Џонсон ни под разно. Во џонсон се работи со тешки хемии што предизвикуваат лишаи на бели дробови и тоа ти е нанесенаштета за цел живот и повеќето смени им се 2 2 2. Единствено герешајмер или продис другото строго никако. И кромберт било доста строго не секој може да поднесе таков притисок.
Jas lani barav rabota kako dispicer za kamioni,mi rekoa moze i bez iskustvo da te naucat i da pocnes od nula,ama si najdov drugo.Dali e vistina deka zemaat plata od 700 evra ,za tie so iskustvo ?
700 земаат со неколку месеци искуство, просечен диспечер зема околу 1200е, добрите се над 2000е. Секако и ова зависи од фирма до фирма, има ‘газди’ по Америката што мислат дека овде сме гревови што би работеле за минималец, така е во Liv. Затоа пишавме добро е за старт да се научиш и да бегаш после на подобро зашто подобрите фирми бараат со искуство.
Продис е затворена 2013 или 2014 год., а за Герешајмер немам видено оглас и мислам дека таму се работи со маски и скафандери
Се работи ама заштитен си и прва смена работат. А продис сега е Аспектус фарма ја реновираа и чекаа доста долго време за дозвола и им дадоа од министерство и си функционираат во ред.
Барам работа како бебиситерка во Скопје. Имам 19 години, обожавам да работам со деца, имам мотивација да работам со деца, помагам во секоја потреба на детето. Одговорна сум, организирана, емпатетична, чесна. Имам искуство како бебиситерка, комуникативна, без лоши навики. Работам со деца мала група, предшколска возраст па нагоре. Навики: воспитување и развој на деца, учебна подготовка за школо. Јазици кои ги знам: украински, руски, англиски и македонски. Прошетки и играње за развој на деца . Може делумно или целосно работно време по договор.
Оф душичке, не знам во која ситуација си и оти никој не ти објаснил ама аврм не служат за да вработат некој. Дури и огласите таму стојат про-форма. Аврм е само евиденција дека си регистрирано невработено лице, а тоа им е битно на газдите, за да можат да те пријават. Со среќа.
Po pravilo oni treba da baraat rab na nevrabotenite da pomagaat da najdat rab ama koj da se zamara imajki da klatat vrata i zemaat plata
Tоа е друго. Прв пат кога се регистрира. Членката погоре кажа - "ke go citiram ednas eden covek sto im kaza tolku vreme nekolku god se prijavuvam vo biroto za vrabotuvanje pa edna rab ne mi ponudivte" Затоа и реков дека не мора да е евидентиран за невработен за да го пријават. Еднаш кога се пријавиш те имаат во систем..