@Lolipop23 не беше само носител,имаше низа проблеми од кои чест ларингит,воспалено грло,температури и кашлица. Сега после антибиотиците моментално е само со зелени мрсули,влажна кашлица и кивање. Ама без ништо не е. Како и да е без температура не ми се дава атб пак. А за псеудомонас се надевам излечена е,мокрачата е избистрена,ама и тоа ќе видиме.
Од она што имам читано во најголем број на случаите моракселата веројатно е таму случајно и нема улога во симптомите туку сето тоа е резултат на респираторни вируси. Затоа и не исчезнуваат симптомите при третман со аб. За урината исто проверете ја после 7 дена од антибиотикот, се надевам реално е исчистена.
Моево дете сега има гнојна ангина. Сега за сега лекуваме со Амоксиклав па ќе видиме што ќе биде. не стигнавме да направиме брис пред да почне со антибиотик бидејќи цел ден беше со благо покачена температура и мислевме дека е вирус. Бидејќи беше петок вечерта го однесовме на преглед и одма почнавме со Амоксиклав бидејќи матичната рече со гнојни чепови не смее да се чека ни малку и мора одма антибиотик. Сега само се надевам дека ќе успееме да се излечиме да кажам од прва. Пие само KidzOmega од витамини и нормално сега пробиотик заради антибиотикот.
Не беа вируси тоа,леукоцитите му беа доста високи.Скоро сигурни сме дека беше од неа. И уринокултура направена,чекаме па дај боже...
Се решив Ацидосалус да го земам,водејќи се по тоа што е скапо тоа е добро. Споделете искуства со него. Па ако лупнам толку пари за џабе,аирлија Гледам за ориганово поделени сте,кај некои делува кај некои не,па го откачив.
Eve jas ke ti kazam od licno iskustvo a i od iskustvoto na nekoi pedijatri za Pancefot. Pancefot ne deluva, ne e ko sto bese. Jas veke nikogas nema da davam Pancef. Piese za streptokoka vo nos so seriozni simptomi na sredno uvo, dzabe na kraj zavrsivme so augmentin koj odma deluvase. Za Pancefot dvajca doktori mi kazaa deka necini dali pratkata dali uopste go rasipaa. Na edna poznanicka pak Sajkovski i preporaca da si zeme nerastvoreni Augmentini od Grcija zatoa sto cela pratka antibiotici kaj nas necinela, dali e taka stvarno neznam, ama Pancef do sega dva pati piel dzabe, sekogas posle nego so drug ant sme zavrsuvale rabota. Ja sredivme streptokokata i dve nedeli vo gradinka moraksela, nos tecese i pak pocna da se zali na uvo ama nemase tt, zaradi ova maticniot ni dade lokalono da lecime, lecevme taka nekolku dena i odednas tt 38.5 ks crp visoki, pokazuva bak infekcija, ajde pak ant. Fala bogu sega e ok, ama odmarame od gradinka mesec dva Planiram na imunologija kaj Stavric da go nosam (neznam dali uste rab ama samo kaj nea imam vrski), sakam imunoglobulini da ispitame za sekoj slucaj pred da trgne vo gradinka.
Уште да беше вака ама ајде. Нека е. Бактериите сами ги направивме отпорни на антибиотиците. А не дека не чинат. Нека се тешат докторите оти до квалитетот е.
Има логика, ако се од паралелен увоз. А такво нешто има кај нас, јавна тајна е. За Лендацинот конкретно знам, така го увезуваат, квалитетниот е добар, а замената, т.е поевтиниот Лендацин прави големи проблеми. Анафилактички шок е само една од компликациите, кој знае што има во него. За другото си во право, дека не помагаат од несовесна употреба, допрва тој филм ќе го гледаме.
Брисеви нос и грло чисти,џабе кревав галама за нив. Псеудомонас остана во мокрачата,најверојатно заради тоа што не одговараше антибиотикот,го немаше на антибиограмот. Сега ќе следи и за него соодветна терапија,осеќам,иако не е во голема количина присутен. Барем се тешам со носот и грлото средивме работа.