Не е за киропрактичар ахиловата тетива е скратена која требаше до сега да се издолжи преку вежби и гипсови ама нема кој да го прави потребното колку повеќе чекам толку повеќе станува комплексно стапалото пред 15 дена во мајчин дом бев на своја глава без упат без ништо му измерија бразда 3.5мм вратено стапалото во положба од раѓање
И во турција и во виена и во бугарија бараат еден куп пари за да се реши каде ли не прашав тоа е проблемот финансиите
Отворете донациски броеви или пишете на ЖДМ групите објаснувајќи го проблемот. За нас од надвор имајте отворено gofund.me се надевам добро го напишав, а и доколку се отвори тема за ова верувам дека ние феминките ќе донираме.
За жал нема да ти одобрат лекување во странство бидејки операцијата се изведува тука отвори броеви за донација и бегај во странство Шо порано се среде подобро е
Dobar den. Mozebi ova ne e za ovde megutoa ocajot me tera da pisam. Za den dva ke ostanam bez krov na glava a za mesec dena ke donesam na svet bebence. Ne bi sakala da go dadam zatoa bi go zamolila dobrite lugje za pomos. Bidejki ocajno mi treba me sto za ziveenje. Dokolku moze da mi pomogne nekoj da najdam edna sobicka kolku da ne ostanam bremena na ulica a I posle da ne bidam na ulica so bebence vo race. Ke Vi bidam vecno blagodarna
Ke Be molam bez navredi I osudi. Decata ostanuvaat kaj bivsiot soprug od pricina sto so nego ke od at vo germanija. A maloto mora na lekuvanje tamu
Девојче, имаш ли роднина? Било кој од твојата фамилија? Те прочитав, многу ми е жал за тебе, сандачето ми е секогаш отворено за разговор.
vo nprifatilistata vo momin potok ako odis tamu ke te primat, ako imas mesecni finansii ili plata pod kirija. ne cekaj.
Здраво женски, другарки и сите останати. Имам голем проблем ,а гледам темата не е баш најактивна, а можеби ќе се најде некоја со големо срце да одговори и помигни. Имам пријателка која треба да праи комплицирана операција на грло и гласни жици бениген тумор и тоа итна во Систина ,турски лекар треба да закажат за операција пошто беше најприфатлива опција. Девојката жената кско и да е веќе месец дена е на боледување појди не појди зашто не може да работи. Собиравме пари преку роднини и пријатели и останаа уште некои 950еура да се дособерат ама тоа не може да оди преку броеви и платформи зашто жената работи ,,јавна работа,, и едностсвно не може во нејзиниот случај. Помагав колку можев оти е мајка на детенце од 5 годинки , с сопругот тотално и го сврте грбот. Не може да дига кредит затоа што веќе има и банка и друштво ништо не и одобрија освен некои 600 евра плус на картичка подигнат лимит. Операцијата чини 5800 евра, нсјголем дел од средствата се собрани, ама поради итноста на ситуацијата не може веќе да се чека зашто тоа чудото многу брзо расте и зафаќа органи околу. Кој милува да помигне да советува како може да се присоберат овие псри жената да се оперира ќе Ве молам да пишите. Ќе Ве молам без осуди зашто никој од нас не знае што може утре не дај Боже да не најде. Ви благодарам .
Здраво членки... не знаев каде да напишам па мислев дека тука е најдобро. Со сопругот се наоѓаме во многу тешка финансиска ситуација. Ни се случија не убави работи моравме да го продадеме станот кој ни беше земен со кредит. Моравме испод цена а сеуште плаќаме рати големи. Одвај ден за ден крпиме. Моментално сме разделени не по наша воља тој е во Ск работи а јас работам во друг град а каде и да е ќе влезам во 9 ти месец, бремена сум. Требаше да живееме кај неговите ама ете немало место па мора да наоѓаме 5 за 12 нешто под кирија да биде опремено но не и скапо. Дали ќе биде станче, дали ќе биде спрат од куќа воопшто не битно. Би ни значело да не се плаќаат неколку кирии пред време а да не биде скапо зошто нема да може да издржиме. Дали некој издава станче, спрат од куќа нешто било што а да е ефтино? Повеќе од 8000 денари не би издржале. Комуналии ќе си плаќаме. Дали некој има да издава или некој да познава да издава под кирија за нешто зошто фактички сме на улица. Би ни одговарало Драчево, Пинтија, К.Вода. Ќе се породам а на улица сме.... Ве молам за помош....
Здраво на сите! Ви пишувам со цел да помогнам на идна мајка која нема услови а очекува машко бебенце во зима! Би сакала да донирам облека која би се нашла во зима, почнувајќи од новороденче се до скоро една година (таман ќе има и за пролет, лето и есен); пелени 0, бр 1, бр 2, бр 3 ( примероци каде има во пакетот по 3 пелени); креми, маст за пеленскиот дел, шампони, и дел од примероци што верувам дека ќе траат ( на медела, ведела, hipp, becutan..), тетра пелени, чорапчиња, кебенца, гнездо, играчки (тропалки и слично), пумпа за измолзување на млеко, пелена за широк повој, како и хидроген и банеоцин прашок ( за папочето), шпихонзи, чај за доилки..итн ..(буквално се што е потребно од гардероба за едно новороденче се до негова 1 година); Пелените и примероците од маст, креми, шампони.. за почеток е доволна покриеност барем за првиот месец. ве молам во случај ако познавате трудница на која и е потребна помош а очекува машко бебенце во зима ве молам контактирајте ме! Јас ќе го покријам и каргото за да ги добие работите. Но ве молам да завршат кај личност што навистина и се потребни.