Пробај на Upwork https://www.upwork.com/ Имаш доста работи од дома можеш да работиш, се плаќа на саат, колку ќе си изработиш толку те плаќаат. Слободно пиши ми ќе ти објаснам. Јас моментално предавам на курс по англиски јазик на деца од Катар 2 пати неделно и ме плаќаат добро.
Има многу мајки што бараат некој да им го земе детето од градинка, школо, и да поседи со него дојдека да дојде родителот, јас тоа едно време го работев', 6000 денари за два саати на ден ми даваше, плус јадење пиење дома нели што има за малиот, тоа и за мене, сабота, недела, празник, не одев, супер ми беше..
5 пати неделно по 2 саати? па тоа е топ. Плус сакам деца нема да ми е проблем. Сакав такво нешто. Преку лето пример можам и да чувам. Ама вака за време академска година, стварно ми треба нешто ептен флексибилно. Имам доста обврски после предавања, не секој ден сум слободна. Затоа ми е зафркнато.. напраив профил на Upwork, да ми пише Кавали, ќе пробам таму
А дали е потребно посебен сертификат или курс за да го работиш тоа? Ми се допаѓа идејата за работа на upwork, но дали е неопходно да се знае вештина или да имаш завршено курс за да можеш да работиш?
Мене лично ми бараа сертификат да докажам дека имам Ц2 Англиски ама се зависи од работодавецот. Некои не бараат, некои да. Треба да знаеш англиски, поради тоа што све ти е на англиски, некои позиции бараат и Б1, Б2.
Барам работа од дома. Ако знаете огласи или имате да понудите нешто што се работи со Англиски јазик поконкретно. Диспечер, customer support, call agent, или било што слично.
Пробај со семинарски, презентации во power point, изработка на пресметки во excel, есеј, бизнис планови и слично.
Zdravo, sakam da rabotam kako dispecer za americka firma. Moze li nekoj da mi pomogne da mi prati info kade da apliciram za rabota? Ili link da mi prati? Premnogu ke vi bidam blagodarna