Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Барам филм

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од stefanijata, 7 јули 2010.

1. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    На Snow-Star му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Snow-Star

Snow-Star Популарен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2014
    Пораки:
    3.516
    Допаѓања:
    17.532
    На Summerlover му/ѝ се допаѓа ова.
  3. lovely97

lovely97 Популарен член

Се зачлени на:
    27 септември 2016
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    9.088
    Барам еден филм у врска со киднапирање е. Значи филмот почнува во соба спијат сестри мислам дека беше, и имаат прозор отворено и одеднаш влегува некој и ја киднапира девојката, а таа мислам дека спие во бела спавача, така нешто беше. Иначе филмот исто така е и доста стар.

4. Summerlover

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    @lovely97 Лавли, на нешто друго ти текнува, некој друг детал? :)

5. lovely97

lovely97 Популарен член

Се зачлени на:
    27 септември 2016
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    9.088
    Не, бидејќи е стар филмот како помала го иам заприметено на телевизија, и само на тоа знам. Го барам на интернет со "old movie with kidnapped girl while she's sleep" али слабо неможам ништо да најдам.

6. Summerlover

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
  7. lovely97

lovely97 Популарен член

Се зачлени на:
    27 септември 2016
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    9.088
    @Summerlover не е тој, тој јас што го барам мислам дека не е после 2005 година, можеби и околу 1990, па дури мош и порано.

8. jok

jok Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    932
    Допаѓања:
    904
    Мислам дека е овој
    The Elizabeth Smart story (2003)
    http://www.imdb.com/title/tt0380787/

9. lovely97

lovely97 Популарен член

Се зачлени на:
    27 септември 2016
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    9.088

Да тој е. Фала ти. Па и не бил толку стар, како ја шо мислеше. :)

10. tteea55

tteea55 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 мај 2015
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    131
    сакам да гледам некојј новогодишен филм со божиќ со деца со љубов со снег со камин топол џемпер и така :inlove: некој да ми препорача??

11. Summerlover

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    Имаше порано еден филм, паметам на МТВ го даваа пред повеќе од десетина година, нешто беше со некој налик на злобен волшебник ли беше не знам, со такви препознатливи бркови :D, а во дел од филмот беа и едни баба и дедо и дали посвоија едно човече, чија големина беше како зрно, и паметам една сцена кога истото седеше во увото на магарето, додека се шетаа и нешто раскажуваше. Долго време го барам филмот и никако да го најдам :D
    Ениуан? :?:

12. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јули 2015
    Пораки:
    5.676
    Допаѓања:
    14.192
    И јас барам два стари филмови давани на МТВ.

1. Детски, не сум сигурна дали беше руски, или од некоја друга источноевропска земја. Две полусестри, едната добра, другата лоша, маќеата си ја сака родената ќерка, а ја малтретира добрата паштерка (класика), па ја испраќа некаде паштерката, оваа се враќа целата позлатена и е атракција во селото :D, маќеата се полакомува и ја испраќа ќерка си на истото место, а ќерка и се враќа облеана во катран кој не може да се измие и исчисти.

2. Е на овој се сеќавам ептен малку, затоа што го гледав само почетокот. Не знам ни дали беше од англиско, или од друго говорно подрачје. Еден (мислам дека беше фотограф), се жени со некаква натприродна девојка, па една ноќ доаѓаат некои суштества во облик на постари огромни жени, и му ја одземаат, као таа била нивна. А мислам и дека имаа бебе. Не беше детски овој филм. Мајка ми ми го исклучи да не го гледам, бил глуп, страшен, и било време за спиење :envy:

13. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.317
    Барав тема за серии ама не најдов, па ај ќе се обратам овде. На Алфа ТВ, многу одамна, даваа една грчка серија и сакам да ја најдам ама не знам која беше. Имаше онака малце епизоди околу 20 и се работеше за една што ја омажија со богаташ и после тој шо го сакаше и го киднапираше синот, па по 18 години излеа се фати со ќерка и, па коа дојде кај нив дома го препозна по медаљонот. Ако некој ја има глеано и му текнува име на глумец или името на серијата, пишете. Фала многу однапред.

14. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.390
    Филмов препоставувам е доста стар, пошто го имам гледано многу мала.

Хорор ваљда...Некое проколнато гратче/село кај што сите деца се исти, плави во косите.
    Имаат исти фризури и исто се облечени. Машките пократко, а женските ко печурки.

Ако им светнат очите значи ќе прават нешто лошо....па почнаа да си ги убиваат родителите...па предизвикуваа разни несреќи по градот :drunk:
    И мислам не беа по природен пат добиени тие деца...пошто нема логика сите да се исти :wasntme:

Ептен слабо се сеќавам за детали.

15. macka91

macka91 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 ноември 2013
    Пораки:
    4.127
    Допаѓања:
    72.964

16. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.390
    Не не :!: не е овој.
    Овој е од 2008, а јас тој што го барам е многу постар...од 90тите.

Плус децата сите беа исти ко близнаци....па може и близнаци да беа...иста висина, иста облека, иста коса, исто зборуваа и беа премногу страшни кога ќе се наредеа сите во ред :x Им светеа очите...

Едит: ГО најдов сама Village of the damned :shake:

Според трајлерот и не е баш ко што го памтев дека е :emo: мислев поинтересен е :wasntme:

На Crna Dama, Ketchup, joy1 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. tea4e

tea4e Популарен член

Се зачлени на:
    11 јули 2012
    Пораки:
    3.410
    Допаѓања:
    3.148
    Сега скоро го гледав на телевизија ама не го фатив од почеток па не знам како се вика. Барав но ништо не можам да најдам.

Родителите на децава починаа па за нив почна да се грижи нивната тетка.За да ги посвои ѝ помагаше девојка што работеше во социјално што планираа децата да ги дадат на различни семејства. За да ги задржи децата кај неа,теткава требаше да најде поголема куќа па старата куќа или семејна фарма беше,ја преместија до друга.

:^)

18. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.390
    Види да не е Raising Helen (2004)

19. tea4e

tea4e Популарен член

Се зачлени на:
    11 јули 2012
    Пораки:
    3.410
    Допаѓања:
    3.148
    Не,не е тој. Го гледав и него пред некое време.

Во овој што го барам теткава се "бореше" со социјалното, немаше услови да ги чува,требаше да најде поголема куќа па дојде до идеа семејната фарма/куќа да ја премести до друга,па ѝ помогнаа жителите со камиони и сл. ја преместија.

Последна измена: 20 јануари 2017
  20. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.390
    Ко да ми е познат ама не можам да се сетам.

Ај пробај вака... Пошто Raising Helen и овој што го бараш имаат слична содржина, тогаш на imdb во пребарувачот пиши Raising Helen, па како предлог ќе ти излезат сите филмови со таква содржина.

Може ќе го најдеш.
    :)

На tea4e му/ѝ се допаѓа ова.