Огласи за вработување мона...оди на реклама5.цом.мк има оглас моментално за таксисти се надевам помогнав
Луѓе дај посочетеме некаде бе каде можам да одам на пракса по книговодство? божее во оваа држава не те земаат ни за без пари бе а не за пари
Полека миме, мене не ме зедоа да писувам некои статии на нет, оти немав искуство...Како божем тешката и комплицирана работа. Ми рекоа - ама јас не знам како да Ве примам, бидејки немате искуство...А какво искуство треба не знам, ама ај...Еве 5 години сум без работа, рацунај мозев барем 3 години стаж да имам....Магистер сум и пак ништо...
^има платена пракса од биро за вработување. Ако си пријавена како невработена, можеш дополнително да појдеш и да се пријавиш за пракса, но каде точно ќе те стават и за кое работно место тоа неможеш да го предвидиш. Мои две другарки беа по 3месеци на пракса, едната во банка, а другата во приватна фирма. За секој месец се исплатува надомест од биро некои си 4000 денари, колку за превоз и храна (редовно стигнуваат парите). А ако баш за книговодство сакаш, можеш да пуштиш некое цв до приватниве фирми низ Скопје, иако мислам дека тие, во тој отсек од работењето, малце се воздржани од примање на било кого пошто им е осетливо подрачје (Дивајн, Артинг, Техномаркет, Шмеки...или па дури и консалтинг фирмите што се конкретно за сметководство).
каква било работа во странство Девојки сега засега имам каква таква работа. Ама не сум оптимист дека на Македонија ќе и тргне и мислам дека ќе станува се полошо. Дајте предлози каде може да се конкурира ама за сериозна работа во странство, нешто онака на трефка, па којзнае каде ќе отидам ...пишете ...
Огласи за вработување Девојки дали знаете за некое работно место во Прилеп? Било какво, инаку е дипломиран иформатичар(прашувам за сестра ми) , со одлично познавање од таа област, но поради тоа што вработувањето во Прилеп е многу тешто може да ми кажете и било каква работа доколку знаете нешто.
Некој оглас за работа во Кочани, или случајно да нема некои отворени места за волонтирање во некое од министерствата не разбрав дека има нешто ново некој да не знае за работа, волонтирање
Чистам домови низ Скопје.Ако има заинтересирани,нека ми напишат во инбокс.Ќе се догвориме околу цената.Поздрав,фала ви .
Огласи за вработување Девојки јас барам додатна работа со скратено работно време. Не сум наишла на ниеден таков оглас до сега, ако наидете негде ве молам информирајте ме.
Во Кам честопати бараат касиерки на пола работно време( барем јас неколкупати имам прочитано залепен оглас на врата во повеќе нивни маркети). Исто така имаше и за Керфур некој оглас деновиве за 4 часовно скратено работно време. Провери дали важи сеуште.