Како низ магла ми текнува на филмов. Порано го даваа наское (мислам на Телма). Човек има проблеми со меморијата. Мислам секое сабајле кога ќе стане, не се сеќава на ништо....Треба да запишува ливчиња за да знае како се вика, што правел предходниот тој ден, што му се случува... Живее во мало апартмантче покрај море/океан. Има мало куче што се вика Бејби. Пред неговиот апартман постојано седи слеп уличар што многу убаво слика (или свири). Главниот лик е плав. Личи ко овој (или всушност тој е тој) Замешан е во нешто, а клучот се крие во синџирчето на кучето Толку
Да ми предложи некој, некој добар филм со фантазија, авантура, оние сајнс фикшн што се. Последно го гледав "Fallen" и преубав е, нешто такво сакам повторно ако знаете предложете ми
Токму тој е, фала Мислев никој нема да ме разбере п.с. Не замислував дека е постар филмов...мислев дека е од 2003/4 Во главата си имав поинакви сеќавања, ама битно тој е филмот
Значи вака . Ко мала гледав еден филм на тогашна а1 , имаше едно семејство . Чуваа зелено папагалче по име Поли ( евентуално Лоли ) и девојчето од семејството и папагалчето си беа неразделни . До таа мера се поврзаа што папагалот кога порасна правеше се за да ја заштити малата од лоши работи ( како удар од кола на пр . ) . Потоа се сеќавам го однесоа папагалчето во прифатилиште за миленици и тоа таму се спријатели со еден чувар ( мислам чувар беше ) црнец . Си разговараа така години .. Во меѓувреме девојчето е пораснато и веќе има свое семејство . Прифатилиштето се затвара а чуварот се одлучува да го пушти папагалот на слобода и му посакува среќа во наоѓањето на девојчето .. На крајот се најде папагалот со девојчето и знам на неа не и се веруваше дека е сеуште живо нејзиното крилесто пријателче .. Сакам пак да го гледам филмов , ама бев многу мала и ова е се што паметам .. не знам ниту актери ниту име на филмот ниту дали го има воопшто некаде по нетов .. Се сеќавам дека е некаде 90-тите можеби .. таква е снимката некако па и модата е така .. што знам .. Ако некој знае ќе ве молам барем името на филмот за друго сама ќе се снаоѓам
Леле фала ти . Сега е јасно зошто не ми излегуваше филмов ниту се пишува Poly ниту чуваров е чувар ниту е црнец сите актери што се црнци ги превртев и не можев да го најдам Фала @Summerlover фала ти и на тебе имав само 4 години кога го гледав .. затоа и сеќавањето ми е крш
Барам еден филм на сител мислам го имаат давано,станува збор за една мајка која има еден син. Еден ден станува и синот повеќе го нема. Нејзиниот сопруг ќе ги сокрие сите негови слики,ќе ја промени неговата соба и ќе почне да ја убедува дека таа никогаш немала син,дека си измислува, се додека еден ден таа не најде пукнатина на тапетата со која е покриена собата на нејзиниот син и ќе види дека под тапетата ѕидот е син. Само на ова се сеќавам.
@LadyC го барам филмот што ти пред некое време го гледаше,го препорачување во темата +40,знам беше трилер со некоја позната глумица.Не го запамтив ама по содржината што ја раскажа тпгаш ме заинтересира.Ако ти текнува
Ухх.. Да ѕирнам и да се преиспитам и ќе те тагнам со неколку. Инаку последни гледани ми се aftermath со Шварценегер Плус тој го препорачувам, чиста 10ка !
Сега од филмови што се добри мн и што ми текнува се : The Finest hours 2016 Allied (2016) Барав по мои мислења и не можам да најдам...Ако се сетам ќе ти пишам. Овие плава глумица немаат ама се мн убави. Инаку обавезно ќе те тагнам, ме замисли бајаги сега.