Дотолку ли неможеле да го средат фустанот, барем кај рамената (ај што и ракавите и се долги) вака изгледа како во вреќа да пропаднала Со тоа на главата на Касандра и Жаде ме потсеќа
Леле колку сељачка свадба најискрено тотално балкански. Никаков гламур, стил, суфистицираност како што гледам на видеа на слики
Вие што викате сељачка свадба, бевте таму во живо? Ве поканија? а , уствари да, ова се коментира од онака видено , мене ми изгледа на скромно и убаво од страната на снаата што прифатила фустан од свекрвата , Цеца како Цеца била и ќе остане ѕвезда и најпозната , секоја чест за достигнувањата некој не може ни пола од ова.
Скромно?! Тоа што го прифатила фустанот од свекрвата? Еми да си го носеше цел ден него го така, а не уште два да смени. Скромна бе Со износен фустан на првата своја венчавка
Да не претеруваме сега. Носењето на фустанот од свекрва содржи емоционални моменти. Баш скоро видов невеста со фустан во кој се венчавала баба и. Бар за Ражњатовиќи знаеме дека можат и имаат, ама моментот е битен. Сега ? Заврши свадбата, ќе тераат понеделник ? Нешто кокошка тегнење? Палење гаќи на свекрва? Како тргнале со обичаите, се ми се чини и ова ќе го испочитуваат
По фб гледам слики со пушки,пиштоли,сабји.. Овој Вељко тешко сељанче ,љуби га мајка Свадба или вашар ?! Сериозно,тешка мизерија.