Прв пат одам во St. George, па искуство да сподели некој? Повеке ме интересира хигиената и дали има фен во купатило ? Дали има во близина место каде да се шета да се купи нешто, не сме многу по скиањето
имам резервција за декември за ст.џорџ... ама во онај апартментс енд спа ме интересира дали е исто со ст.џорџ палас?
Не е истo двa рaзлични хoтелa се..пaлaс е пoдoбaр и е пoблиску дo жичaрaтa. Не декa другиoт е лoш, aмa е нa 10 мин пешки дo центaрoт нa бaнскo и мнoгу поинтимен и сo помирна oкoлинa
Доколку си сместен во главната куќа, ке можеш да слегуваш долу. Доколку не си, ќе си се облечеш од соба, надвор на ладно па на базен и назад... со водена коса преслекување во гардеробер... не е како другите само со бањарка...
Samo sto se vrativ preubavo e nemam los zbor za hotelot. Sobite se prekrasni, room service sekoja den imas ti gi menuvaat peskirite, kujna, imas terasa, preubavo e. Za jadenjeto nemam los zbor svetska masa i za pojadok i za veceraaa. Bazenot i saunata se prekrasni. Malku e daleku od centarot i od ski liftot ama preubavo e planinski vozduh mir i tisina.
И јас сум во Ст,Џорџ ски анд спа. Се плашев колку е одалечен од центар ама ме утеши ова 10 мин. Ако сте биле таму, можи да ми кажите како е со базен, крпи, дали даваат таму или да носам јапонки
Нормално пешачење е 10 мин до плоштадот, еве 15 нека бидат и плус удолница, е сега назад угорница можеби 20мин ќе требаат
Ние лани бевме во Apart Hotel Aspen така беше нешто, пар со кој што зборувавме да одиме најдоа понуда на kupinapopust.mk за 4 со појадок беше само, по 95 евра плативме на човек, за 4 ноќи и имавме една гратис во апартман со две спални бевме, хотелот е добар, чистеа соби секој ден, но спа центарот им беше некако мал не ми направи многу кеиф ние како што не скиаме повеке за тоа заминавме, и на тие гости базенот беше мал. Но сепак мирен и убав хотел, веднаш имаше на 5 минути кафичи, кафеани до ски центарот се качивме со кола 3-4 пати. Е сега годинава ке одиме со дечкото, не бевме на одмор летово, поради обврски и бараме нешто поубаво за да се опуштиме хотел со убав спа центар и убава храна. Гледавме на групер ама нема баш нешто убаво, ако сака некој да предложи убав хотел и искуство
Само што се вратив од Банско, бевме во Ст,Џорџ спа сместени ... Морам да го пофалам хотелчето за сите што прашуваа за него. на 10-15 мин е пешки до центарот, т.е до жичарата, а има и бесплатно комбе кое вози на секој половина час до центар и од назад. Тоа им се погоди на друштвото кои сакаа да скијат. За нас беа доволно, многубројните пабови, кафани... со цени како кај нас. ЗИмски центар е, скапичко е но се поминува,. Хотелот нуди и базен и џакузи и сауна бесплатно кои ние и те како ги искористивме, има бањарки, крпи и влечки и фен, немој да носите ) мене една препорака и те како ме спаси од товар