Базална температура

Дискусија во 'Бременост' започната од mande111, 6 февруари 2011.

1. Angella7

Angella7 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    1.777
    Допаѓања:
    3.305
    Сабајлево станав со слаби менструални болки и во лутината решив денес да не правам тест. Брзо врзо отидов да мочкам во WC без тестот. Значи, слика чекајте утре сабајле :hug:

Прикачени фајлови:

На *Лаванда* и Saba08 им се допаѓа ова.
  2. Angella7

Angella7 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    1.777
    Допаѓања:
    3.305
    Температурата вчера 36.62, а денес 36.59. Изгледа ништо и овој месец :envy:

Прикачени фајлови:

3. Saba08

Saba08 Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2017
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    1.666
    Не е некој страшен пад, пак е во тие граници. Утре, здравје веројатно ќе може да се види на каде ќе оди и без разочарување предвреме.

4. Angella7

Angella7 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    1.777
    Допаѓања:
    3.305
    Од тоа што го видов од примерите на Fertility, температурата не е страшна, туку негативниов тест не ми дава многу надеж ама, што е тука е.

Последна измена: 21 октомври 2021
  5. Saba08

Saba08 Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2017
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    1.666
    11 дпо уште е рано. 12 дпо е веќе померодавно и од тука натаму ако се негативни, тогаш се сé помали шансите да има бременост.
    За тестот, очигледно оти е само реклама оти е посензитивен од другите, оти читав вчера овде и на други членки во исто време им покажуваат и овие и ефтините од 25 miu, од искуство, истото важи и за Self Clear.

6. Angella7

Angella7 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    1.777
    Допаѓања:
    3.305
    Да, прочитав и јас за тестовите. Сакала или не, само ќе покаже утре-задутре кога треба веќе да ми дојде. Ќе продолжам да мерам температура и во случај да не добијам на 29 ден ќе направам уште еден тест.

На Saba08 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. *Лаванда*

*Лаванда* Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2021
    Пораки:
    630
    Допаѓања:
    1.505
    ^ и на SureCheck тестовите пишува чувствителност од 25 mIU. Погоре имам читано низ темиве дека тие не биле добри. А, зошто е такво мислењето за нив ?

8. Angella7

Angella7 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    1.777
    Допаѓања:
    3.305
    Шурчек повеќе сум имала невалидни отколку валидни тестови. Еднаш и ми даде бледа цртка, така малку испрекината ама имаше.

На *Лаванда* му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Angella7

Angella7 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    1.777
    Допаѓања:
    3.305
    Иста како вчера. Решена е температурава да ме мачи уште еден ден. Не можеше ни да падне ни да се качи, мораше да остане иста бе :swear:
    Што значи сега ова стагнирање пред добивање? Се мисли дали да биде или? :rofl:

Прикачени фајлови:

Последна измена: 22 октомври 2021
  10. Saba08

Saba08 Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2017
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    1.666
    Температурава ти вика тест :)

11. Angella7

Angella7 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    1.777
    Допаѓања:
    3.305
    Аааа ме фаќа трема :whew:
    Немам дома тест, да купам од тие од 50 денари? Два, еден за сега еден за утре сабајле?
    Ја утнав работата, како и секогаш избрзав. Требаше тој од вчера за денес да го чувам :x

12. Angella7

Angella7 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    1.777
    Допаѓања:
    3.305
    Нема црта. Не знам што тестови се, купив три и 85 денари платив. Пишува мерат над 20 ml.

