Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Барам работа

Дискусија во 'Барање работа' започната од Marley, 25 јануари 2010.

1. MaciAci

MaciAci Активен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2019
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    45
    Па имаше такви огласи по страниве за вработување,може да побара.

На Jordanco Smart му/ѝ се допаѓа ова.
  2. macencef

macencef Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    2.125
    Допаѓања:
    3.167
    Барам работа во Битола, по можност да биде на пола работно време само прва смена, може и во пекара...битно ми е само после 10 часот да сум слободна оти син ми не е во градинка, само за 2 дати има кој да го чува

3. tatjanasakalieva

tatjanasakalieva Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2012
    Пораки:
    506
    Допаѓања:
    832
    Барам работа за продавачка во маркет, по можност Автокоманда, Аеродром.

На Valeri@GIRL му/ѝ се допаѓа ова.
  4. didisi

didisi Популарен член

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    1.969
    Допаѓања:
    3.683
    Рептил бараат

5. Dark-Lady

Dark-Lady Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2013
    Пораки:
    566
    Допаѓања:
    912
    Здраво девојки, дали знаете некоја фирма да бара архитект? Другарка ми е магистер по архитектура, исто така и дизајнира внатрешен и надворешен ентериер, работеше, но сега неколку месеци е останата без работа. Било каква информација за ова би била добредојдена, ви благодарам однапред :)

6. magnolija09

magnolija09 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 март 2020
    Пораки:
    1.143
    Допаѓања:
    857
    i jas baram rabota no samo nesto sto bi mozela od doma da go rabotam , imav povreda na grbot i zasega ne sum bas rabotno sposobna, zatoa baram nesto polesno i od doma bar 200-300 den dnevno da zarabotam
    ili dajte predlog sto bi mozela da rabotam od doma vo kakva sostoojba , bez pari ne mozam da preziveam
    samo da ne se od tie kataloski prodazbi (avon, farmasi i sl)

7. TamarAa

TamarAa Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    2
    Барам работа по можност од дома. Со 2 деца сум. Пакување. Лепење се што може, преку интернет..

На didisi му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Beretka1989

Beretka1989 Активен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2020
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    32
    Моментално има огласи од Гема и Тетрактис. Постојано земаат нови вработени, им бегаат вработените за месец два. Работат неосигурани. Ова се сигурни информации, цимерката работеше во двете кога почнуваше кариера. А за газдите какви работи има кажувано...боље да не пишувам. Не џабе вработуваат само млади женски.

На Dark-Lady му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Kristula

Kristula Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2015
    Пораки:
    336
    Допаѓања:
    1.823
    Здраво. Би сакала да напишам мое искуство со неколку места каде што имам работено, па се надевам дека ќе биде од помош.
    1 Охридска банка- почетна плата со факултет 16_17000. Договорите се исклучиво на определено.После 5 години се добива договор на неопределено и 2 до 3 илјади повеке плата. Секоја втора сабота се работи и таа недела се оди скратено. Секој ден се доаѓа порано минимум 20 минути пред смена, а се заминува откако се ќе се среди од документи и извештаи, се на се секој работен ден по 20 минути и повеќе. Односот на претпоставените е ако не ти чини може да си одиш. Работата е тешка и не се цени воопшто. Без врски, никаде не се оди, нема напред, шалтерот е прв и последен.
    2. Кликдаг- фирма за дигитален маркетинг. Условите се супер. Платата е доста солидна и се движи околу 500 до 600 еур во зависност од искуството. Лошата работа е што резултатите се чиста среќа и колку и да се трудите некогаш нема да донесе плод и соодветен резултат. Лошо е и што отпуштаат од денес за утре и е многу нечовечно. Комуникацијата е на англиски, вработените се коректни, обуките се доста добри.
    3. Тутунска банка - тестирање со околу 80 прашања, 3 интервјуа ако се помине тестирањето. Многу надмено се однесуваат на интервјуата и не даваат одговор дали е кандидатот одбран или не. Јас имав број каде требаше сама да се јавам за да прашам каде една девојка ми рече: да те одберевме веќе ќе работеше и ми спушти слушалка. Ова беше пред две години.
    4. Codewell нешто слично на дигитален маркетинг со повеќе акцент на leadgen. Ок интервју, не е ок што и они не кажуваат дали е кандидатот одбран. После две недели се обидов да добијам одговор ама ништо.
    5. Taskforce одлични луѓе и одлична компанија за да се стратува од некаде посебно за помлади луѓе. Искуството не е пресудно. Платата е солидна, работата е во 3 смени и за помлади или постари кои може да се организираат е супер. Се работи со Америка.
    Поздрав и се надевам на некој ќе му е од помош ова.

