1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Барам работа

Дискусија во 'Барање работа' започната од Marley, 25 јануари 2010.

1. AngelAny

AngelAny Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    1
    Девојки, јас сум студентка, и барам некаква си парт-тајм работа (ако постои) во Скопје, или можеби нешто за викенд по кафичи и сл. Може ли некој да ме упати некаде, како мува без глава, барам,барам и ништо :)

2. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.439
    Допаѓања:
    20.028
    ^Мој совет - помини ги сите кафичи во твојата населба, прашај да не им треба девојче за работа. Колку што знам, ретко ќе начекаш оглас (освен ако не е залепен на самиот кафич), најчесто газдите се распрашуваат наоколку по пријатели да не знаат некоја девојка која бара работа.

Исто можеш да се обидеш и да работиш на промоции, мислам дека една дневница е 500 ден а вообичаено се работи преку викенд.

3. HelloKitty4

HelloKitty4 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 октомври 2012
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    3
    Кај да најдам работа во Битола? Само да не е во кафана кај што одат пијаници :!: Денес се јавив на броевите од сите огласи од www.najdirabota.com.mk и на огласите од страната на аврм и испадна дека на никој не им треба работник и дека се сите најдени! Е ајде сега како можи да објавуваат дека имало во Битола многу слободни работни места, а на никој да не му треба работник!! Многу сум разочарана и не знам што ќе се прави !

4. Survive

Survive Активен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2014
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    40
    Средношколка сум и барам некоја работа со чување деца до 10 годишна возраст. имам искуство со 2 деца пред ова, росителите може да ми дадат препорака. Инаку сакам нешто како продолжителна да дојде, децата да имаат можност да работат со мене, да учат некој странски јазик (англиски, француски), да вежбаат математика, македонски и сите други предмети кои ги имаат на училиште. Плус да имаат топол оброк и време за рекреација, прошетки и тн. Јас сум од Кавадарци, и сум одличен ученик, со неколку дипломи од различни натпревари. Ако на некоја од вас и треба дадилка или познава некое семејство на кое му треба ваков тип на дадилка која не само што ќе ги забавува децата туку и ќе им помогне во учењето нека ме контактира ви ЛП јас ќе и дадма телефонски број за да се договориме. Ве молам ако знаете да ме контактирата затоа што навистина ми треба оваа работа. А и не мора да биде како чување, можам и само да ги подучувам за во училиште по 1-2 часа дневно. :hai:

5. AngelAny

AngelAny Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    1
    Благодарам, ќе се обидам. Дали знаеш да ми кажеш некои агенции да ги исконтактирам ??

6. Iv.girl55

Iv.girl55 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2013
    Пораки:
    241
    Допаѓања:
    103
    Здраво девојки :) Што се однесува до барање на работа би сакала да ви понудам работа со познатата компанија АВОН.. На прв поглед изгледа нереално бидејќи на сите нас ни епознатто за што станува збор, но јас како долгогодишна координаторка би сакала да ви ја пренесам вистинската слика за овој тип на работа каде што се заработуваат пари, бонуси и мнооооогу придобивки.. Значајно ми е да кажам дека не бара мнооооогу време, а се достигнува до просечна плата. Дали има некој/а заинтересиран/а што би се посветил на тоа? За подетално пишете ЛП ...
    Имајте пријатен ден :*

7. ForeverYoung

ForeverYoung Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    650
    Допаѓања:
    1.902
    Девојки јас сум при крај со студиите на економски факултет и заинтересирана сум да почнам со пракса или работа во сметководствено биро.Доколку некоја од вас работи со сметководство,или има идеја како би можела да почнам би била многу благодарна за помошта :) Бидејки немам никакво искуство,најважно ми е почнам некаде каде што ке имам можност да научам,па и без пари би работела некој месец.

8. Ivy89

Ivy89 Популарен член

Се зачлени на:
    23 април 2014
    Пораки:
    122
    Допаѓања:
    1.056
  9. Goga123

Goga123 Активен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2013
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    6
    Дали некој имал искуство со работа во New Cosmos како презентер ?

10. mila-88...j

mila-88...j Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2013
    Пораки:
    209
    Допаѓања:
    60
    Незнам дали местото на моето прашање му е овде,сепак поправете ме ако грешам.Сакам да прашам дали може во некој фризерски салон да одиш на пракса,таму фризерките да те научат на се.Мислите ли дека тоа би било изводливо?

11. kate89

kate89 Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    743
    Допаѓања:
    1.562
    Изводливо е како не.Мислам дека ќе ти биде од големо искуство зошто ќе научиш многу. А и како што сум глеала по огласиве, има фризерски салони што бараат девојчиња за пракса.

На Luna91 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. mila-88...j

Се зачлени на:
    4 јули 2013
    Пораки:
    209
    Допаѓања:
    60
    A дали знаеш за во кочани дали се бара?

13. kate89

kate89 Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    743
    Допаѓања:
    1.562
    Е тоа незнам. Јас што сум начекала огласи биле за во Скопје. Сепак провери си по страниве за огласи за работа, може нешто ќе најдеш.

14. mila-88...j

Се зачлени на:
    4 јули 2013
    Пораки:
    209
    Допаѓања:
    60
    Сепак ти благодарам.

15. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.150
    Допаѓања:
    17.590
    Девојки има некоја работно искуство со штедилница Можности? Какви им се интервијуата?
    Секој одговор добредојден. :*

16. kate89

kate89 Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    743
    Допаѓања:
    1.562
    Во принцип има 3 интервјуа. Последното е со директорката на Можности.
    Е сега незнам за какво раб место конкурираш ама јас кога бев, ми поставуваа и стручни прашања. Нема тестирања ако нешто ти значи тоа.Поставуваат од нормални прашања до лични(интимни). Така да биди подготвена на секаков тип на прашања, мислам знаеш за што зборам ако веќе си била на некакви интервјуа.

На f.e.m.i.n.k.a и Luna91 им се допаѓа ова.
  17. Emily Dora

Emily Dora Активен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2014
    Пораки:
    249
    Допаѓања:
    140
    девојки може не е соодветна темава за прашањево слободно преместете го .каде може да извадам лиценца за негователка за во градинка?

18. Barbie20

Barbie20 Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    676
    Допаѓања:
    10.722
    Девојки, барам работа како медицинска сестра. По можност работата да биде во Скопје.
    Доколку некоја од вас има некаква информација во врска со тоа, или познава некој кој има приватна ординација, а бара сестра, би сакала да ми пише.
    Барав на огласиве, пуштам CV, ама тешко оди. Никој досега не ме побарал.

19. kala21

kala21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2013
    Пораки:
    1.895
    Допаѓања:
    15.406
    Барби зошто не одиш на клиника мислам дека секаде примаат волонтери,земаат 12 или 13 000 и се на договор не пријавени.

20. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.139
    Допаѓања:
    12.813
    Доктори волонтери не зимаат повеќе од 3-4000, нема шанси сестри волонтери да земаат толку.