Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Барам филм

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од stefanijata, 7 јули 2010.

1. Mygirl

Mygirl Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2010
    Пораки:
    577
    Допаѓања:
    850
    Филмов ме избезуми...Лупав по зидот со тупаници од нервоза. Морам да ти кажам дека не влијае баш добро на психата. Ама па вечно ќе го памтиш, таква болна приказна не се заборава...Овој Стивен Кинг стварно има болен ум!

На 2468 и SexyLady им се допаѓа ова.
  2. O.l.i.v.a

O.l.i.v.a Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    175
    Допаѓања:
    122
    Дали некој знае каде може да го најдам "Life as we know it" за симнување? дали воопшто е излезен за симнување? Одамна сакам да го гледам а неможам нигде да го најдам :?:
    Извинете ако сум излегла од темата но не најдов слична :$

3. NotInLove88

NotInLove88 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 декември 2010
    Пораки:
    159
    Допаѓања:
    77
    Симни си e-mule и можиш преку torenti go ima

4. O.l.i.v.a

O.l.i.v.a Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    175
    Допаѓања:
    122
    А кај го имаш сретнато како торент? пошто на zamunda.net го нема, а на isohunt.com сите се лажни или бараат да се симне некој плеер што се плаќа. :|

5. littlegirl92

littlegirl92 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    13
    да ве испрашам и јас да не го знае некој филмов:
    го имам гледано прилично одамна и цел живот го барам а не можам да го најдам
    се работи за Купидон, кому му е досадно на небото и бара да го симнат на земјата. Горе е едно слатко момченце а долу е човек кој им помага на луѓево да се заљубат ама ќе се вљуби во една девојка и ќе сака да си остане доле

се надевам дека навистина постои филмов не е само моја халуцинација

6. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.683
    Допаѓања:
    6.578
    Филмов е мислам Божиќен. И еден човек ќе се запознае со таксист и овој ќе го носи низ времето. И таму ќе се сретне со духовите на минатото, сегашноста и иднината. И ќе се запознае со духот на минатото, тоа е всушност девојка што сега е мртва. Леле ич не ми текнува како се вика, одамна сум го гледала и многу е интересен.

7. kate-the-great

kate-the-great Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2010
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    1.833

Мислам дека е овој - Scrooged (Скржавец) http://www.imdb.com/title/tt0096061/

8. SexyLady

SexyLady Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2010
    Пораки:
    2.800
    Допаѓања:
    3.270
    Еве го филмот. Многу е интересен. :)

9. blueeparadise

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.683
    Допаѓања:
    6.578
    Да, да тој е. Фала ви :*

10. viki44e

viki44e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    1.987
    Допаѓања:
    1.083
    Штрумфетка тој филм е Сината лагуна..Овој е првиот дел(ваљда не си го гледала овој)..Тоа детето што ќе го земат му е син на овие двајцата...
    Тоа што си го гледала ти е вториот дел и се вика Враќање во Сината лагуна...

Во првиот дел игра Брук Шилдс..Актерот неможам да се сетам кој беше...
    Во вториот дел Мила Јовович и оној од Волшебнички,Лео( на Пајпер мажот :lol: )
    Преубави се и двата дела..MUST SEE! ;)

На LadyN и Strumfeta93 им се допаѓа ова.
  11. Strumfeta93

Strumfeta93 Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    3.857
    ДА да тој е вториот но ќе ги гледам и двата дела.. Веќе ги симнувам така да утре задутре ќе бидат изгледани. :)

12. macysh

macysh Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2010
    Пораки:
    1.117
    Допаѓања:
    848
    Aко знае некој да ми каже кој филм е,стварно многу ќе ми помогне.Значи филмов го гледав некни на Universal channel и беше божиќен,поточно еден посака секој ден да е Божиќ и желбата му се оствари...но само малку го гледам зашто ми дојдоа едни малечки на гости игравме барби игри :tmi:

13. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    3.675
    Допаѓања:
    8.711

Овој да не е?
    http://www.imdb.com/media/rm4080311296/tt0155110

Или овој? http://www.imdb.com/title/tt0115891/

14. HeidiDiWalt

HeidiDiWalt Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2010
    Пораки:
    1.163
    Допаѓања:
    1.515
    Јас имам скромно барање за два филма.[​IMG]

Првиот го барам многу одамна, има мислам неколку преработки, од кои јас имам начекано две.

Вториот филм го фатив летово на Super Movies од пола и неможев да го догледам до крај. И првиот и вториот се жанровски - ХОРОР!

**********************************************************************************

Првиот филм во двете гледани верзии

I Version Го гледав првпат како дете, на 6-7 години го начекав случајно рано наутро на некој странски канал на сателитска..[​IMG][​IMG]
    Филмот беше црно-бел.[​IMG]
    Две малечки деца (брат и сестра), живеат во некоја напуштена куќа, со некој чуден човек (чичко ли им беше, татко...незнам). Дома им доаѓа дадилка/учителка за да ги чува (и да ги учи бидејќи не излегуваат од куќата). И всушност сите несреќи и се случуваат неа, бидејќи децава поседуваат некои чудни моќи. Бледо ми е останат тој филм во глава, знам само дека машкото дете, беше со кратко костенливо виткано косиче. И ми текнува на една сцена кога надвор во градината од куќата (или замок, што и да беше), имаше една статуа, и од окото мислам ќе и излезе бубашваба
    |( (дете бев ете тоа ми останало во глава) :D

