Кромберг и шуберт има нови работни места и се барат луѓе. Пријавувањето трај уште 1 недела. Платен превоз Платена храна Работа во 2 смени на ауди и мерцедес ВС30. ВС20 мерцедес 3 смени и сечење 4 смени. К15 за сите вработени и годинава. Платата уште од старт е 27,000 денари без бонуси за сите вработени. Бонусот се враќа после нова година. Платен летен одмор и платен зимски одмор. Се работи од понеделник до петок на мерцедес а на ауди проектот поради голема побарувачка се оди и во сабота.
Ако сакаш да се измалтретираш максимално, три смени, 3 или повеќе шефа, работа како машина, нема пауза за до вц кога сакаш (значи буквално прекинваш да пиеш вода за да не одиш до вц), и да си го фрлиш здравјето повели! Ова само во Битола, и никаде на друго место....а да, не смејш грешка да напрајш, прво казна на плата, после се направат 2 или 3 грешки леташ од работа....а јас каде работев - не смееше една жица да е грешна (а машините прават грешки колку и да ги местиш) - и не си ја фрлиш сам жицата, се крева паника....фала богу си заминав и повеќе да не се вратам таму....таму имаат ќар само шефчињата како типов што ја рекламира фабриката, а општ работник не
Не е точно то шо го кажваш. Таму сум 6 години и моментално сум оператор и одам во две смени пошто трета смена нема. Таја багра од тим лидери се е избркано од работа кој се праеа шефој. Иначе пауза има секој работник и тогаш се оди до вц и на никој немуе забрането да оди во вц пред пауза и никој несмее да ти забрани и то го пиши на огласна пишано од тома. Тука се барат работници а не кодоши и филозофија. Битола
Се сменаја ито многу. Не очекував дека ќе почнат со две смени и пак да ги бараат старите вработени што беа. Шо беа избркани пред 2 години сега пак ги враќат назад. Многу се измени фарбиката и е многу полабаво со работа а предходно имаше многу казни и многу појќе работа. Ако се предомислиш и ако не си вработена пробај втора шанса посекако се барат луѓе се до нова година.
Најдов нешто што мн повеќе ми одговара, работа од дома, има разлика помегу ова и се што работев претходно многу. Шеф кој се грижи да е се ок, шефови кои помсгаат да ја научиш работата и нормално, странци се сите....
Некоја работа низ Битола нешто некој да не знај некаде да се бара? Секаде аплицирав по огласите ни трага ни глас...
Мислам дека во Цермат бараат општи работници, провери дали огласот е сеуште активен или пак оди директно таму можело да се аплицира.
Може ли да споделиш каква работа од дома (доколку не ти е проблем и доколку не е тајна се разбира) ? Никогаш не сум им верувала на овој тип огласи (работете од дома) а читам дека си задоволна па ме интересира колку долго работиш и за каков тип на работа се работи...
Здраво, ве молам доколку некој знае некаде да е потребен доктор со искуство, нека ми прати во ЛП оглас или инфо. Се работи за личност со лиценца и искуство, за во Скопје.
Здраво, дали има некој искуство со OneContact... како се со вработените, работно време, фер, нефер...
У батка ал си силен, гаќи ми се стресоа. Не се барало филозофија, дали тоа значи ќути, работи и не збори?