Zdravo. Itno mi e potrebna rabota samo prva smena od ponedelnik do petok bilo sto sadoperka, seckanje,prodavacka... Okolinata Gjorce, karpos... Dokolku znaete kade imaat potreba ako moze da me izvestite. Blagodaram.
Здраво барам работа за чистење канцеларии ординации град охрид ако имате некаква информација да бара некој хигиеничарка ве молам да ми пишите
I jas sum vo ista situacija moram da napustam rabota vo smeni za rabota samo vo prva smena poradi dete od 1 godina
Jas baram samo prva smena od pricina sto nema koj da mi go cuva sinceto. Samo taka edinstveno bi mozele da funkcionirame da mozam i da go nosam na uciliste i da go zimam posle rabota. Samo od taa pricina.
Isto I jas so maz mi ideme 3ta smena i dvajcata I navecer ke nema koj da go cuva a vaka jas samo prva ke idam ke go nosam I zimam od gradinka
Zdravo. Neznam dali prasanjevo mi e za ovaa tema no bi sakala da prasam dali znaete kade se izdavaat dukjani za vo okolinata na hrom,Vlae...
Зависи од клиентот и јазикот на кој ќе работиш, тежината на позицијата. Сега мислам буџетот за оваа позиција во глобала им се движи од 650-700 евра (за англиски зборам конкретно), и ако работиш и ноќна смена, или ти преоѓаат пример 3 часа во ноќна смена имаш уште 5000+- на плата. Плус рачунај ние ко што имаме секој месец по некој празник, тие ти се платени +150%, ако работиш за викенд, прекувремено, се ти е плус платено.
Дали е потребно да се земе курс за Dispatcher или има компании кои примаат без искуство? 90% бараат искуство иако знаеш одлично англиски.. Предложете некои добри компании што даваат шанса на почетници...Dispatch или логистика, околу ценатар, карпош. Без таскфорс пошто нема да имаат огласи уште долго време на позиција логистика.
Многу тешко без искуство да те земат во добра фирма. Во помалите што се во ск да бараш па потоа да се префрлиш во друга фирма. Има на фб група МК Диспечери и Брокери (МК db), можеш да влезеш таму да пишеш. Мада јас би ти препорачала со друга позиција да пробаш како recruiting, customer support/data entry или accounting ако имаш релевантно образование примаат. Диспечери без никакво искуство во индустријава 95% од фирмите не зимаат.