Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Барам работа

Дискусија во 'Барање работа' започната од Marley, 25 јануари 2010.

1. Kitty_Cat12

Kitty_Cat12 Активен член

Се зачлени на:
    6 октомври 2021
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    5
    Хаха фала ти, тоа го пробав и кога почнав да правам нокти пошто и таков курс завршив ама никако не ми успеваше нити да соберам followers, нити клиенти и продолжив само на некои другарки, сега ми е страв истото да го направам и пак да не успеам

2. Abel

Abel Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    2.688
    Допаѓања:
    7.062
    Епа многу курсисти и многу пари за нив и после ти чуди се како ќе се научиш и ќе најдеш работа. Занаетите мора да се вежбаат. Ќе си ги изгуглаш сите салони од твојата околина и ќе ги прашаш за пракса или работа евентуално работа. Друг начин нема.

На Meckicja му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Kitty_Cat12

Kitty_Cat12 Активен член

Се зачлени на:
    6 октомври 2021
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    5
    Не коментирај доколку никогаш не си земал/а курс или обука, не е твоја работа. Кога веќе сум професионално обучена штета е тоа да не се искористи. Гледам дека никој салон не бара работничка затоа што сите отвараат свои салони. Па затоа прашав тука. Фала за советот ќе се распрашам ќе пробам, нема што се изгуби нели. И се сложувам дека занаетите мора да се вежбаат, но за тоа не ми е потребна работата во салон.

4. Abel

Abel Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    2.688
    Допаѓања:
    7.062
    Не коментирам за твојата идеја да одиш на курс, туку на идејата дека "добро познат едукативен центар" не обезбедува пракса која е клучна, затоа што тоа е твојот контакт со професијата и клиентот во секоја смисла. Секако дека одам на обуки и курсеви (во својата струка) и ги бирам оние кои обезбедуваат пракса. Единствено затоа што толку многу се накотија "академии", тоа не е добар знак. Единствен начин да се погураш е така како што те советував да ги бараш салоните без да чекаш огласи, некои дозволуваат да си ја нудиш твојата услуга преку нив (нокти, шминка) и тоа е единственото логично што ми текнува, бидејќи си тазе и немаш свои клиенти надвор од другарки, комшии и слично. Советот беше најдобронамерен. Многу е потешко од "курс" да најдеш пракса/работа освен ако не се усилиш свој бизнис да отвориш. Предност за пракса секогаш имаат учениците од државните струки, па потоа сите останати.

На eliesaab и tina2018 им се допаѓа ова.
  5. Kitty_Cat12

Kitty_Cat12 Активен член

Се зачлени на:
    6 октомври 2021
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    5
    Тоа што не обезбедуваат пракси и мене искрено ме нервира и не ми е јасно зошто. Меѓутоа ниту еден центар дали ценет или неценет, добро познат или недобро познат не обезбедува пракса за понатаму. Го сфатив советот и фала ти на тоа затоа што стварно ми требаше некој да ми каже што да правам и како да се пробијам. Сепак не е иста обуката за шминка и нивните понуди, и обука за Software developer да речеме или нешто слично бидејќи во тоа поле има еден тон огласи за работи и пракси. Во странство има огласи за шминкер колку сакааш па дури и да бираш, а благодерение на тој добро познат едукативен центар доколку конкурирам ќе имам огромна предност. Ама тука изгледа џабе е со курс или не со курс.

На Meckicja му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Abel

Abel Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    2.688
    Допаѓања:
    7.062
    Не сум јас програмер, камо среќа. Не е ни важно. Мораш да почнеш од нула, мислам дека најлесно е директно со салоните да се договараш. Макар и маалски. И после кога ќе се извештиш, а со малку среќа и ќе заработиш нешто, ќе планираш друго. Ако си од Скопје, имаш мислам доволно материјал да прашуваш. Со среќа.

