Па од каде јас да знам дека треба партиска книшка баш, мада само врска треба за тамо да има човек, не знам за каква партиска книшка кажуваш. Кога мене ми рекоа дека само врски треба да имаш за да можеш да се бутнеш баш во градинка. Комшика моја се бутна така без партиска книшка
Со тек на време ќе научиш многу работи, и јас така како тебе делував ептен наивен и фер спрема светот, и ко паднат од Марс. Се се учи со тек на време и ќе видиш како функционираат работите овде, па и во светот.. некаде.
Знам дека све се учи со тек на времето, истата бев падната од марс, и наивна. Не човек може да научи све одеднаш, не сме се родиле никој учени, јас па ич. Така да валјда ке биде и тоа. Во градинка сите викаат дека е баш убаво и лесно, мислам да работиш како хигиеничарка. Барем тоа го знам како иде сум го работела и дома секој ден.
Добра личност си. Зборував повеќе дека кај нас функционира партиски повеќе... ако сакаш да влезиш на државно било каде. Ако не 100%, ама 90% секако.
Фала ти од срце, исто и ти си добар. Не знаев искрено како иде затоа и прашав. А комшиката една што беше знам рече дека само влегла преку врски во градинка како чистачка. Си реков види која срека, камо ли и јас да можев, да ми се посреки ете и мене таа желба да работам тамо.
Здраво барам работа за мајками туку што напушти од досегашната работа, работеше во производство има 45 години, доколку некој знае нека ме контактира во инбокс. Само за Штип
Прашав за во градинка, едни ми рекоа дека се има многу опции за подавање документи, да можеш да се бутнеш...глава ме заболе кога ми рекоа што све не треба, и каде све треба да одам. Е сега едино за под договор да влезеш да работиш во државна градинка и така се можело, како иде тоа знае ли некој? И што треба? Ако некој знае нека каже фала
Елена ако знаеш одлично германски во Телеперформанс после интервју и тест добиваш работа, платата е солидна за македонски услови.
vo dura fabrikata kolkava e platata za operator i tehnicar? i me interesira preku esi za Johnson matthey za operator kolkava e platata? Nekoj ako znae neka pise
Зависи што ти нуди работата. Дали е тоа само почетна плата која во иднина ќе расте? Дали е работа на струка, која во иднина ќе ти донесе бенифит како напредуваш? Дали е работа од која може да научиш и тоа знаење да го примениш после за личен бенифит? Дали се пронаоѓаш во работата и е нешто што сакаш да го работиш или го работиш само поради финансиски причини? Дали имаш друг, подобар избор? Одговори си на прашањата и ќе знаеш дали вреди. Некогаш било каква работа е подобра од никаква работа.
Не. 6 дена по 8 саати ти се 48 саати. А неделно треба да се 40 саати. Ти кажуваш дека ќе бидат и повеќе од 48 саати неделно, бидејќи најчесто ќе треба да работиш повеќе од 8 часа дневно. 20.000 денари се премалку за сите тие саати месечно. Сам нека си работи газдата за тие пари. Со толку саати прекувремени ќе ти следува дури и 13та плата.
Батали. Со 1 ништо не правиш. Сум работела со 1 слободен. Ако си и со фамилија, ништо... Џабе се парите без здравје.
Mila jas ne ti go preporacuvam dzonson metí bev na praksa ovde vo strumica i voopsto ne mi se dopadna rabotata tamu inace platata e okolu 20000 Sega si baram nova rab