По струка работам, иако не е баш секогаш ремоут поради потребата да се гледам со клиенти. Remote најчесто и не значи флексибилност со локација, на пример еден период ми беше дозволено да работам надвор од државата до пет недели во годината и не е секогаш возможно да се сељакам на различни места поради IP адресата и сензитивните податоци и потребата од IT цело време нешто да подесуваат нова адреса. Ќе си бараш во струка работа, со можност за работа од дома, иако освен IT и по контакт центриве, другите компании/професии не се воопшто флексибилни. Јас на пример немам ниту еден човек од фамилија или пријатели што работат од дома, сите се на терен или во канцеларија/фабрика/било каде. Така што IT работи или во контакт центар, тоа се горе долу опциите.
Здраво на сите. Студентка сум и барам работа каде ќе можам да го искористам своето знаење од област на биологија, хемија, македонски и англиски јазик. Исто, ми одговара и работа со деца, грижа за миленичиња, подготовка за матура, пишување писмени, изработка на проектни задачи и слично. Дали имате некои предлози и каде може да се најде ваков тип на работа за привремено. Благодарам