Барам еден филм што го имам гледано многуууууу одамна....значи во филмот се зборува за семејство(татко мајка и незнам колко деца беа) се вселуваат во нова куќа,а таму има духови кои постојано ги следат и ги вознемируваат...луѓето одеа по цркви се распрашуваа секаде како да ги избркаат духовите но тие никогаш не ги оставаа на мира...се сеќавам на една сцена кога целото семејство излезе надвор духовите почнаа да викаат по куќата,да ги отвараат фиоките,да го вклучуваат и исклучуваат светлото...и на крај филмот заврши како тие се преселија во друга куќа но духовите беа и таму... Многу сакам пак да го гледам овој филм...ако знае некој како се вика....???????????
Дали ќе може нејој да ми даде торент за да симнам некој еротски или пак романтичен филм ?? фалаа однапред.
Има смртни казни во скоро секоја историска драма за 13-14-15 век Конкретно ми текна на The Other Boleyn Girl. Значи не е целава приказна околу смртна казна, ама се извршува....и тоа повеќе пати
Го гледав повторно пред некое време на некој од тв каналиве...но повторно не го начекав насловот а крајот го сецнаа Филмов е Ирски, нараторска форма, многу ми личи дека е работен според роман и тоа баш на Ирвин Велш (поима неам зашто, но тој е стилот...на секвенците, - не` дека содржината потсеќа на Train spotting) Небитно... Значи Се работи во психијатриска установа, каде што типов (незнам од која причина) упаѓа, но се чини потполно здрав - до граници да го манипулира докторот. Се заљубува во девојка од истата установа- женски блок (со кратка црна коса) која има сексуален фетиш на отварање крвави рани за време на сексуалниот чин. Внатре запознава уште некои типови кои му стануваат пријатели, меѓу кои и дечко (исто така вљубен во истата девојка) кој на крај се убива (точно на Нова Година) од кога дознава дека тие двајца се заедно.... Во брзање сум, се надевам некако нафрлив за што се работи и се надевам тој што го гледал филмов ќе му текне за што зборам (бидејќи типот беше убиствено....ахххххххх убав)
Повели http://www.amnestyusa.org/faithinaction ... enalty.pdf edit: Зависи исто така од кое време да биде смртната казна...Ако може и од 19 век, гледај го "The Crucible"
Јас би ти ги препорачала најмногу The Life of David Gale и Dead Man Walking, за мене се повеќе од одлични. Плус кој кастинг
Фала на сите, ми треба филм и од постаро време и од поново за споредба... Дали на сите се спроведува или само се спомнува смртната казна?
На овој јас што го спомнав се спроведува, ја има и целата приказна зашто, и сцената како се спроведува казната.... Спојлер им ја сечат главата и има се како ги местат, како ги ставаат на тие дрвените...
Во овие јас што ти спомнав се спроведува. The Life of David Gale подлабоко ја разработува проблематиката на смртната казна. Не сакам да ти кажам премногу, зошто ќе ти го расипам филмот, но вреди да се погледне. Ќе видиш што ќе се случи на самиот крај А Кевин Спејси е секогаш бинго!
Пред многу години гледав на НВО еден филм. Се се одвиваше пред Божиќ, една женска требаше да оде кај родителите со вереникот , но тој мислам и откажа и сега да не се појаве сама ќе отиде во една сендвичара и ќе замине со еден . Но ккао што поминува времето тие навистина се засакуваат. Тој се мислам беше уметник и ќе се сретнат на негова изложба. Благодарам однапред.
Се бара насловот на филмот, anyone? Ок, незнам колку се сеќава некој, се работи за филм или поконкретно (МИСЛАМ) 4 епизоди од еден филм, секоја епизода одговараше на една временска сезона. Нешто друго на кое се сеќавам е дека во еден од деловите (валјда зимата), главната улога ја имаше женски лик со чисто бела коса, во еден од деловите имаше една сцена со лизгалки и тоа би било се' на кое се сеќавам... Го даваа на А1 пред, па да не претерам но, можно е пред некаде 5,6 години. (Премалку информации, знам, отсекогаш сум била "скромна") Насловот беше?
^ со тоа што објасни мислам дека е овој. Еве погледни и во трилерот http://www.youtube.com/watch?v=IEojXa6voVo