Договор на део и волонтер се 2 различни работи. Волонтерите не земаат повеќе од 4000 денари и не се здравствено и пензиски осигурани, тие права ги добиваат преку фондот за здравствено осигурување како и секое друго невработено лице. Доктори волонтери незнам дали има, иако ми се чини дека нема, барем не во јавни установи.
Jас работам на клиника,сестра сум ама со решение,претходно една година волонтирав по 4 500 ни даваа ама тоа беше пред 3 години сега според некој си нов закон несмее да има волонтери,мора сите да имаат договор и да ги плаќаат повеќе,така слушнав.
^ И јас знам дека волонтери земаат најмногу 5 000 денари, а со толку сигурно не би можела да живеам во Скопје. @kala21 доколку познаваш некој таков те молам пиши ми лична порака. Би ти била благодарна.
Здраво, би сакала да прашам дали некој има искуство со програмата за млади банкари од про кредит банка, секоја информација е добредојдена . Ви благодарам
Конекретно за на клиника,ниту еден волонтер не зема по 12 000-13 000 ден, не знам од каде таа информација. Нема огласи за волонтирање таму бидејки начесто се оди тет-а-тет со директортот на клиниката ако одлучи дека му треба човек и да те земе. Се почнува како волонтер и платата за волонтирање е од 3000-4000 ден. Волонтирањето не е на определено време и може да те држи како волонтер до недоглед или евентуално додека не му затреба кадар за определено работно место што е многу малку веројатно. Ако имаш среќа потпишуваш авторски договор ( така се викаат договорите на клиника) и платата е во завистност од работното место кое го обавуваш . На шалтер зимаат околу 10 000-12 000 денари,чистачки од 8 000 ден, техничка служба имаат нормално повисоки примања од 20 000 па нагоре на што влијае тежината на работата што ја обавуваш.
Девојки да не знаете некој да нуди работа во Битола, бутик,кафич,продавница,маркет нешто.. би ве замолила стварно е итно. Фала однапред!
^ Побарај на огласите на агенцијата за вработување. Сигурно ќе најдеш нешто. Има и телефонски број, па најдобро е да си се јавеш и да се договориш.
Девојки да не знаете некоја агенција која бара девојки за промоции ? Итно ми е сега пред празниците . Ви благодарам однапред
Барам работа - келнерка (трета смена), бидејќи студирам. Ако некој слушнал за ваква понуда нека ми пише лп. Поздрав!
Женски, ако некоја наиде на оглас за вработување за 2 смена или договор за смена, ако сака да го постира. Само да НЕ е за келнерка ( во кафиќ,ресторан..). Фала однапред (Инаку и јас сум студентка)
Dali nekoja od vas dami slusnala dali i kako moze da se prasa za volonteri na klinika.. Vi blagodaram odnapred
Оди на која клиника сакаш,побарај ја главната сестра и таа ќе ти објасни дали им требаат волонтери и колку им плаќаат.
Имате слушнато за Хит маркети? Мислам дека има во Штип, Битола... Ако има некој искуство да пиши како е со работа и плата?
Барам работа во Битола јас сум самохрана мајка така да навистина ми е итно да најдам работа ако некој има понуда нека пиши тука или на меил zorica_v_@hotmail.com Нека ми пиши и ако некој има информација за вработување во Битола
@heriena Џус Бар бара персонал. Еве ти го линкот на фб па договори се со среќа https://www.facebook.com/pages/Juice-Bar/778383338914511
1. http://www.pazar3.mk/mk/Listing/Cla...jе/Types=WorkIsWanted/SubCategory=3176-Работа 2. http://www.reklama5.mk/Search?q=&ca...private=0&company=0&page=1&SortByPrice=0&zz=1