Мене не ми беше стресна мојата работа ич додека бев на џуниорска позиција, помалку обврски, одговорност нула, сепак си почетник, имаш претпоставен, он за се му ја мисли. Како напредуваш, повисока плата, повеќе одговорности, повеќе стрес имаш ама се навикнуваш..
Или во некоја издавачка куќа, иако и таму може да се соочи со многу терсене клиенти но мислам дека е дефинитивно помирно од кол центар. Кол центар е најстресна работа
Девојка, 24 години, дипломирана, англиски јазик знае, работа со компјутеро знае, има социјална анкисозност
Бегај од кол центар, се работи во тимови и треба покрај тоа што ќе правиш да не речам 100 повици во ден, треба да се согласуваш со тимот, 1001 карактер има. Па тоа ко ќе треба да трпиш ќутење, да им ќутиш на повици, за да им слушаш муабети на тие што ти се јавуваат, па да користиш вакви такви фрази, па да се пазиш да не увредиш некој, па ти преслушуваат повици, фирмата твоја, клиентот, тим лидерот, Quality Control... Што да ти кажам. Се фаќаат за ситници, буквално треба секој збор да е одмерен. Па тоа статистики, колку да ти трае повик, па нз ти што. Напнато.. Па Тим Билдинг ко ќе се праи, не знаете колку љубов има тогаш, а пред тоа очите си ги копавме... Тоа лицемерие, тоа отменост праење. Најади се, троа прозбори и замини. Џабе, 40 000,пола парите по психотерапии, психијатри... НЕМОЈ ТЕ МОЛАМ. Се борам јас со анксиозност и е зафркнато... Само тој што работел контакт центар ќе ме сфати.
Работа во ресторан или хотел кај што би имала солидна плата/дневница, да не има некој инфо дали треба негде персонал
Здраво дечки! По професија сум content writer/copywriting и сакам да си го доградам портфолиото. Имам доста пишувано за различни клиенти и теми, но доколку на некому му треба со мал бизнис или познава некому што му треба пишете ми за да споделам повеќе инфо. Би пишувала бесплатно секако бидејќи сакам да си го дополнам портфолиото. Фала ви на поддршка
Може ли мал совет, злато вреден, од поранешен content writer, со преку 10 години искуство? Знам дека истово беше постирано анонимно на фб групиве во ИТ сектор. Најди добар niche, купи niche домен и хостинг, и почни да постираш content сама. Само Yoast ти треба и некоја стартер тема, можеш и на WP со нивните default теми. Една година максимум пишувај, и после автоматски стануваш affiliate site owner. Советов е најдобронамерен, и се крстам дека ќе го прифатиш, се имам доволно долго горено со клиенти од цел свет за да не го споделам со некој кој почнува. Ти посакувам многу среќа, и никогаш немој да им пишуваш бесплатно, секој збор вреди пари во денешно време.
Здраво Феминки Ве молам помогнете ми да најдам работа, од Гостивар сум, но премали се тука платите, најмногу што може да се најде е до 25.000 денари. Секако ако има и за Тетово, Скопје некоја понуда со солидна плата и стабилна работа би патувала, инаку имам 37 години и средно економско.
Еве јас ќе ви кажам за библиотека,иако мојата е Национална,не е така како се замислува ,има интерни 8 испити,не сум во пулт туку во канцеларија кај што не можеш да станеш од работа.Стигнуваат мејлови ,тел.јавувања.За подетално во пп.Јас згрешив што нашуштив образование се каам многу.
Барам работа за медицинска сестра со лиценца за работа во Куманово. Доколку знаете некаде каде се бара пишете ми во порака.
Ne edo obrazovanie,bioblioteka e drzavna rabota ,a toa e partisko vrabotuvanje i ne ide bas taka lesno.Inaku lesno e onamu kade ne ti stojat na glava sekoj den,i ne te nerviraat i kolegi i koleski.
Едно прашање - ако некој знае отприлика која е почетна плата за дистрибутери низ Скопјево (небитно која фирма), дали може да сподели само име на фирма + плата тука? Ќе ви бидам благодарен
26000 + со ц категорија максимум до 35, повен ако немаш друг избор не би ти препорачал. Не ми текнува како се викаше фирмата пред година време работев дистрибуција на гумени бомбони беше ама од разговор со другите дистрибутери сите беа тука некаде. Сам товараш сам растовараш сам возиш фактури броење ако имаш друг избор бегај друго ако немаш што се мора мора се подобро од да се леже дома.