1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Барам работа

Дискусија во 'Барање работа' започната од Marley, 25 јануари 2010.

1. Foxxy

Foxxy Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јануари 2022
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    74
    Здраво
    Дали некој познава некоја фурма која нуди обука/пракса па потоа вработување во истата?

2. Tasija21

Tasija21 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 февруари 2019
    Пораки:
    178
    Допаѓања:
    56
    Барам работа од понеделник до петок такви ми се условите, па ако може да ми предложите нешто, може да биде и remote, добро знам англиски ако е предност. :)

3. Selena01

Selena01 Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2020
    Пораки:
    1.795
    Допаѓања:
    7.028
    Другар работеше и како да ми спомна 15.000 ама не сум сигурна, не ме фаќај за збор. Пошо јас лично немам искуство, ова што памтам од муабет

4. Dorisce

Dorisce Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2020
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    78
    И другар моментално работи на пола работно време и толку е основната плата 15 000 ама празници и недели дупла дневница, па скоро секој месец се над 15 000

На Selena01 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. www123

www123 Активен член

Се зачлени на:
    16 ноември 2023
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    126
    mene mi treba nesto rabota no od doma ne za stalno tuku da zarabotam okolu 30-40 000 den vetiv t.e sebesi si vetiv ke napravam nesto za edni luge i mi trebaat pari za toa da ostvaram
    ili nekoja ideja nesto da prodavam, preprodavam da zarabotam ovaa suma

6. Mar!

Mar! Активен член

Се зачлени на:
    24 декември 2023
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    5
    Zdravo bi sakala da pocnam da rabotam od doma, konkretno eve na UPWORK koja rabota bi mi ja predlozile kako za pocetnik koj nema mnogu iskustvo osvem vo word, exel, canva (mal del) fala pozz

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  7. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.252
    Допаѓања:
    72.704
    Има некој искуство со influensers.club?
    Ме интересира раб. време и платите

8. Ajronmen

Ajronmen Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2021
    Пораки:
    2.159
    Допаѓања:
    8.794
    Те разбирам, ама да можеше вака 90% од луѓето ќе си подработуваа дома и ќе си зимата 40.000.
    За да правиш нешто свое од дома, дур да стигнеш до тие 40 ќе ти требаат месеци и месеци развивање бизнис.
    Исто, не сфаќам како би продавала и препродавала од дома. Претпоставувам си гледала видеа на интернет за ваква заработка. Прво, не функционира баш така. Второ, пак ти требаат месеци и месеци да стигнеш до клиенти.

Излези од дома најди било што за работа. За месец ипол ќе имаш заработено 40.
    За тапкање на тастатура без некои специфични вештини тешко дека ќе најдеш.

Како која работа? Секој момент има нови огласи за работа. Пробај пребарувај работа со овие програми што ги спомна, како keywords...и види што ќе ти излезе, па пробај си ја среќата на некое од предложените.
    Само реткост е да најдеш некаква работа со неспецифични вештини или искуство.

На GirlLove, eliesaab, злоба и 2 други им се допаѓа ова.
  9. www123

www123 Активен член

Се зачлени на:
    16 ноември 2023
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    126
    ne tuku na fb tuku mi iskacaat onie sto prodavaat i po kargo prakaat mislev nesto takvo ama nemam nikakva deja, kako blokirana sum nisto ne mi teknuva pa se mislev moze nekoj /a ima nekoja ideja
    da ima baraat rabotnici ama zasega ne sakam redovna rabota,zasega onaka od doma rabotam no malku e kolku za moi potrebi, mi treba nesto plus
    fotoshop i montazi editiranje na sliki, videa toa znam

10. злоба

злоба Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2020
    Пораки:
    1.068
    Допаѓања:
    3.507
    На Alex08 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Ajronmen

Ajronmen Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2021
    Пораки:
    2.159
    Допаѓања:
    8.794
    Јасно ми е.
    Ама пак стои истото, да работиш за себе и препродаваш, ќе ти треба време да најдеш клиенти, пуштиш реклами и тн.
    Да работиш за фирма, редовна работа неќеш...

Со едитирање слики и видеа можеш да најдеш на апворк некој краткорочен проект, ама само ако имаш веќе добро портфолио, ако немаш - тешко.

Ете велиш веќе работиш од дома. Зошто не го правиш истото, само повеќе? И со тек на време ќе заштедиш.

