Јас барам еден филм мнооогу одамна ми е гледан на некоја македонска телевизија го даваа во неколку дела, се работи за (не сум сигурна) холокаустот, за една фамилија која се обидува да избега, мајката ја убиваат тргнуваат сестрата, братот и таткото, пред да тргнат сестрата мислам дека имаше врска со еден волник или тој ја прашуваше да му биде жена.. по патот се изгубија сестрата на едно место братот и таткото на друго, па не можеа да се најдат, па таткото загина, го памтам овој дел, двајцата сакаа да поминат преку еден пат ама таткото се заглави во жичената ограда и во меѓувреме поминуваа војници го убија а братот избега и на крајот на филмот се најдоа со сестра му. Се извинувам за непрецизноста, не се сеќавам добро на филмот, само знам дека беше стар филм. Ако го најде некоја многу ќе и бидам благодарна, со години го барам.
Од тинејџерските филмови шо ги глеавме во средно се сеќавам дека најмногу ми се свиѓаше "The Lizzie McGuire Movie"... Други шо ги паметам и ми се свиѓаа: "Raise your voice", "Wild Child", "Camp Rock", "The last song", "Picture this", "So undercover"
Некој ако можи да ме потсети на Сител пред 6, 7 години (можда и повеќе) имаше еден игран филм хорор. Се доселува една во станот на нејзината покојна баба. И во станот слушаше тропање, тресење, поплава и идеше од станот над нејзе ( во кој нс=аводно живее некоја пензионерка во длабока старост. Е, сега сите овие неволји и ги правеше соседот, кој од прво се прикажуваше како добар (и донесе подарок кога се всели во станот, и доаѓаше на кафе). Исто така имаше и еден сликар нејзин комшија (ќе види дека се мие на чешма од црвена боја, таа ќе си мисли дека тој ја тепа неговата сопруга и си ја мие крвта. Како ли само се викаше филмов...? Беше мешавина трилер/хорор. Aко можи некој да ме потсети на насловот на филмот би му бил многу благодарен
dali neoj bi mozel da mi kaze za dva filma. 1. Edna zena si go ceka sakaniot i sprema vecera. Na polna mesecina pocnuva da i raste stomakot vo moment, se ragja gjavolot vo forma na covek i odma raste, zenata umira, i doagja sakaniot i gjavolot i nego go ubiva. Gjavolot e vo potraga za nekoi sapoceni kamenja, dodeka gi bara ubiva mn lugje. Sretnuva prostitutka na pat i ja zema, i taa mu dosaduva za kosata dali i e ubava i toj i ja korne cela i i via vidi si ja.Potoa i vo edna galerija odi za na kraj da stasa vo nekoe si gratce i da se bori so tatko i sin koi go imaat posledniot kamen. 2. Vo ovoj film se raboti za grob koj gi ozivuva mrtvite, no gi pravi zlobni. I na pocetok na semejstvoto oe slavi rodenden za sinceto, po nekoja desavka deteto izleguva na pat i go pregazuva kamion. Majkata i tatkoto resavat da go zakopaat vo toj grob. Deteto ozivuva i ja ubiva majka si. Mazot i nea tamu ja zakopuva i taa go ubiva na kraj mazot. I na dvata ime ne im znam pls pomos
Овој е најверојатно The Ring, со Настасија Кински. Ама не беше за холокаустот, туку Германка се обидува да се спаси по окупацијата на Берлин, па бега во Америка, каде мора да се претставува како Еврејка за да ја прифатат. Се вљубуваат со еден Евреин, ама тој ја остава кога и го дознава потеклото. Претходно во Германија, беше омажена за германски офицер (тој загина), а пред да се омажи, татко и и братот беа противници на нацизмот, таткото го убија, братот избега преку граница. На старост ја наоѓа сестра му. http://www.imdb.com/title/tt0115150/plotsummary?ref_=tt_ov_pl
Aj pak pomos za mene. Vaka sea, edna banda kidnapira samo devojcinja po 7-8 god. Gi zatvoraat vo nekoj si dom i gi cuvaat, potoa gi nosat podaleku. Gi rastat i koga se oformuvaat, dovolno za sex, gi siluvaat i gi teraat megjusebno da se tepaat, okolu 15 zenski se ( japonki,kinesk, nema poim), na kraj ostanuvaat 2 ili 3 zenski, pa policijata im vleguva vo traga,a devojkive gi ubivaat glavnite, pa na kraj se pronaogjaat so semejstvata.
@Summerlover Тенк јууу за брзиот одговор Самерче Со години го гледам цитатов по социјалните мрежи, а за филмот првпат слушам
Пред некое време на Fox Life гледав еден филм. Се работеше за четири другарки: едната беше богата и разгалена, другите две беа нормални чупиња, а третата беше наивна. Ко пораснаа тие двете нормалните беа разделени од другите две. Наивната имаше еден дечко и многу се сакаа ама ова богатата излажа дека е бремена од него за да се омажи со него и да му го земи цело наследство. По некое време сите четири се сретнаа и ова богатата сакаше сите три да и бидат деверици како шо играа кога беа мали. И овие двете се правеа за да го спречат бракот. Во филмот имаше и смешни сцени. Ве молам некој ако го знај нека кажи. Фала од напред
@allaround, го немам гледано филмов, само на google search ѝ го најдов на девојкава според сликата , го побарав сеа насекаде и само тука го најдов ама со регистрација треба да влезеш, па пробај Изгледа пошто е релативно нов и не толку познат, затоа толку слабо го има http://officialmovie.originalmovie.us/play.php?movie=tttt1564777