До пред две години имав врска, која ја завршивме сосема смирено и продолживме пријателски да се однесуваме до пред неколку месеци, кога после мала расправија (сосема небитна, детска работа...) решивме да го продолжиме патот на животот во чиј нема да има место ниту во мојот за него, ниту ви неговиот за мене! Тој потешко го прифати тоа, но сепак не го повлече тоа, иако по пријатели слушнав дека се каел! Сношти бев излезена во едно кафуле со моја блиска пријателка, која исто така се дружи и со него! Муабетејќи за нејзиниот дечко, почна песната Perfect, и и кажав дека на свадбата, на првиот танц сакам да биде таа песна! Таа се насмевна и ме праша како би изреагирала ако бившиот (кој дента и кажувал колку уште ме сака и се кае за нашата разделба), дојде во кафулето со цвеќе во рака и побара прошка од мене додека сите гледаат во мене! Јас во тој момент би станала и би избегала од местото од срам, и одговорив! Ако тоа навистина ви се случи вас, како би изреагирале?
Ќе го избањам со вино и шишето по глава.. Па пак нека бара прошка.. Тие што ме знаат, знаат дека многу лигавења не сакам
Ако замавнам со полно шише, ќе се избањам со вино Кој ќе пере после црвено вино..ехеее Нека пере мајка му
Ич не сакам јавни искажувања на емоции. Не сакам јавни запросувања, јавни извинувања јавни смирувања, јавни разделувања... И да не набројувам.
Одма ми текнува на билбордите со Каролина те сакам. Ај да си селебрити и некако разбирам, мада и тоа е глупо,шо има некој едикојси да гледа и слуша шо некој некому погрешил и прошка бара Тоа е интимна работа, дури и пред најблиска фамилија да биде е глупо
Не се бламирам сред кафич да пијам сокче.. Ма да не мора да е вино, тоа што пијам, првото при рака што ми дојде Иако секогаш вино пијам, па затоа Јавно гушкање е ОК се додека не дојде некој со цвеќе па сите погледи бидат насочени кон мене.. никако тоа Не ми треба таков "луксуз" Не бидете циции за 500-700 ден...ту бре за едно вино сте јас по две флаши пијам....кога други частат...хииик
Ако некого/некоја јавно навредиш или јавно си го клеветел, потребно е јавно, поточно пред истата таа група луѓе да му/и се извиниш и да побараш прошка. Целта е да го обелиш имиџот на личноста што си го оцрнувал пред луѓето. Во ваков случај, ако се извиниш приватно, штетата не си ја поправил кај луѓето кои сега можеби ќе го гледаат со поинакви очи. Затоа има смисла тоа да биде јавно пред тие луѓе. Но ако некому приватно згрешиш, која е потребата јавно да се извиниш? Тука не гледам оправдана цел, освен пукање сеир и демек на личноста да и укажеш „види колку се каам, што и пред сите овие ќе се понижам за тебе..“ Плус тука има и емоционална манипулација. На девојката може да и падне незгодно од другите и да му прости, да направат некоја филмска сцена а у, а во срцето да не му е простено.
Личност сум што ич не сака да е во центар на внимание, па затоа лично не би сакала да се најдам во таква ситуација со јавно искажување интимен момент и емоција... За други, јавно запросување понекогаш ми е кјут, а вака баш за барање прошка од бивша досега не сум слушнала во реалност
Јавно извинување = јавно бламирање. Едино јавно извинување кое би го прифатила е како во случајот на @EvAngelos и пак не е барање прошка пред непозната група луѓе, туку луѓе пред кои била навредена индивидуата. Се останато е вишок драма. Ако некој мене реши да ми бара прошка на јавно место, прво - не ме познава доволно, следователно и не заслужува прошка. Второ - без двоумење со најгрда насмевка би му рекла дека не му простувам.
Таков тип на личност сум што не сакам јавно извинување ниту пак запросување. Немора сите да знаат дека сме се скарале некако тоа ми е глупо така да извинувањето може да се изврши и интимно.