Ах леле, и јас сум на маки. Значи филмот е доста познат, го давале порано многу пати на телевизија, мислам дека на Телма или Сител најчесто. Станува збор за двајца (едниот мислев дека е Стив Мартин ама пројдов низ цела филмографија негова и не најдов ништо), имаат возбудлива авантура низ градови у Америка, им се случуваат интересни дешавки, спијат по хотели/мотели, па нешто ќе им се деси со колата, ќе им цркне, ќе се оштети, па со најлони ли ќе ја покриваат не знам ... Филмот е постар, не е од последниве 5-6 години, можеби во 90тите е снимен. Помош: Едното другарче мислам дека беше дебело. Леле, ако му текне на некој за филмов сериозно добива кафе и чоколит од мене!
^ Леле Рејнбоу, тој е! Не ми се верува, вчера на Имдб ги свртев скоро сите филмови и не го најдов. Значи добра ми била меморијата дека е со Стив Мартин. Фала ти најмногу Рејн, ју сејвд мај лајф.
Јас па барам еден се збореше за откривањето на СИДА-та, нејзините почетоци и така демек едни презентираа за болеста, па не им веруваа дека постои, па после од инситут од Франција се докажа дека постои...И не го догледав, а на Сител го имаше пред 2-3 месеца. Не е документарец, филм беше.
Ајде вака, тие што имале и сеуше имаат Макс ТВ би можеле најмногу да ми помогнат. Филмов го имаше во Бесплатната видеотека на ХБО (ејџ-би-оу) пред неколку месеци, можеби и година. Италијански филм, со едно детенце преслатко, како се раскажуваше за неговото детство, селењето во една голема куќа, часовите поминати во училиште, па како бркаше едно девојче од класот, возеа точаци во шумата, мајка му мислам дека се проституираше, татко му поима немам што работеше, знам дека беа интересно семејство. Мислам дека насловот на филмот го содржеше името на детето, ама како се викаше да ме убиете нема да ми текне. Не мислам, туку 100% сум сигурна, името и уште еден збор имаше ...
^ Да, мислам дека да. Леле, жити се нека ти текне на насловот. Јас најдов еден филм со слична тематика, односно дека детето лажеше, ама испадна дека на крај отишол во војна и нешто слично, а на војна не се сеќавам дека имаше во овој филм кој го барам.
sega baram drug film lov3 fala za linkot toj e filmo <3 ovaj film so go baram bese so dve deca i imaja edna kako igra i nesto pocnaja da ja igra in vo vselenata so kujcata mislam deka pojdoja i posle se krijaja nesto taka a igrata bese nesto kkako monopol mislam na t nekako se vikase i imeto na filmo bese spored igrata taka nekako
Прееска ми текна на еден филм, група деца одат сами на одмор, а нивните дома мислат дека се во различни кампови. И после тоа доаѓаат родителите да ги видат и децата прават камп за слабеење, за компјутери и сл. Не можам да се сетам на ниеден глумец Помош??
да не е овој? http://www.imdb.com/title/tt0109369/ Тука е целиот филм, доколку е тој http://www.youtube.com/watch?v=ijkIAz45gJw
Филмов е сместен негде 18,9 век. Со долги фустани се сите. Се работи за двајца млади кои се заљубуваат еден во друг. Девојкава треба да ја мажат, но се случува убиство и ја обвинуваат неа. Дечкото со својата багра е нешто ко борец за правада, ги зима работите во свои раце за спасување, навечер одат маскирано. Он има прстен од кралот, кој најверојатно на крај ќе ги спаси. Он е осуден на бесење, она со сечење на главата. Некој, нешто?
Лелее цел ден се мислам за филмов и не можам да го најдам. Значи, група на помали деца извидници се киднапирани од еден крадец и додека се во шумата им се случуваат триста глупости, им излегува мечка, па децава ќе го успијат ,,водичов,, а уствари цело време ги брка полиција. Филмов е комедија и мислам дека нашите телевизии го преведуваа како ,,Чукнат,,. Некој да го гледал и да знае како да го најдам...
Утрово го имаше на Сител .. со едно детенце мало..и татко му.. комедија мислам беше.. Некој да е запознаен со филмот?