Земена предвид ми е фирмава, само гледав дека Прилеп едино имаат позиција за customer care, за разлика од Битола каде има повеќе, ама далеку ми е.
Барам нешто со германски јазик. Зборувам, пишувам. Ако има некаква работа за германски да знае некој, нека ми пиши.
Е па одат и идат секој ден, у различни смени. Превоз сам си плаќаш, исто и јадење. 24 000 била почетна, ми кажа едн а другарка во петокот.
Имам пријателка што работи одамна таму, ми кажа таа како оди работата. Таа онлајн работи бидејќи е искусна и е на повисока позиција. Директен превоз немам до таму (само до пп) а и дополнително отежнува тоа што е во различни смени. Ако се снајдам некако или ако се прошират пп веднаш се пријавувам, само во моментот такви ми се условите.
Девојки, знаете ли места што нудат remote работа за текстописци на англиски јазик (content writing, може и copywriting) или превод? Не сакам да живеам во Скопје зашто повеќето вакви работи (и приватните школи) едвај плаќаат за кирија, превоз и јадење
Има една фирма од Битола баш за ова што го бараш ти бараа кандидати, ама треба да ги побарам по нетов. Ако најдам одма споделувам.
Да не знаете или имате искуство со некои добри форми за дизајн на мебел и ентериер? Сакам да аплицирам за пракса, но има многу избор и не знам за која да се одлучам.
И во најдобрата да влезеш како за пракса може брзо да ти се одмили од луѓе гадови и препотентни. Почни од едно кое ти фаќа највеќе око, а и воедно кои примаат практиканти прати на повеќе места па после ќе се одлучиш. Не секој вработува практикант макар и 15 саати работела на ден.
Здраво друштво, барам работа прва смена бидејќи малите ми се во градинка до 15ч.за Охрид прашувам... Некоја информација? Ви Благодарам
Чикооос, ајде малце да ја живнеме темава сиг на некоја од нас и е потребна некаква работичка и сиг имс уште некоја бсдијалџика како мене по дома Ајде некој што нуди работа или познава место за вработува низ Скопје црево некогаш понуди и нека не просветли позз дечкиии Извинете за текстуалните грешки али едвај гледсм
Ovoj trgovskiot noviot sto se otvora vo skopje bara prodavacki mislam deka osven za butik i za knizara baraat. Pretezno gi ima na vrabotuvanje.mk,a ima i na kariera.mk. Isto znam eden kol centar vo centarot - ic ne znam kako se vikase ama portirot mi se vide mn uctiv i mi velese togas deka idat menagerite vo 9. Rasprasaj se, blisku do bikot statua e na ulica makedonija. Good luck
Здраво, по професија сум логопед и барам работа по струка во Битола и околината. Воедно сум во можност да одржувам приватни часови со деца кои имаат потешкотии во говорно-јазичниот развој.
Здраво, пред два месеци завршив курс за професионална шминка во еден добро познат центар за едукација во Скопје каде добив и 3 високо црнрти сертификати за шминкер меѓутоа никако нр можам да најдам работа. Имам 18 години и само што почнав со факултет, па сакам да заработам сама колку што можам и секако да го искористам талентот меѓутоа имам чуство дека нема никакви можности и за џабе ја завршив таа обука. Доколку знаете некој салон во Скопје кој бара работник известете вр молам
Зошто мора да е салон? Работи и сама приватно направи на фб, инстаграм профили ставај слики и ќе успееш. Сите што имаат почнато имаат почнато од дома па после салон имаат отворено. Многу повеќе бараат шминкерај во домашни услови одколку да се матка дента по фризери и шминкери.
Не може добро познатиот центар да ти помогне за пракса/работа? Сигурно имаат некаква соработка со салоните.
Нд иде тоа така, има многу курсистки што завршиле ако за секоја бараат пракса...плус не беше наведено тоа во понудата