
    Допаѓања:
    916
    Во исто време, без нагли потези, е сега баш кога се најголеми отстапувањата сменив место на спиење.. ќе пробам и месецов да видам да бидам што попрецизна.

9. *Ива

*Ива Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2018
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    452
    Сакам да прашам, дали може температурата да се покачи после 2 дена од овулација или јас нешто утнувам?
    Месецов јас според исцедокот мислам дека ми беше на 12 ден, е сега не мерев баш во исто време и пред 12ти ден кога ќе мерев во 7 часот наутро ми беше 35.8, 35.9, а кога ќе мерев покасно накај 10ипол 11 ми беше 36.3. Дента на 12ти ден имам мерено покасно и ми е 36.3 а следните два дена 13ти и 14ти мерев порано и ми е 36.1 што практично е повисока од претходните мерења тоа време, но сепак пониска од 36.3, потоа следните денови веќе се покачи на 36.4 и со раните мерења. Е сега, fertility friend ми покажува дека била на 14ти а јас сум убедена дека беше на 12ти според симптомите. Инаку ми се има случено и претходно дури после 3 дена да се покачи позначително а не одма

10. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    2.445
    Допаѓања:
    9.252
    Закачи го графикот од фертилити френд вака многу нејасно ти е сумиран постот. На ден на овулација има дип, и одма после скока температурата. Ако има бременост продолжува да расте и се држи високо. Во спојлер ќе ти го ставам графикот од месецот кога останав бремена
    Screenshot_20250107_150829_Reddit.jpg

11. Angella7

Angella7 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    1.775
    Допаѓања:
    3.305
    Секој ден во исто време треба да се мери, без движења. Ако се правиш по пропис ќе си биде точно утврдена овулацијата. Со месеци пратев за бременост, а и од љубопитност. Дури ако има еден саат разлика во мерењата, температурата не е иста. Барем така беше во мојот случај.

На Joanna28 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. *Ива

*Ива Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2018
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    452
    Screenshot_20250108_075224_FF App.jpg
    Еве го, таму кај што е со тријаголници ми е мерено покасно околу 10 а кај што е точки во 7

13. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    2.445
    Допаѓања:
    9.252
    Добро ти се движи графикот, 2ри или 3ти ти е ден на овулација, ако ги имате фатено деновите, за некој ден ќе видиш, ако паѓа нема бременост, ако се движи високо можеш да правиш тест. Ако нема ништо, следен месец пробај секојдневно во исто време, напрај си аларм, само што ќе отвориш очи бапни топломер под јазик без движење, станување.

На *Ива му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Joanna28

Joanna28 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2023
    Пораки:
    985
    Допаѓања:
    916
    Женски, Fertility friend не ми ги зачувува податоците, пишува time limited и ме води да платам за годишна членарина, да правам нов профил или има некоја финта :wasntme:

15. *Ива

*Ива Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2018
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    452
    Женски, месецот кога останавте бремени дали имавте отстапување во базалната во смисла да е повисока од претходни месеци или си се движеше исто само не падна кпха требаше да добиете?