Дали некој знае каде може да се работи на дневница, студент сум и доколку сум пријавена ќе изгубам право на субвенциониран оброк, па поради тоа не ми одговара да сум пријавена?
На странава https://www.joberty.mk/ може да најдете рецензии за компании во Македонија, како за работа, работна средина, атмосфера, плата итн., нешто слично како glassdoor/fishbowl/indeed, само што овде се претежно ИТ фирми.
Некој да има искуство со работа во Флекс кредит, како се со плати услови за работа, глеам често имаат огласи
Ne znam kolku odgovara ova prasanje za tuka, no mi treba firma da me vraboti fiktivno oti sakam da odam vonredno da studiram. Za bilo kakvo prasanje ili info pisete mi lp
Jas ke si plakam pridonesi. Za vonreden mora da prilozis deka si vraboten na neopredeleno vreme odnosno obrazec m1 i m2. Znaci i na minimalec da e, samo da me prijavi na neopredeleno - jas ke si plakam pridonesi. Ako imas nesto ponuda pisi mi lp
Nekoj da kaze iskustvo za vo Task force... Sto se raboti tamu poso mi izleze oglas na instagram za "rabota od doma" nesto u stilot na prodazba na health insurance, customer service...
Ја разгледав страната и иако нова, имам чувство дека ќе има многу платени фалења. Барем таков впечаток ми остави. Малку оф топик: ми се допаѓа целиот концепт на страната, особено тоа што се' е на македонски и нема форсирано англицизми. Не ми се допаѓа тоа што мора да се најавиш за да ги видиш сите мислења.
Може кој сака да те пријави на 1 ден и да те одјави следниот ден буквално, м1 м2 не проверуваат од факултет иако ги бараат за да имаат црно на бело, јас таква услуга и направив на другарка. Ја пријавив и ја одјавив
Mal grad - glupi luge. Vo mojava bitola odma ke razberat i kaj rabotis i kako rabotis. Bukvalno 5 firmi se vo cela bitola sto se pogolemi, drugite se butici mehanicari bravari i nekoi slicni raboti. Ke si napram belja i mozi posle zabrana da mi opnat. Bar ako mozi nekoj na mesec ili dva, kao demek ne bese dobro rabotnoto mesto - da imam nekoja pricha.
Ne znam za sega cim moze nema clenkata potreba od vrabotuvanje moze lekarsko 500 denari u pzu za opsta medicina da vaga i gotovo
Da, lekarsko deka si nesposoben da odis redovno na studii. A ne obicno lekarsko. Obicno lekarsko se vadi za stapuvanje vo raboten odnos ili slicno. A za vrabotuvanje - baram vo bitolska firma ili i ne mora- samo sto ke moram potvrda da vadam sekoja godina odnosno sekoj zimski semestar da go zapisyvam so taa potvrda - inaku odma vo redovna kvota te prefrlaat. Mnogu ima noviteti gledam za novite generacii, i novi programi se tokmat sekade. Zabrana za studiranje - ako probas da laziras nekoj dokument. Zakonski e da si odlucat kako im odgovara.
Здраво барам работа во Охрид,собарка,шанкерка,келнерка... Ако некој нуди или знае инфо каде бараат нека ме контактира во порака.
Здраво, барам работа во Прилеп. Келнерка, шанкерка, во книжара.. Или можи и онлајн само да не е каталошко.
Здраво, јас сум моментално практикант во една стартап компанија и имам потпишано договор за 3 месеци, но не сум задоволна и сакам да напуштам. На договорот пишува дека треба да се извести пред 30 дена па не знам дали откако ќе побарам отказ ќе добијам надоместок или како би одел процесот? Дали сепак ќе добијам потпис за извршена пракса за факултет, имам уште 1 месец и 8 дена до завршувањето на праксата. Би била благодарна ако некој може да сподели helpful инфо