Здраво девојки, денес слушам на радио една македонска песна која ми влезе во глава, женски вокал, барам на google и youtube ама не ја наоѓам. "Може некој друг ќе дознае, зошто се во круг се вртиме" Убав чист висок глас, знам дека беше хит ама никако да ми текне која беше песнава. Фала ви однапред.
Ми се случи да патувам од Софија за Бургаз. Во купето бевме тројца; млада дама, поп и јас. (рефрен : еј чин квајс чин квајс кавалеро чики дам чики дам бумба- леро чин квајс чин квајс кавалероооо млада дама поп и јас. Возот влезе во тунелот Јас се фрлив врз неа Да милувам и целувам нејната руса коса. Возот излезе од тунелот јас останав зачуден Сум милувал и целувал на попот брадата. Рефрен (чин квајс чин квајс кавалеро чики дам чики дам бумба леро чинк квајс чин квајс хавалероооо. На попот брадата). Ве молам кој може да најде било што во врска со оваа песна. Ви благодарам
Никако не можам да разберам што пее Нешто како I just want (wanna) op op op или po po po па после и lo lo lo како да вика Ќе инсталирам шазам за следниот пат кога ќе ја пуштат
На радио песна слушнав по гласот мислам дека беше Тоше Проески, успеав само да разберам дека вели 'таква си убава знај'. Ја барав по ова, ама не ми излезе. Имате ли идеја која е песната? Ви благодарам.
Немам појма дали е копија ама страшно ме потсеќа на англиска, стара, љубовна балада. Може да беше од Енрике Иглесиас. Ви текнува ли?
Преѓе во сендвичара слушнав една песна, се сеќавам хит беше далечната 2013 или 2014 година, но никако да ми текне како се викаше. Ритамот на музиката беше како циркус песна, убаво не се разбираше што пее бидејќи кај беше галама таму па уште и радиото беше намалено, можев да разберам само 'ој, ој, ој' како пее. Песната е хрватска или српска. Не можев да препознаам која пејачка ја пее песната. Мислам дека Јелена Розга, но не сум сигурна. Имате идеја која е песнава?