Ја отворив кутијата со барбиките пред еден месец, сакав да извадам некоја за ќерка ми. Но баш тие што сакав да ги извадам беа лепливи, гумата низ годините почнала да се распаѓа Првата моја оригинал Барби е стара 27 години. Се мислам....какви ли се барбиките на колекционерите кои се по 100год. стари? Можно е и да им се засмрдени на полиците
Или кола, па да ги возикаш испоседнати ко фраерки. Умирав од љубомора што кај нас немаше каде да се најдат баш такви, дури одеа некогашните реклами за Барби по Картун Нетворк или Бумеранг.
Ептен си играв, имав десетина барбики, али една оригинал што ми ја купи мајка ми у бев опседната со неа... И се отвараа градите и имаше лабела во вид на срце. Еве успеав и да ја најдам на нет.
@Matotheja ме потсети да пробуричкам да ги најдам тие што ги имав....и едвај ги најдов, знак дека се многу стари! Е на сите веќе им лепат нозете и се за во канта, освен на таа со точакот зашто има пластични
Имав за извоз барбики, и сега сигурно дремат во некој пакет на таван. Немав многу навика да си играм со нив (повеќе сакав колички и војничиња), ќе ги извадев од нивната кутија кога прв пат ќе ги добиев, ќе ги разгледав, потоа уредно ќе ги вратев назад и така си остануваа, или пак ќе си поиграв со неколку одеднаш, ќе ги преоблекував или ќе ги носев на пикник (имав и такви некои ситници: храна, маси, клупи и сл.), и потоа пак ќе ги запаковав и толку ми беше играњето со нив. Бар не сум ги ништела, како што има некои деца. Од сликиве кои погоре сте ги ставале, се потсетив дека од сите видови, најмногу им пекав на моите да ми ја купат сирената - со нејзе доаѓаше и некоја течност, и кога беше во ладна вода или на суво опашката и беше сина, а кога ќе се ставеше во топла вода со течноста и стануваше розова, така нешто. Ги напнав да ми ја купат, ми ја купија, и и таа си остана така чисто нова
Имав многу барбики, ги чувам се’ уште, преубав спомен од детството, кое навистина беше детство, исполнето со многу игра во реалниот свет, а не ко сега играње со таблети и телефони.
И јас имав многу барбики како мала. Но откако пораснав се роди братучетка ми и и сите мои играчки и барбики и ги дадов а неа
До 10 години си играв со барбики,но поинтересни ми беа пушките,пиштолите и ножевите.Тие играчки подолго време ги користев.