II Version Втората верзија ја начекав неколку години подоцна на некој наш канал. Колор. Идентична приказна само други актери. Ми текнува дека дадилката беше плава, типот кој ги чуваше децата беше многу страшен.
    Имаше сцена кога додека учителкава им предава, ќе почне да и тече крв од носот одкога детето ќе ја погледне. Ми текнува и дека почнуваше со онакви детски рингишпилчиња со коњчиња и некоја музика од музичка кутија се провлекуваше во текот на целиот филм. На вакви мислам:

**********************************************************************************

Вториот филм

Како што пишав, го гледав летово на Super Movies, некаде на пладне, исто така по случајност, сама дома.[​IMG]
    И исто така е хорор, ама баш хорор, затоа и неможев да го догледам сама. [​IMG]
    Се силев да го гледам бидејќи изобилуваше со одлични ефекти, фотографија исклучителна, и инвентивни режисерски варијации во неговото течение. Но беше премногу тежок, и премногу страшен. Штом мене ме извади од петици, значи имал + одлична актерска изведба. Сценариото е воглавном субјективно гледиште на протагонистот/ главниот лик во филмот, девојка која неможе да се справи со стварноста и илузијата. Таа доживува паранормални работи а останатите ја доживуваат како болна. Има куќа во која живее, и не излегува од неа. Одвреме навреме ја чува еден машки лик кој не сватив кој фактор е во целата приказна.
    :)

Сцени на кои се сеќавам:

Девојкава раскажува за нејзиното детство (во наративната форма), додека во раката држи цртеж на кој е нашкрабан прозор со молив и некакви силуети. Раскажува за нејзиниот единствен најдобар другар кој го имала. Оди кадар со слајдови во сепиа, две дечиња како си играат. Зборува за денвите кога тој се повлекол и повеќе не се дружел со неа. Живеел во спротивната зграда, прозорите им гледале еден кон друг. Таа седела на прозор за да го види, но тогаш дознала дека баба му умрела. Еден ден кога станала, по навика веднаш погледнала кон прозорот (ова веќе оди во уснимен кадар), прозорот од цртежот се претопува со вистинскиот, и го здогледува другарчето како тажно ја гледа. Одеднаш ја здогледува зад него баба му како го гледа. Тогаш и текнува дека баба му е мртва. Во тој момент погледот на баба му се вперува право во нејзините очи.
    Мислам дека доволна е сценава за ако некој го има гледано да му текне.

БИ ВИ БИЛА ПРЕМНОГУ БЛАГОДАРНА [​IMG]

15. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.376
    Допаѓања:
    114.367
    Дали може некој да ми каже каде да најдам еден филм кој го даваа мнооогу одамна на МТВ. Филмот се одвиваче во 30тите години од минатиот век. Девојки од женсаки интернат одат на излет. наидуваат на карпи и која влезе во карпите изчезнува. Ако може некој да ми каже за филмов наслов па да го барам за симнување ќе ви бидам многу благодарна. :angel:

16. blueeparadise

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.683
    Допаѓања:
    6.578
    Божиќен филм е и има едно мало место и сите граѓани таму се радуваат ама има еден што го мрази Божиќ и живее најгоре во пештера и не ги пушта да влегува никој кај него, го мрази Божиќ и сите луѓе што го слават. Таков е рунтав одвратен и зелен. Ама заради едно мало девојче ќе го засака Божиќ и ќе се симне долу и ќе го слави со нив. Секој детал од филмот го знам ама ич не ми текнува како се вика? Хелп? :?:

17. SexyLady

SexyLady Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2010
    Пораки:
    2.800
    Допаѓања:
    3.270
    Филмов го гледав вчера на канал 5, некаде таму пред да почне кога лисјата паѓаат, али не го догледав а после тоа гледав лисјата...

Се работеше нешто за една девојка што е во лудница, зошто халуцинирала дека нејзините 2 најверни другарки кога имале 12 години убиле некое момче. Во лудницата е 12 години... Кога се веќе пораснати, еден од докторите сака да ја пушти демек оздравела, и мислам дека некако ќе дознае дека тоа не биле халуцинации туку другарките на оваа во лудницата стварно убиле момче... Многу беше интересен! :)

На esperanca му/ѝ се допаѓа ова.
  18. HeidiDiWalt

HeidiDiWalt Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2010
    Пораки:
    1.163
    Допаѓања:
    1.515
    Oвој ќе да е :)

Гринч го украде Божиќ - со Џим Кери во главна улога

Цртаниот филм ===>

На blueeparadise му/ѝ се допаѓа ова.
  19. blueeparadise

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.683
    Допаѓања:
    6.578
    Даа бе, Гринч. Сега ми текна :) И што ми е, во моментов ми требаат филмови а се ги заборавам насловите. Филмов е смешен и има како некоја магија за едни обетки. Ако двајца стават по една обетка, душите ќе им се сменат и телата. И сега едно машко незнам како ја стави обетката и уште една женска и си ги сменија телата. Овој стана женското а оваа машкото. И многу им беше тешко да се преправаат. Па оваа женскава т.е машкото сега ќе работи нешто како стриптизета али ќе биде многу груба пошто и пред тоа била криминалец нешто така. Па другарките на девојкава кога ќе видат што станала нивната другарка ( грдо машко. :lol: ) смислуваат начини како да го најдат овој, со кој си ги смениле телата.. И така има безброј сплетови дур не го најдат дечково и не се среди накрај работата - тоест да си ги сменат телата. Напорна сум знам :lol: Енуан? :$

20. Snegulkaa

Snegulkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    44
    The Hot Chick е тој филм :)
    Го имам гледано. Навистина интересен е :lol:

На blueeparadise му/ѝ се допаѓа ова.