Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Барбики!

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Saya, 27 јули 2011.

1. DoReMi

DoReMi Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2014
    Пораки:
    120
    Допаѓања:
    156
    Баш ме потсетивте на еден безгрижен период од мојот живот. Колку само беше прекрасно тоа пресоблекување, па задавање професии, шиење облека, цели животни стории. :rofl: Ги обожавав. :)
    http://www.youtube.com/watch?v=ZyhrYis509A

2. minika

minika Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2014
    Пораки:
    327
    Допаѓања:
    104
    нешто најубавото од моето детство барбики ги обожавав ..<3

3. ivchee.ivche

ivchee.ivche Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2013
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    42
    Јас несакав многу барбики, играв со нив колку да не ми биде досадно :D

4. Amely

Amely Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2014
    Пораки:
    146
    Допаѓања:
    129
    Многу сакав да играм, па дури и сега некогас сакам да играм

5. eloves

eloves Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    2.669
    Допаѓања:
    7.606
    Како мала имав многу ама ко чистевме пред неколку години ги фрлив. Сите се распаѓаа на една и недостигаше нога, на друга глава, на трета рака |(

6. Sunshine.Sunshine

Sunshine.Sunshine Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2014
    Пораки:
    1.202
    Допаѓања:
    2.564
    Сите девојчиња кажуваат дека како мали постојано си играле со барбики, а мене никогаш не ми било забавно играње со кукли.

7. Joi

Joi Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2014
    Пораки:
    606
    Допаѓања:
    1.995
    Малку си играв со барбики, повеќе си играв со мечиња... :D За секое мече си имав посебна приказна и сите живееја заедно зад каучот, на едно ќебе. Некаде кај 11 години престанав да си играм со нив. :wasntme:

8. angelche16

angelche16 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    2.418
    Допаѓања:
    9.598
    Хахха сакам барбики.

9. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.738
    Допаѓања:
    80.072
    Жал би беше што пораснав и престанав да играм со барбики. Не сакав да ги оставам. Сакав барбики со многу долги коси, оние со кратки не ми беа воопшто убави. На некои им ги сечев, им ги кратев косите и им правев фризури, ги шминкав дури :D Имав една со темен тен, со виткана коса и гумена а не пластична, таа некако ми беше интересна бидејќи се издвојуваше, беше ретка но не ја сакав бидејќи немаше долга односно предолга коса :D

10. fallenangel

fallenangel Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    16.149
    Омилена барбика ми беше подарок од тетка од Швајцарија и беше со комплет фустани, накит , чевли за пресоблекување , со долга коса, имаше мотор кој го возеше со управувач и справа за вежбање арно ама fallenangel сакаше и фризури да им прави на барбиките па зема на омилената и ја скрати косата и ја обои со водени бои:lol:мајка ми кога виде во топ ме стави и жал ми е и денес зошто сум си ја упропастила најубавата барбика ама тоа е дете што знае.

11. Liu

Liu Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2016
    Пораки:
    725
    Допаѓања:
    2.502
    Најголемата слабост како мала ми беа барбиките, покрај тоа што имав еден куп барбики најразлични, од слугинки до царици имав и мали бебиња за секоја а исто така и маж такозван кен ( тука спаѓа и облека и чевли за кен). Секој роденден добивав одредена сума на пари од најблиските роднини и денот после роденденот јас одев да си купам нови барбики. Имав автомобил буба кабрио, кујна,дневна, спална, купатило. А за облека и чевличиња да нема збор. Знаев и да ја натерам мајка ми да ми купи некои материјали оти сакав да им шијам фустанчиња. Кај мене се собиравме женските од малото и игравме бидејќи јас имав најмногу барбики поради што имам две поголеми сестри па јас си ги наследив нивните. Моментално седат прибрани во два големи пакети во подрум и си ја чекаат наследничката.... :)

12. mode-kristina

mode-kristina Популарен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2014
    Пораки:
    1.155
    Допаѓања:
    4.093
    Леле колку си играв со барбики! Ми фали тоа време :(:(;(

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  13. mynameislove

mynameislove Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2013
    Пораки:
    1.481
    Допаѓања:
    12.626
    Ги имав разни... слаби
    дебели, со розови, сини, зелени коси. Различно ги комбинирав, на некоја ќе и ја извадам главата, па ќе ја ставам кај друга и се така по ред. Им шиев облеки, им правев разни фризури, дури и ги фарбав :D, им задавав разни професии, цело сценарио смислував кога ќе се затворев во соба. Мајка ми често знае да рече ее колку барбики поеба ти, какви се немаше. Еден дел и сочував. Посебно драга ми е една кукла во носија која ми ја подари една жена од фарма, никогаш не го заборавам тоа.
    Убав дел дели беа а и неизбежен од нашето детство, денешниве деца не знам дали во целост ќе го доживеат тоа, се плашам дека не. Имаат значење и во развојот на децата бидејќи се поистоветуваат со нив.

14. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јули 2015
    Пораки:
    5.676
    Допаѓања:
    14.194
    Абе глупости.
    Имав само русокоси барбики (еден единствен пат добив бринета со потемен тен :?: и иако во животов си сакам плави луѓе, барбиките бринети ми беа поинтересни дека ретки), енивеј, многуyy си играв со нив, ама многу брзо ги уништував :( Им ја вадев облеката, раце и нозе им вадев, па чешлајќи ги со мојот чешел (facepalm) им ја расипував фризурата и беа како искубани, правев да се тепаат една со друга и летаа глави... како некое психопатче :D Ааа, уште и ги шминкав со фломастери (е за шминкање покажав талент, убави ми испаѓаа :D). И после секоја уништена барбика, плачев кај мама, таа од жал ми купуваше нова, ама јас пак истото, не научив да ги чувам и не научив. Имав и еден Кен и ги мував женските со него :D Ќелав беше пустиот, мазна гланц му беше главата (не се сеќавам дали по моја заслуга)

На Rose04, Bitter-Sweet, Crna Dama и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.314
    Допаѓања:
    36.998
    Како мала си играв со барбики. Уште ги чувам барбиките. Едната ми ја донесе татко ми од Германија. На ситр барбики им ги чешлав косите, им правев фризури. На едната дури и го скратив и фустанот. :D

На Bitter-Sweet и mode-kristina им се допаѓа ова.
  16. shz

shz Форумски идол

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    6.182
    Допаѓања:
    50.619
    Како мала многу си играв со барбики, па дури и им шиев облека со другарките. Сите им шиевме облека од праталчиња, па некогаш се менувавме со облеките :D
    Ми недостига тоа време, играњето со барбики.
    И до ден денес сеуште ги чувам во една кутија барбиките и облеката.

На Bozica1980 и Bitter-Sweet им се допаѓа ова.
  17. Dashing:)

Dashing:) Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2017
    Пораки:
    1.802
    Допаѓања:
    2.530
    Ја како мала ич не си играв со барбики поише ги сакав оние боречките играчки, тепачиште бев. Си играв кралот лав со играчки, со пиштолчиња на дијаболи... многу филмови(акциони) сум гледала :rofl:

На Rose04 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.374
    Ух како мала нонстоп бев со барбиките во рака.Можда до кај 7мо си играв со нив.Гајле си немав.Цело ќесенце облека имав за барбиките,па гарнитури чашки,чешелчиња кревети.Интересно беше си ги чувам уште сите дома во фиока.Си ги сакав барбиките многу ги пазев.Знам како помала во Веро2 имаше една преубава барбика која го терав татко ми да ми ја земе.И ми ја зема, ја плати малку поскапо но ми ја исполни желбата *ко пијавица сум ако посакам нешто.Кога дојдов дома ми падна во корфглексот..Косата и мирисаше на млеко и покрај мојот ,,фризерски третман''.Прва барбика што ја имам ,,уништено'' ако може да се рече.Имав една како со розевкасто тело и нозе како став на балерина крената на прсти и такво фустанче.Да не ја отворев темава немаше да ми текне на нив можда, баш ќе ги сликам утре задутре.

19. teteks

teteks Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    189
    Допаѓања:
    788
    И јас ги сакав кога бев мала.Најинтересно ми беше кога шиевме облека за нив со сестра ми ^_^. И многу сакав да имам куќа за барбики :) Сега чувам само една кукла,така како за украс :)

20. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.044
    Допаѓања:
    81.409
    Не знам за вас, ама јас уште би си играла со Барбики. :tmi:
    Непребол. :)

На Bozica1980, christinnn, cooll и 2 други им се допаѓа ова.