Барам помош, поддршка, совети

Discussion in 'Хуманитарни акции' started by Z89, Aug 5, 2021.

1. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Така само дополнително ќе се разболиш, 40кг е тежина испод нормалата.

cresa-jagoda likes this.
  2. Z89

Z89 Активен член

Не можам да не мислам на тоа, ни јас ни баба ми никогаш не сме имале проблем со долг, никогаш не сме позајмиле никаде ни 500 денари, а не сега толку пари што ми лежат на душа. Тој што не доживеал не верувам да ме разбере како се осеќам, ни јас не би разбирала порано некој да ми кажувал, ќе речев ајде ќе се среди се. Ама не, како поминува времето се полошо и полошо ми станува зошто каматите веќе не ни знам колку ми растат на ден. На крајот, цели 3 животи ќе ми требаат да излезам од пеколов и којзнае како ќе завршам.

3. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Што е со имотот од баба ти?

4. Z89

Z89 Активен член

Тој, една куќа е, уште откако беше жив дедо ми е препишан на братот на мајка ми. Тој си продаде се, а делот мој го сметал тоа што баба ми ми помогнала да го уредиме социјалниот стан што го добив од државата, не знам дали спомнав дека во социјален стан под закуп живеам. И таа со парите што си ги имаше собирано од пензиите кога бил жив дедо ми, и кредитот со кој пропаднав кој требаше да го плаќа, ми помогна со опрема, кревети, шпорет, фрижидер, најосновно... А и такви беа, на машкото да припадне се. Дедо ми беше таков, од баба ми грев е да се побунам, секогаш за мене беше тука. И вујко ми е роднина ми е, ама е многу амбициозен за пари, само што почина баба ми одма ја продаде куќата, а јас не сум таков човек да се мешам и да барам. Му кажав за состојбава, ми рече само немам да имав се ќе платев и замина на одмор Италија. Многу неправди и лоши работи ми се случуваат девојче...

5. Z89

Z89 Активен член

Патем, кога починаа моите, требаше да живеам кај баба ми и дедо ми, но тој беше тој што не се согласи и се лутеше, тогаш имаше околу 25 години, имаше женска и не сакаше да живеам таму зошто никоја жена немало да му дојде со дете дома. И баба ми и дедо ми како едно дете што им остана го послушаа. А брат на мајка ми, брат на почината сестра. И затоа завршив кај што завршив. Кога се ожени вујко ми и по некое време си купија стан, тогаш заминав кај нив кај баба ми. Потоа го добив станот. Затоа, ништо ни сакам ни очекувам од него, единствено поради братучедите се гледаме.

Last edited: Aug 10, 2021
  6. Z89

Z89 Активен член

Како да живеам вака, како како? Секој ден, еве и сега. Зошто јас. Цел живот пекол и борби. И полошо од ова ми пишуваат. Ме уништија. Screenshot_20210810_135434.jpg

7. kolovoz

kolovoz Популарен член

Ама тебе и да ти дојдат извршители нема што да ти земат. Станот не е твој а единствено што имаш е покуќнина. Се што можат да ти направат е да ти ја блокираат сметката. А пред да ти ја блокираат можеш да се договориш со извршителот како да плаќаш. Дали можеш да најдеш дополнителна работа од неколку часа? Прашај во овие што ги одржуваат зградите. А во врска со банките малку си грешка. Тие се ќе ти земат во предвид, секоја рата што ја имаш. Врз основа на тоа ќе ти дадат кредит, само треба да бидеш искрена и да си кажеш што се должиш. Па кредитот наместо на 5 години ќе биде на 10. Ништо не губиш ако отидеш во банката каде ја зимаш платата да прашаш.

cresa-jagoda and buba4e89 like this.
  8. Z89

Z89 Активен член

Ако знаете некој да бара девојка за работа кажете ми. Само да се погодам со смени. Ќе чистам ќе правам што треба само да се спасам. Ќе работам 24 часа, не мора да спијам. Мир сакам.

kolovoz likes this.
  9. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Само те плашат ништо повеќе. Се познава по муабетот.

И што ако те најдат? Ти немаш пари,ништо не ти можат. Со оваа порака оди во полиција пријави ги за лихварство,притисок и стрес.

10. Z89

Z89 Активен член

Со претходните пораки кои беа многу полоши ги пријавив на многу места. Никој ништо не ми врати. А премногу ме вознемируваат. Еднаш дури и ме исмејуваа. Тоа го пратив, ама џабе, кој ќе ти помогне во државава. Никој. Додека не умреш од стрес и притисок додека не си одземеш живот и потоа ќе кажат требаше да се обрати некаде не вака.

11. Idedemja

Idedemja Популарен член

@Forca кои сте членови што се разбирате од право, закани, извршители вакви ми ти ствари дај видете ако можете, што можете да и помогнете, совет, чаре нешто.
    @Z89 ако не е тајна колку пари должиш да стигнеш до тој кредит од банки 1/3 од остаток на плата што пиша?

12. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Во полиција девојко, оди биди децидна. Не чекај!

cresa-jagoda and Idedemja like this.
  13. Z89

Z89 Активен член

Никој нема да ми помогне. Никој. Џабе е се.

14. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Како нема?
    Ако седиш и чекаш никој и нема.
    Мрдај право во полиција.
    И пиши го името и презимето на овие будали.

15. Idedemja

Idedemja Популарен член

Пријави во полиција убаво те посоветуваа, ако не во една станица, оди во друга, иако сега имаат повеќе осет за овие работи. Батали одземање живот, смири се, ајде пополека ќе се најде излез некаков.

cresa-jagoda likes this.
  16. Z89

Z89 Активен член

Многу, поради каматите секојдневно што ми ги рачунаат стигната сум и до над 100 000 денари. Никогаш нема да излезам од ова никогаш

17. Z89

Z89 Активен член

Ќе ме избркаат и од работа кога ќе дојдат и во маркет.

18. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Затоа ќе одиш во полиција.
    Претпоставував дека се во прашање околу 3.000 евра, за мали суми тие не се вакви.
    Но,и да должиш никој нема право да ти се заканува.

19. Idedemja

Idedemja Популарен член

Нема, смири се, имате правна служба, обрати се, на работа не смее влакно од коса од било кого да ти пофали. Еве знам и за фирми кои можат од внатре да ти одобрат пари да ги отплаќаш, абе разговарај, биди проактивна, буни се, не им потпаѓај на заканиве, се гледа сакаат да им се тресеш, должиш, ќе исплатиш, не бегаш, не се криеш. Ајде пополека има чаре, преубави совети ти дадоа, вознемирена си премногу се приметува, смири се и чекор по чекор.

20. Z89

Z89 Активен член

Не можам немам веќе сили, не можам да се борам повеќе. Цел живот се борам. Не можам.