Мислам дека видов во еден бутик во стара чаршија бараат продавачка, имаше напишано, само не запазив како се викаше бутикот.
За во Сокотаб во Битола се бараат сезонски работници за 8 месеци мислам ми кажа една пријателка. Доколку сака некоја од вас и е од Битола и бара работа можи да си праша
Здраво и поздрав до сите Членови! Би сакала да знам какви се шансите за наогање на работа за некој што се врака да живее во Македонија по подолг престој во странство. Имено веке подолг период живеам во Северна Америка каде што имам завршено школо и преку 10 години искуство во банкарскиот и здраствен сектор. Заради одредени причини се вракам во Скопје и нормално најголем предизвик ми е наогањето работа. Стално следам неколку вебстрани каде сто објавуваат огласи, но некако немам голема надеж бидејки само читам дека требаат врски или да си партиски поврзан. Јас нити имам врски нити пак членувам во некоја партија. Дали познавате некој со слична ситуација и дали имате некој совет? Поздрав....
незнам дали ја погодив темата ама да прашам ај има ли некој на форумов што работи во персин продавницата за чевли во куманово? или да познавате некој што работи таму? итно ми е
Moe мислење е да си отвориш нешто приватно доколку имаш заштеда. Значи да си бидеш свој газда.Или пак да ѓи искористиш контактите што ги имаш со Америка и да предложиш некоја исплатлива инвестиција од областите кои ти се познати. А за работа овде се сомневам дека ќе се прилагодиш посебно што долго време си работела во Америка. Со сигурност нема да бидеш задоволна ни од платата зошто овде се работи и за 100 евра месечно па и за помалку. : Искуството и образованието не ти вредат ако немаш партиска книшка и кеш
знаете ли нешто повеке за ова? гледам на фб некои пријатели што ги имам ( ама не ги знам лично да ги прашам) постираат копии од исплатата на парите . Има многу такви како што разгледував ама сепак сумњиво ми е http://internetzarabotkamk.webs.com/welcome
Пробај побарај за агенција Рејтинг, оние пред некој ден објавија нешто практиканти бараа. Види ако ти одговара тоа
Решавам задачи математика за основци, средношколци, Математика 1 и 2 (калкулус), дискретна математика... задачи од бази на податоци (SQL, XML, XmlSchema, Semantic Web), структурирано програмирање, логички кола. Држам и часови. Би чувала\подучувала и деца во попладневните часови. Абе човек за се
Ако има некоја што ги познава работните услови во Сваровски Ве молам да сподели искуство. Колкави се платите, работно време и сл.
Држам часови по македонски и англиски јазик,за основци и средношколци,а може и за студенти. Огласот се однесува за Прилеп.
Барам соработници за орифламе....заинтересираните да ми пуштат ЛП или нека ме побараат на фејсбук Зорица ВК (на фејсбук ми е на латиница напишано)...
Се продаваат на големо и мало арапски тарамбуки со одличен тон. Во моментов на лагер се само две кафеави, но порачуваме од Турција и директ од Магацин ни ги носат. За повеќе информации и контакт од лицето што продава, во лична порака. Исто, и ако некој има потреба од музиканти за било каква свеченост, нека пише лична порака.
Држам часови на деца од одделенска настава, помош при учење, се однесува за Скопје. Заинтересираните нека пишат во ЛП.