7. Kitty_Cat12

Kitty_Cat12 Активен член

Се зачлени на:
    6 октомври 2021
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    5

Фала ти ќе пробам, сепак нема што да изгубам ако се јавувам.

8. macencef

macencef Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    2.125
    Допаѓања:
    3.168
    Moj sovet, odi licno po pogolemite saloni i ostavi cv. Ako si od sk mozebi ke ima nekoj angazman, ako ne si od sk - pocni privatno sama da nudis uslugi, ne prijavena prvo. I iskreno, odi vo sk relociraj se, makar i so cimerki, vo drugite gradovi ne Ostanaa luge, nema na koj da im nudis. Plus nemaat standard, ke ti baraat usluga ama po smesna cena.

На eliesaab и Meckicja им се допаѓа ова.
  9. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.447
    Допаѓања:
    25.003
    Некоја фирма да не има потреба од книжење на фактури со примена роба?

10. Kitty_Cat12

Kitty_Cat12 Активен член

Се зачлени на:
    6 октомври 2021
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    5
    Од Скопје сум, не е толку итно затоа што идам на факултет, а шминкањето сакам да ми биде само некоја работа од страна за понатаму. Сепак треба да почнам уште од сега. Фала ти во секој случај ќе пробам.

На Meckicja и macencef им се допаѓа ова.
  11. Sweetlove_0312

Sweetlove_0312 Популарен член

Се зачлени на:
    17 октомври 2017
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    13.379
    Дали некој знае за работа од дома за маркетинг компанија? Разбрав сега за такво нешто па незнам сега како да ја најдам. Ако некој знае за оваа работа да ми каже повеќе за ова ако може ?

12. Nika _Sonce

Nika _Sonce Активен член

Се зачлени на:
    28 октомври 2020
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    0
    Здраво, да не имате предлог за работа од дома или нешто со скратено работно време? Мајка сум на бебе и дете мало и ми е потребна работа. Имам искуство во кол центри, продажба, маркетинг, солидно италијански и англиски јазик... Благодарам

13. macencef

macencef Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    2.125
    Допаѓања:
    3.168
    Ako si od skopje vidi za skrateno vo noviot trgovski, imase oglasi e Sega ne znam dali uste traat. Za pola rabotno vreme imas vo site butici.

14. gloria1

gloria1 Активен член

Се зачлени на:
    21 јули 2021
    Пораки:
    101
    Допаѓања:
    34
    Здраво. Да ве прашам во Скопје во близина на Центар дали знаете каде може да се најде работа хонорарно?

15. resenska

resenska Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2014
    Пораки:
    1.680
    Допаѓања:
    14.393
    Kade gi gledas oglasite?

I ja baram taka honorarno na dnevnica

Последна измена од модератор: 12 октомври 2021
  16. macencef

macencef Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    2.125
    Допаѓања:
    3.168
    Imase na vrabotuvanje.mk i na kariera.mk nekolku oglasi, ne znam dali uste vazat, oti za skoro vreme veke ke se otvori

На Arjanit2021 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. macencef

macencef Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    2.125
    Допаѓања:
    3.168
    Baram rabota vo Bitola ponudi vo lp

18. Abel

Abel Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    2.688
    Допаѓања:
    7.062
    Ми искочи пред малку во Огласникот за преведувачи, може ќе ти одговара.

Прикачени фајлови:

19. ZeNoN

ZeNoN Истакнат член

Се зачлени на:
    22 мај 2021
    Пораки:
    140
    Допаѓања:
    269
    Имаше тековен оглас за вработување на административен работинк во ЕРИ Битола.
    Разбарај по нетов.

20. macencef

macencef Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    2.125
    Допаѓања:
    3.168
    Ne znam zosto go objavuvaat voopshto koga javna tajna e deka za eri vkancelarija da vlezis na rabota e so vrski. Za opst rabotnik e bez.

На LejlaD и tina2018 им се допаѓа ова.