Здраво здраво , дали можи да споделите искуства свои или туѓи , како сте стигнале до работа без искуство за истата , како баравте , како најдобро да се пребарува и слично и како да се биди одбран од толку кандидати ? П.с Ве молам без банални одговори *преку врски* , зошто тоа нема да ми помогне, бидејќи не ги поседувам истите .
Нема единствен одговор, зависи од струката и од другите вештини кои ги поседуваш. Ќе нагазиш со апликации, ќе аплицираш кај ќе стигнеш, нема да пребираш. Не те лажам, мене ми се случувало и по сто апликации во месецот да праќам, буквално. Тоа е единствениот начин. Ако работиш нешто што може да го работиш и од дома, тогаш ќе гуглаш фирми од твојата струка, од било каде во светот и ќе аплицираш. Тоа е единствениот начин.
Аплицирав на оглас и така. Бев првиот кој им се јавил (претпоставувам) и беше добра понуда па иако решив дека ќе ја прифатам на лице место на интервјуто, им се јавив наредниот ден дека ја прифаќам. Несомнено зависи од професијата и конкуренцијата, мојава работа нема баш многу конкуренција а и сосема случајно го најдов огласот на некоја опскурна страна за огласи. Барај ја посакувана професија по гугл, страни за вработување, фб групи итн. Барај и со клучни зборови како на пример бравар работа 2022, оглас продавачка 2022 итн.
За големите хотели незнам иако мислам дека не. Малите хотели не покриваат, баш јас бев на интервју во Вју Инн на Водно и не бев во можност да почнам со работа затоа што немав најдено сместување во близина, ниту пак имав превоз кој одговара на работното време. Исто така имам познати кои работеле за Долче Интернационал во Дебар Маало, и тие биле под кирија сместени на нивен трошок.
Креирајте си профил на Upwork, таму има доста понуди за онлајн работа од дома, се извршуваат таскови и се плаќа од саат. За саатницата вие си креирате цена.
Dali nekoj nudi rabota vo Kavadarci? Ili da znaete da ima nekade potreba od prodavac,vozac distributer ili magacin
Здраво, ме викнаа на интервју во cityconnect како call xentar за англиски јазик, Ве молам споделете искуство ако некој бил или работи таму.....
Јас имам чуено дека се тешки преваранти и дека секоја година менуваат лого. Ми кажувале дека условите се тензични и има многу притисок. Сепак, распрашај се и кај други луѓе
Дел се од Транском групацијата (Хрвати мислам?) зависи на каков проект ќе работиш, од тоа ќе зависи и каква ќе ти биде работата инаку работат корисничка поддршка колку што знам, така што не знам колку има место да бидат преваранти, работат со телекомуникациски компании, со издавачки куќи. Во однос на тензичноста што @Jordanco Smart ја спомна, да, работата како агент во корисничка поддршка е јебено стресна и има многу притисок, често како да треба да изведуваш операција на отворено срце од која зависи нечиј живот. Не е секогаш и секаде така, но често е за жал. Затоа ако не сте спремни на таква динамика, не барајте и таков работен ангажман. Не сум соработувала директно, но не сум чула некој посебно да се жали, мислам дека се коректни со плата и услови, работата е пак, прашање на среќа и што ти очекуваш од неа. Со среќа!