1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Барам работа

Дискусија во 'Барање работа' започната од Marley, 25 јануари 2010.

1. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.865
    Допаѓања:
    122.952
    Girl,конкретно за примерот што го наведе,ретко бираат за продавач факултетски образован,освен кога ептен нема избор или ако е кај познат.Одговорот најчесто е дека тие се преквалификувани за тоа место,што и навистина е точно,така да работодавачите се плашат дека тие многу брзо ќе заминат од таа работа,зошто како луѓе со диплома ќе се стремат кон повеќе па брзо би ја напуштиле истата.
    А во право си дека има многу среднисти што уште од времето држат убави места,ама тоа е,иако нели дипломата не е мерило дека некој е попаметен од другиот :)

2. barbie1511

barbie1511 Активен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2012
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    6
    Да се надоврзам со муабетов има еден виц оди некој човек со факултет добро образован и се вработува во некоја продавница.Газдата му ја дава метлата,а на тоа човекот одговара Но јас имам факултет а газдата Се извинувам сега ке ви покажам како се користи метлата....

3. beki4124

beki4124 Активен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2012
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Нудам работа

Здраво,
    доаѓам од Битола, дипломиран професор по германски и македонски јазик, исто така добро го владеам и англискиот јазик. Ве молам пишетеми доколку знаете некаде да се бара нешто од мојата струка. Или било каков оглас за работа. пишетеми инбох. позз :^) :worried:

4. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    барам работа во областа на книговотствени услуги со диплома од завршен курс по книговодство барам исклучиво во битолскиот региот сакам оваа област уште повеќе да ја научам би работела и како помошничка па ако му треба на некого или ако знае некој дали му треба помошник од мојот профил може да ми пише порака...

5. lola-86

lola-86 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2011
    Пораки:
    729
    Допаѓања:
    198
    Дали некој знае за работни места во Матица,или во Космо дрогериите?
    Ако некој знае нешто или има некоја информација ве молам нека ме извести.Ајде можда ќе прочита некој што би ми помогнал :) или некој вработен таму ;)
    Едноставно сакам да работам една од овие работи,тоа би ме исполнувало.
    Џабе ми и мојот факултет и магистратура,можда покасно,а сега сум во фаза кога се истражувам себе,имам работно место но не ме исполнува оваа работа,сакам да се обидам со моите сништа и да почнам да ги реализирам.

6. macencef

macencef Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    2.125
    Допаѓања:
    3.167
    Лола, па имаше оглас за продавацка во Клуб матица пред извесно време на вработуванје.цом.мк...Ајде провери си. се надевам дека ти помогнав. А ти можеш да ми кажеш ако знаеш за вработуванје во Битола. позз и се најдобро

На lola-86 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Zanna

Zanna Активен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Dali moze nekoj da me informira ako ima potreba za cuvanje dete,vo oklinata na kisela voda ili centar,imam iskustvo so cuvanje deca.Pozdrav

8. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.647
    Објавено во: On-line берза на труд
    Фирма:
    Шифра: 8719
    Дата: 07.03.2012
    Позиција:
    Реномирана издавачка куќа има потреба од комуникативни, амбициозни и динамични луѓе, способни за тимска работа за промоција и продажба на книги. Потребни кавалификации: -минимум ССС -со и без работно искуство -старосна граница над 30 год Компанијата Ви нуди: -професионална едукација во Македонија и соседните држави -менторство во областа на работењето -можност за професионален и личен развој Доколку сте заинтересирани, испратете ја Вашата професионална биографија на e-mail: gjoko_kiprinovski@hotmail.com Само апликациите кои ќе влезат во потесен круг ќе бидат контактирани.

На lola-86 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. macencef

macencef Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    2.125
    Допаѓања:
    3.167
    Дали некој знае за работно место во Битола, во млекара или месара несто? Ако има некој нека ми врати на ова мислење

10. emi.m

emi.m Активен член

Се зачлени на:
    14 март 2012
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Дечки.. дали знаете дали е валиден огласот што беше објавен на 9.3 за Шумски полицаец? Требаше да трај до 15 но кога видов на страната каде што беше објавен него веќе го немаше :worried: ?

11. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.152
    Допаѓања:
    18.258
    Девојки некоја да ми препорача некоја маркетинг агенција каде што имаат потреба од девојки за работа за промоција? :)

12. Em4ii

Em4ii Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2011
    Пораки:
    121
    Допаѓања:
    51
    барам работа која ке биде привремена и по потреба бидејќи сеуште сум средношколка а имам 18 години

13. Lukrezia

Lukrezia Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2012
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    Драги Феминки итно ми треба дополнителна работа. Ве молам за предлози (сигурна и платена дополнителна работа).

14. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    За промоција девојки постојано бараат па би ти препорачала да разгледаш на страната најди работа претпоставувам ја знаеш таму често има вакви огласи...

На Sofi.ja му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Mimi123

Mimi123 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    1.015
    Допаѓања:
    1.186
    Ако некој знае некој оглас за работа во летен период од јуни - август/септември во Прилеп можеби продавачка во бутик или слично нека ме извести во лп. :)

16. Strawberry.6

Strawberry.6 Активен член

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    10
    Барам работа за летниот период, од јуни до август.
    Немам работно искуство, но би можела да работам било што , освен работа во кафич / дискотека.
    Ќе ви бидам премногу благодарна, ако сретнете некој таков оглас и ми го пратите во ЛП. :)

17. Keryy

Keryy Активен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2012
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    7
    Имаше оглас за работа во мираж,на најди работа провери, мислам пријавување е во видеотека црвенкапа.

18. Glory.glory

Glory.glory Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2011
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    2
    Здраво на сите :) и извинете за ова отстапување од темава, меѓутоа не добив одговор на ова прашање и во делот за про-кредит, па доколку можете да ми кажете неШто за ова мое праШање, ќе ми биде од голема помош.

Ме интересира дали има некој искуство со интервју во прокредит банка, со менаџментот на банката, какви прашања поставуваат, каков однос имаат пред се кон кандитатите? Дали и таму играат улога т.н.врски :) за крајниот избор од кандидатите?
    Ви благодарам однапред!

Поздрав!

19. macencef

macencef Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    2.125
    Допаѓања:
    3.167
    Епа вака ке ти кажам јас аплицирав во прокредит банка пред извесно време и ме одбија, инаку ти се јавуваат еднас како дополнително несто да те прасаат...ама повеке гледаат на струката ако не си со економски или сличен факултет не им одговарас позз

20. Glory.glory

Glory.glory Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2011
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    2
    Фала многу за одговорот....
    Знаци и таму највероватно е кој како ке си ја нареди, во смисла ако имаш некој кој може да те избутка-ок, ако не.....некоја друга прилика, обично така стојат работите....
    да еднаш ти се јавуват, па тек после трбеа да поминеш на уште 2 интервјуа, последно со менеџментот....е таму ме инетересираше како е, кој какви прашање поставува и сл?

Поздрав и фала за одговорот ;)!