Znaete sto e problemot sto tie od avrm potocno tie od biroto za vrabotuvanje ne rabotat nisto i ke go citiram ednas eden covek sto im kaza tolku vreme nekolku god se prijavuvam vo biroto za vrabotuvanje pa edna rab ne mi ponudivte i vo pravo e ovie vo avrm ne rabotat nisto klatat vrata i zemaat plata samo. Inace i jas baram rab vo strumica
10 дена пред истек на договорот ќе си кажеш дека не планираш да го продолжиш договорот, ќе те викнат на интервју повторно и ќе те прашаат, и таму ќе си кажеш.. Не мораш ништо да направиш 30 дена предходно бидејќи ти си со договор, и немаш никаква обврска да ги известиш 30 дена предходно дека не планираш да продолжиш со работа кај нив, и они немаат никакво право да те задржат после истек на договорот таму, а документите ќе ти ги потпишат.. Само не се карај, дипломатски одговарај, кажи дека не те исполнуваат обврските, си утврдела дека не си компетентна за тоа работно место и позиција, продавај им магла малку и тоа е тоа.
Здраво Имам 17 години и можам да работам нешто онлајн доколку некој има нешто да ми понуди. Било каква работа може да биде само стварно сакам нешто поозбилно. Доколку ви требаат соработници пишете ми. Не ми е до тоа којзнае колкав приход да земам, само сакам некаква обрвска да имам пошто цело лето сум слободна.
Здраво, дали нудат работа како келнерка/ шанкерка или пак слично нешто во Охрид со престој? Едно време гледав имаше но сега не можам да најдам
Zdravo Jas sum diplomiran menadzer po carina i spedicija i bi sakala da znam dali ima nekoj oglas za rabota vo nekoja spedicija, vo Ohrid konkretno
Барам илустратор за тематски илустрации во комбинација со текст и пожелно е да се дигитални. Повеќе информации во инбокс.
Дали има негде огласи за вработување како диспечер освен TaskForce и имаат потреба од личност што нема никакво искуство но е со желба и мотив голем да учи, напредува и работи?
https://kariera.mk/job/ukShjLkL2k6XchQNuODpXQ/online-chat-email-support-operator Аплицирај, лесна е работата само англиски треба да знаеш и да имаш компјутер. Ако мислиш диспечер за амерички пазар пробај во LIV Enterprises држеа едно време обуки. Најдобро направи профил на linkedin и напиши што бараш, аддни некои луѓе диспечери и обично фирмите сами контактираат. Маж ми има слична работа и секој ден му нудат работа во инбокс. Инаку, ако си желен за учење јас би ти препорачала да учиш brokerage, многу поголем предизвик е и доста поплатено. Ама секако прво од основата мораш да почнеш.
Малку потешко како диспечер да се вработиш без искуство, подобро барај во други оддели прво како што е customer service, truck and trace, safety, па дури и accounting. Да стекнеш некакво знаење па потоа диспеч. Како што ти кажа и Skyler, направи linkedin и почни да бараш фирми. Најлесно ќе влезе во мала фирма, LIV не би ги препорачала јас за долгорочно, сепак е океј за почеток.