Коментарот мој се однесуваше на тоа дека има такви кои немаат намера да те вработат, туку само те користат.
Вака, имам 19 години и барам било каква работа за летово од 10ти јули до кај 10ти-15ти септември. Дотолку знаете каде бараат девојки за било каква работа во Скопје (особено Аеродром) ве молам пишете ми. Благодарам однапред!
Влези во трговскиот Капитол или Бисер и распрашај се по дуќаните. Ама барај да зборуваш со шеф/ица, бидејќи вработените ќе ти кажат дека не им треба работничка, бидејќи тоа е закана за нивното работно место. Краток е временскиот рок за кој бараш работа, ама можеби ќе начекаш некоја што сака тој период да земе одмор. Исто види по хотелите да не им треба рецепционерка за тој период. Броевите од хотелите можеш да ги најдеш на Google maps.
На аврм страната огласите се чиста формалност за пријавување на работник. Баш и јас имав пуштено оглас пред 2 недели, верувај таму никој не бара работник
Знам ама може ќе погоди некој оглас каде што се бара. Јас најдов 2 огласи тука и бев на интервју. Нека си ја проба среќата.
Не знам што беше работата, ми изгледаа сериозно и очекував да ми се јават . Но и напишав на членката да се обиде може ќе има повеќе среќа од мене. Не губи ништо доколку се обиде. И јас не изгубив ништо стекнав ново искуство.
Барам работа од дома како дополнителна работа,пакување лепење и сл, не интернет и продажба.Ако имате сигурна информација пишете ми во ЛП.Фала
Здраво дечки сакам да најдам работа преку летово на пример во некој кафич или слично во Штип.Имам 18год само што завршив трета год средно.Доколку има некој тука на форумов што е од Штип и да е запознаен каде можам да најдам работа ќе му бидам многу благодарна...
Огласите на интернет се чиста лаж. Се гледаш со газдите и викаат да оставиш број и на крај забораваат дека си прашал за работа. Примаат нови вработени а огласот е поставен пред неколку дена. Бројот им е како податок или незнам за што, само не за да те бараат за работа. И друго, пишува без искуство, а после: ,,нас ни требаат со искуство". Барем нека не ставаат огласи.
Дечки некој да знае понуди за работа во Охрид. Со дечко ми планиравме да работиме летово таму,па ако има некој информации нека ми пише. П.с не сме од Охрид, со можност и смештај
Чувам и се грижам за деца од школска и предшколска возраст. Ако сте заинтересирани или познавате некој што е заинтересиран пишете ми.