Не си блокирана, туку едноставно не постои скратен пат до пари.
    А идеја од друг за како од дома да дојдеш до 40 илјади набрзинка, тешко дека ќе добиеш. Ако има некој таква идеја сам ќе си ја реализира.

Тешко дека постои тоа што го бараш. Ако најдеш, сподели и ние да поработиме.

На Scott Weiland му/ѝ се допаѓа ова.
  12. BeMyFriend

BeMyFriend Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2023
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    1.177
    Кој сака работа во центар нека пише...бараат работник/чка.
    Дуќанов ми се виде екслузивен за некои слатки бонбони и што ја знам.
    На улица македонија е

13. macencef

macencef Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    2.125
    Допаѓања:
    3.167
    Baram rabota od doma, ako imate nesto info pisete mi lp...inaku imam poznavanje od angliski jazik i kompjuteri, data Research, editiranje tekstovi, content writer...ako ima obuka isto bi prifatila

14. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    5.460
    Допаѓања:
    18.137
    Барам работа како Софтвер тестер, мануелен & автоматски пополека да навлегувам во тоа. Прифаќам и пракса со можност за вработување, спремен сум да дадам се од себе.
    Имам познавање Мануелно тестирање што опфаќа, читање спецификации, креирање тест кејсови, извршување, документирање багови и слично.

Автоматско тестирање со Јава во Селениум. TestNG и PageObjectModel.
    АПИ тестирање со Postman.
    Имам мали познавања околу HTML & CSS, а од страна на тоолс kiwi и jira.

Доколку знаете некој да бара, контактирајте ме ќе ви дадам и CV.

На sj *O* му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Mia-K

Mia-K Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    719
    Допаѓања:
    309
    Тие што работите по струка како правници и сл со завшен правен факс, во кои фирми работите и дали се остваруваат солидни примања?
    Не знам кко е по фирми вака а во судовиве и кај адвокативе зимаат минимално…

16. hunna

hunna Активен член

Се зачлени на:
    24 август 2021
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    5
    Дечки,
    Некој да ми каже дали некој ги признава курсевиве:
    1.Основен курс сметковидство-Нова Консалтинг(завршено ми е во јануари 2022)
    2.Деловен и финансиски асистент-Каровска дооел(завршено мај 2021)
    Кај да се обратам за прашам пошто очигледно за ништо не ми вредат,а кажуваа државно признаени сертификати.
    Досега нигде работа не најдов со ова.

На Tam4yy му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Iva:)

Iva:) Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2016
    Пораки:
    128
    Допаѓања:
    294
    Јас завршив и "меѓународно признати курсеви" па можам слободно да ги фрлам сертификатите во ѓубре, нормално со нив не најдов работа зошто после тоа кога аплицирав сватив дека без искуство никој не прима. А кога ќе заврши курсот не се потрудиле и пракса да ми обезбедат така да се е џабе. Никогаш пак не би запишала курс ако не потпишам договор дека ветуваат пракса/вработување, на форумов имаше и коментари дека веќе и со потценување ги гледаат на интервју кога ти стои во ЦВ-то дека си со курс/академија по маркетинг.

18. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    3.785
    Допаѓања:
    12.240
    @hunna Прашувај по сметководствени бироа, праќај св, од некаде ќе ти се јават.

@Iva:) Искуството на мои блиски со завршени курсеви е различно. Сестра ми стигна до раководна функција во странска фирма со завршен курс маркетинг. Мораш да почнеш од некаде, да сработиш неколку проекти за да имаш што да покажеш. Ќе работиш како практикант, па во помала фирма со помала плата и ќе те трупаат со работа, кога ќе се осетиш спремна ќе бараш во подобрите фирми.

На Polyincognito му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Iva:)

Iva:) Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2016
    Пораки:
    128
    Допаѓања:
    294
    Да дефинитивно после курсот мора негде да влезе како практикант тоа е од мое искуство кога барав работа во МК после курсот. Буквално сите бараат искуство или пракса. Јас секако се снајдов после тоа и работам онлајн, но не со знаењето од академијата за маркетинг туку самоиницијативно си научив дизајн и работам 3 години e-commerce на светски платформи не во МК.

На Skyler му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    3.785
    Допаѓања:
    12.240
    Клучното е да се работи со странци, со нашите ништо не правиме.

На eliesaab, Iva:) и Polyincognito им се допаѓа ова.