Дечки, ова е песната што победи на Евровизија оваа година, Arcade. Мене страшно многу ме потсеќа на една друга песна и од тогаш се обидувам да ја најдам. Дали можеби знаете слична песна или можеби е плагијат на некоја? Секоја помош е добредојдена. Посебно оној делон, all I know, all I know..
Шпанска е, така бавна, маж ја пее и на радио ја слушнав вчера и кај Лила ја има во позадина на инста на едно видео во фризерница
Барам една песна македонска, ја слушнав вечерва на радио Канал 77. Македонска пејачка, млада, убав глас така како на Антонија. Вака одеше текстот: различни ко ден и ноќ, а сепак ние исти сме само ова памтам.
Antonia Gigovska - Slaba strana Znaes sto sakam da kazam i koga molcam,molcam jas pred tebe ne mozam da lazam po oci ti me poznavas Koga sum srekna ili tazna luta ili nervozna ti si moja slaba strana znaj,znaj,znaj Refren Sto bi pravela bez tebe,tebe Sto bi pravel ti bez mene,mene razlicni ko nok i den a sepak nie isti sme Vo bilo koe vreme mozes mene da mi se javis znaj jas ke bidam pokraj tebe pokraj tebe sekogas
Мило ми е што излезе така. А стварно не мислев дека ќе е баш таа. Но ти можеби слушаш македонска и ретро музика?
На радио ја слушнав денеска, би требало да е нова зашто беше хит на денот, на англиски, со брз ритам, поп/електронско/хаус, така нешто. Женско пее. Од рефренот само запамтив дека се спомнува alcohol Helppp
Здр на сите..Ми се вртат овие стихови во глава и никако неможам да ја најдам песната..Незнам ни име на Артистот ниту како точно се вика песната...Можи некој од вас знае и ја слушнал, можно е па само постарата генерација да ја знае..Вака се пее:..Еве дојде време време тапани да удрат еднаш и за мене..
Слушам на Фортуна радио една песна, но никако да ја најдам. Странска е.Вака е рефренот та на на на на. И се спомнува нешто- feel so blue.