Girl,конкретно за примерот што го наведе,ретко бираат за продавач факултетски образован,освен кога ептен нема избор или ако е кај познат.Одговорот најчесто е дека тие се преквалификувани за тоа место,што и навистина е точно,така да работодавачите се плашат дека тие многу брзо ќе заминат од таа работа,зошто како луѓе со диплома ќе се стремат кон повеќе па брзо би ја напуштиле истата. А во право си дека има многу среднисти што уште од времето држат убави места,ама тоа е,иако нели дипломата не е мерило дека некој е попаметен од другиот
Да се надоврзам со муабетов има еден виц оди некој човек со факултет добро образован и се вработува во некоја продавница.Газдата му ја дава метлата,а на тоа човекот одговара Но јас имам факултет а газдата Се извинувам сега ке ви покажам како се користи метлата....
Нудам работа Здраво, доаѓам од Битола, дипломиран професор по германски и македонски јазик, исто така добро го владеам и англискиот јазик. Ве молам пишетеми доколку знаете некаде да се бара нешто од мојата струка. Или било каков оглас за работа. пишетеми инбох. позз
барам работа во областа на книговотствени услуги со диплома од завршен курс по книговодство барам исклучиво во битолскиот региот сакам оваа област уште повеќе да ја научам би работела и како помошничка па ако му треба на некого или ако знае некој дали му треба помошник од мојот профил може да ми пише порака...
Дали некој знае за работни места во Матица,или во Космо дрогериите? Ако некој знае нешто или има некоја информација ве молам нека ме извести.Ајде можда ќе прочита некој што би ми помогнал или некој вработен таму Едноставно сакам да работам една од овие работи,тоа би ме исполнувало. Џабе ми и мојот факултет и магистратура,можда покасно,а сега сум во фаза кога се истражувам себе,имам работно место но не ме исполнува оваа работа,сакам да се обидам со моите сништа и да почнам да ги реализирам.
Лола, па имаше оглас за продавацка во Клуб матица пред извесно време на вработуванје.цом.мк...Ајде провери си. се надевам дека ти помогнав. А ти можеш да ми кажеш ако знаеш за вработуванје во Битола. позз и се најдобро
Dali moze nekoj da me informira ako ima potreba za cuvanje dete,vo oklinata na kisela voda ili centar,imam iskustvo so cuvanje deca.Pozdrav
Објавено во: On-line берза на труд Фирма: Шифра: 8719 Дата: 07.03.2012 Позиција: Реномирана издавачка куќа има потреба од комуникативни, амбициозни и динамични луѓе, способни за тимска работа за промоција и продажба на книги. Потребни кавалификации: -минимум ССС -со и без работно искуство -старосна граница над 30 год Компанијата Ви нуди: -професионална едукација во Македонија и соседните држави -менторство во областа на работењето -можност за професионален и личен развој Доколку сте заинтересирани, испратете ја Вашата професионална биографија на e-mail: gjoko_kiprinovski@hotmail.com Само апликациите кои ќе влезат во потесен круг ќе бидат контактирани. _________________________ I added cool smileys to this message... if you don't see them go to: http://s.exps.me
Дали некој знае за работно место во Битола, во млекара или месара несто? Ако има некој нека ми врати на ова мислење
Дечки.. дали знаете дали е валиден огласот што беше објавен на 9.3 за Шумски полицаец? Требаше да трај до 15 но кога видов на страната каде што беше објавен него веќе го немаше ?
Девојки некоја да ми препорача некоја маркетинг агенција каде што имаат потреба од девојки за работа за промоција?
Драги Феминки итно ми треба дополнителна работа. Ве молам за предлози (сигурна и платена дополнителна работа).
За промоција девојки постојано бараат па би ти препорачала да разгледаш на страната најди работа претпоставувам ја знаеш таму често има вакви огласи...
Ако некој знае некој оглас за работа во летен период од јуни - август/септември во Прилеп можеби продавачка во бутик или слично нека ме извести во лп.
Барам работа за летниот период, од јуни до август. Немам работно искуство, но би можела да работам било што , освен работа во кафич / дискотека. Ќе ви бидам премногу благодарна, ако сретнете некој таков оглас и ми го пратите во ЛП.
Здраво на сите и извинете за ова отстапување од темава, меѓутоа не добив одговор на ова прашање и во делот за про-кредит, па доколку можете да ми кажете неШто за ова мое праШање, ќе ми биде од голема помош. Ме интересира дали има некој искуство со интервју во прокредит банка, со менаџментот на банката, какви прашања поставуваат, каков однос имаат пред се кон кандитатите? Дали и таму играат улога т.н.врски за крајниот избор од кандидатите? Ви благодарам однапред! Поздрав!
Епа вака ке ти кажам јас аплицирав во прокредит банка пред извесно време и ме одбија, инаку ти се јавуваат еднас како дополнително несто да те прасаат...ама повеке гледаат на струката ако не си со економски или сличен факултет не им одговарас позз
Фала многу за одговорот.... Знаци и таму највероватно е кој како ке си ја нареди, во смисла ако имаш некој кој може да те избутка-ок, ако не.....некоја друга прилика, обично така стојат работите.... да еднаш ти се јавуват, па тек после трбеа да поминеш на уште 2 интервјуа, последно со менеџментот....е таму ме инетересираше како е, кој какви прашање поставува и сл? Поздрав и фала за одговорот !