На faye, didisi, tina2018 и 3 други им се допаѓа ова.
  10. thequeen95

thequeen95 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2016
    Пораки:
    1.232
    Допаѓања:
    4.865
    Луѓе здраво, имам средно медицинско и сум моментално на студии по општа медицина.
    Можам ли да се вработам како медицинска сестра додека чекам лиценца?
    И дали е потребно стажирање, што се полага и слично.

На didisi му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.800
    Допаѓања:
    97.090
    Потребно е стажирање 6 месеци, после полагаш државен испит и толку, одкако ќе го положиш државниот земаш лиценца и можеш да работиш.

12. resenska

resenska Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2014
    Пораки:
    1.678
    Допаѓања:
    14.335
    Mozes samo na obuka da bides.

13. thequeen95

thequeen95 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2016
    Пораки:
    1.232
    Допаѓања:
    4.865
    6 месеци ми се многу, за тоа време лиценца за општ доктор ќе имам:|

Каква обука?

14. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.800
    Допаѓања:
    97.090
    Мора 6 месеци, и да ти ги дадат потписите на одделенија во 1 ден, до државниот мора 6 месеци да поминат...за обука не сум слушнала

15. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.457
    Допаѓања:
    96.671
    Платата во Taskforce e 18.000 ден. Не знам колку е солидна плата за работа во три смени, па колку и да не бараат искуство. А американска компанија демек...
    Искористување на работна сила, ни повеќе, ни помалку.

На Tam4yy, Safira26, tina2018 и 2 други им се допаѓа ова.
  16. resenska

resenska Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2014
    Пораки:
    1.678
    Допаѓања:
    14.335
    Da odis vo nekoja ordinacija da razgovaras so nekoj doktor/ka da bides na obuka nekoe vreme da ja naucis rabotata posle koga kje zemes licenca odma da mozes da rabotis da bides prijavena

17. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.800
    Допаѓања:
    97.090
    Какво искористување? Со сила никој не тера. Со оглед на тоа што минималната ни е 14500 колку треба да даваат? И не е една позиција во таскфорс.

18. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.800
    Допаѓања:
    97.090
    За легално да може да работи и треба стаж во точно определени одделенија, 6 месеци, плус државен испит, а не обука кај некој лекар.

19. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.457
    Допаѓања:
    96.671
    Ама зошто се мешаш секаде???
    Јас не реков ЗА МЕНЕ само!!!
    За секој еден работник реков, аман!!!
    Нели бараме подобри услови, подобри плати, ама некој ако гукне за тоа, такви како тебе очи вадат. А многу ги има такви. Е и за тоа вака ќе ни е. Не сме за поарно.
    Ако за работа во ТРИ СМЕНИ, 300е плата е топ, тогаш нема што да дискутираме повеќе. Ама ќути, има и полошо. Нашето јадно мото.

На Ivaphkare, SummerGirl, tina2018 и 3 други им се допаѓа ова.
  20. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.800
    Допаѓања:
    97.090
    Во таскфорс условите се топ и работите што ги пишеш можат да одвратат од работа на некој кој всушност не го мрзи да работи.
    Да, кај нас стварно скоро секаде има лоши услови, ама не се малце ни џаболебари што обавезно некој друг му е крив.
    Ако веќе збориш за плата за таа фирма треба сите плати да ги наведеш. Ако не ги знаеш сите плати, не треба да викаш дека во таскфорс платата е 300 евра ко да е нешто универзално. Никаде не напишав ќути има и полошо. Гледај да правиш разлика меѓу "во таа и таа фирма е лошо" и "ме мрзи да работам па ќе мрчам како секаде е лошо".