Во суд по правило примаат откако магистрираш па ти треба законски една година приправнички стаж заради полагање на правосуден, а вака додека си на студии и може да примат и може не, зависи дали им требаат волонтери освен ако ти треба задолжителна пракса за факултет од 3 месеци за да запишеш семестар. Се обраќаш со молба до Претседателот на судот.
Да, но зависи до фирмата. Некои фирми бараат, на пример, само со одредена висина на просек, а на некои не им е важно. Исто така, доколку повеќе кандидати аплицирале за таа позиција и имаат ист/сличен факултет, предност би имале тие со повисок просек (иако е важно и интервјуто и тоа кој колку знаење ќе покаже). Сепак, сѐ е зависно од позицијата и фирмата.
Го гледаат, ама не влијае многу. При вработување повеќе зависи колку си успеала да му се продадеш на работодавачот односно како си поминала на интервјуто.
Другарка работеше до пред скоро време. Работеше во смисла работеше недела-две, виде колку е часот и фати магла. Се жалеше на многу лоши услови, престроги бесмислени правила, токсична атмосфера, непрофесионализам... катастрофално искуство се на се.
Dali znae nekoj sajt,firma sto nudi online anketi za rab od doma,telefonski I slicno Ili nekoi istrazuvanja da se vrsat online?
Добар ден! Дали некој знае маркетинг агенција каде примаат модели, за облека, шминка, реклама? Или некоја добра онлајн загарантирана работа?
Има некој да преложи место за работа со пола работно време ( 4 часа ) кол центар некаде или нешто слично ? Thanks in advance
Здраво, Од Скопје сум и барам работа од дома непријавена.. Може да е пакување, лепење декларации и слично. Благодарам однапред
Кликни јади се одлични, но те условуваат. Минимум 30 часа неделно да работиш и обавезно еден ден од викенд. Имаат и бонуси и океј со воглавно. Корпа не ги знам, а јас возев за One stop shop и океј се. Имаш слобода за сам да си ги организираш деновите
Moze li da se raboti bez nikakov dogovor,mi treba 2 rabota pa posle 5 6 saatot da mozam da rabotam,a so platata kako se?kako plakaat