Прикачени фајлови:

13. Saba08

Saba08 Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2017
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    1.666
    Не гледам и јас црта, ама нешто многу збрчкан овој :^)

14. Angella7

Angella7 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    1.777
    Допаѓања:
    3.305
    Еве одма друг само кажи ти :rofl:
    И овој е збрчкан малку ама негативен е. Сега во мисла ми е дека детектираат над 20ml (facepalm)
    Ајде како и да е ќе видиме утре со температурата и ако е висока еден тест со утринска. Верувам последен ќе ми биде :rofl:

Прикачени фајлови:

15. Angella7

Angella7 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    1.777
    Допаѓања:
    3.305
    36.3. Осетив вчера вечерта дека паѓа, ми се смирија градите, исцедокот престана и менструалните болки се засилија. Следниот месец со нови сили.
    Фала ти @Saba08 за се :l:

16. *Лаванда*

*Лаванда* Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2021
    Пораки:
    630
    Допаѓања:
    1.505
    Како да направам Fertillity friend да ми покаже линија на лутеална фаза и на овулација?
    Внесувам се уредно, а и сите симптоми, знаци, тестови ми укажуваа овулација.
    помош ??

17. Angella7

Angella7 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    1.777
    Допаѓања:
    3.305
    Ќе се направи сама кога ќе поминат 2-3 дена од овулацијата, кога ќе има внесени 2-3 повисоки температури.

18. *Лаванда*

*Лаванда* Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2021
    Пораки:
    630
    Допаѓања:
    1.505
    Дали ако се случило Implantation dip, ќе ми го покаже Fertility Friend апликацијата?

Некни температура 37,1
    Вчера температура 36,9
    Денес температура 37,1

Претходен циклус имав постојано 37,1 во дпо. За на крајот, во 10 и 11дпо двата дена пред да добијам, падна на 36,9, по што добив.

Дали овој еднодневен “пад“ може да значи имплантација, или се залажувам ?^_^

19. демотивирана

демотивирана Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2021
    Пораки:
    408
    Допаѓања:
    564
    Здраво на сите. Подолго за мојата ситоација имам напишано во темата Подршка за сите оние што сакаат да забременат. Накратко имав бременост во 2016та година која заврши со спонтан во 21г.н. тој период од овулација до 21 г. н. мене дневната телесна температура ми беше 37 или 36.9.
    после имав уште две бремености едната фебруари 2019та другата ноември 2019та од кои едната заврши како биохемиска каде температурата не се ни помести од нормалата за мене 35.7 до 36.2 и другата беше blighted ovum исто со нормална температура. По направена хистероскопија во Систина во Септември 2020 до сега немаше никакво покачување на телесната температура. Поминати секакви испитувања се и сешто укажувано на доктори дека мислама можеби имам проблем со овулација, негираа. Овој месец мерев исто температура и приметив скок од 35.8 на 37.1 на мажми му кажав ама не ме свати мн сериозно му викам чудно ми е дај да пробаме. Без лежење на грб со нозете на горе и без редовни односи како прерходно кога вложувавме многу труд овој месец ми доцни 6 дена правев пред 3 дена тест видов две цртки од кои едната мнооогу бледа вчера правев уште еден сега е веќе забалежлива значи е позитивен. На повеќе пати видени две цртки и радост секогаш завршувало со солзи, овој пат не почувствував радост туку страв. Во среда сум на преглед се надевам дека ќе е во ред и да не е продолжуваме со нови сили. Со овој пост сакам само да помогнам можеби температурата е некаков знак што треба да се обрне внимание,меѓутоа ова го приметив кај мене. Да напоменам уште ми варира преку ден тем до 36.9. Зборувам за мерње аксиларно во текот на денот,не за базална температура. Се надевам помогнав на некој.

20. Saba08

Saba08 Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2017
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    1.666
    Сигурно си читала дека ваков пад од еден ден го има на графиците и кај оние со позитивен и кај оние со негативен тест и не е показател за имплантација. Дури и Fertility friend прво го викаше "implantation dip", а сега "luteal dip", оти било нормално по овулација секундарно покачување на естрогенот кој ја намалува температурата. Знаеш, најсигурен знак е ако температурата остане покачена и после денот кога го очекуваш новиот циклус. Искрено, како ти се движи температурата, ептен дава надеж.