Барбики!

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Saya, 27 јули 2011.

1. bluegirl7

bluegirl7 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    754
    Допаѓања:
    931
    Интересна тема :D

Имав многу барбики и непоминуваше ден со братучедками да не си игравме со нив, имаа и многу јаки имиња ама ете не ми текува како се викаа .. :?:

2. Swagiees

Swagiees Активен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    2
    Kolku mnogu barbiki kako mala imav 40-50 orginalii bea i use gi cuvam :lol: Ama pojke so puski me interesirase bev maskudanka a i use sum takva :|

3. kristina123456

kristina123456 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2012
    Пораки:
    191
    Допаѓања:
    59
    иако имам 13 години сеусте знам да земам да си играм со барбики. незнам многу ми е интересно...сама им ги сијам фистаните од чорати и хулахопки :) и јас одсекогас сакав кука за барбики но ми велеа дека сум гомема и јас се снајдов кога си играм со барбиките ги будат мите алиста од плакарот и имам кука на спрат :)

поголемите се сегуваат со мене дека моите другарки бркале децковци а јас сум си играла со барбики ама не ми е гајле...

омилена барбика ми е златокоса... ја добив на подарок од америка...инаце имам цела корпа за играцки со бербики и фустани, а ја имам и собата на барби :)

4. SimplyElegant

SimplyElegant Популарен член

Се зачлени на:
    6 мај 2012
    Пораки:
    746
    Допаѓања:
    779
    Ги обожував, не дека сега не ги сакам, напротив. Но сега нивното место е на полиците и кога и да ги видам се сеќавам на деновите кога си играв со нив. Дефинитивно биле моја омилена играчка во детството.

5. smiley22

smiley22 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 април 2012
    Пораки:
    670
    Допаѓања:
    350
    БАРБИКИ-нешто без кое детстсвото немозеше да ми помине.Кога бел мала мн си играв со барики (како и повекето :lol: )и ги обозавав.Сега веке не си играм со барбики (хах и јас пораснав :D ),ама имам три барбики кои ги чувам (во кутија :lol: )како спомен,и за ништо не би ги дала. ;) :)

6. Glossy-girl

Glossy-girl Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    3.196
    Допаѓања:
    8.926
    До 9 години си играв со нив, за последен пат! :wasntme:
    Иако повеќе не играм со нив, сеуште си ги чувам. Ги имав различни. И од оние квалитетните и оние како што ги викав јас што брзо се кршат. Имаа различни коси, ги чешлав, ги мазнев, им правев различни фирузри. Имав и малечки елементи, куќичка, кола, огледало, чешелче за барбиките. Ги обожавав. Имав и мали барбичиња и кен. :D
    Нема дете кое не си играло со оваа играчка, посебно женските.
    Памтам како помали со сестра ми и братучед ми игравме, па со нозете правевме како да одат итн. :geek:
    Исто така на барбиките кои не ми се допаѓаа им ги кратев косите, ги капев, па од чешлање косите се правеа како пајажиња ахаха. :lol:
    http://www.youtube.com/watch?v=ebno9Rt0beU
    Ајм а барби грл, ин мај барби вррррлд.... :D

7. tessi

tessi Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2012
    Пораки:
    544
    Допаѓања:
    518
    Најомилено нешто ми беа барбиките како мала.По цели денови си играв со нив.Имав и детска машина за шиење па им шиев фустани,маички,панталони :lol: Знам имав една најомилена,чичко ми ми ја имаше донесено од Геманија.Неа никој не смееше да ја пипне :lol: И морам да си признаам дека уште си ги чувам за спомен и планирам ако имам ќерка да и ги дадам да си игра и она со нив.Жал ми е да ги фрлам :)

8. Witchy-style

Witchy-style Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2012
    Пораки:
    711
    Допаѓања:
    4.227
    Леле какви барбики сум ималаа....Сите во маало ми љубомореа, имав 4 Братз барбики, 5 големи. 1 балерина, 5 деца и 1 бебенце со креветче си имаше со него..Сама им кроев фустани, сукњи, панаталони, маички а после ги носев на мама да ми ги шие..хехе жената немаше друга работа на мене облека за барбики ќе ми шие..XD :D

9. lattie

lattie Популарен член

Се зачлени на:
    28 јуни 2011
    Пораки:
    504
    Допаѓања:
    204
    И покрај моите 18 год кога видам барбика неможам да одолеам секоја сабота сум одела со баба ми на пазар да ми купи жената нова барбика :D имав масикчка тросед и две фотељи секое старо парталче беше искреирано до мојастрана за новата модна колекција што се не правевме со другарка по цел ден се игравме дури и ги фарбавме се наоѓаше по некој кармин од мајките и веднаш косата на барбиката ја менуваше бојата.Често сум знаела да и речам на мајка ми имам проблем незнам што да и облечам ајде да и сошиеме нешто :rofl:

10. BlondeGirl8

BlondeGirl8 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    252
    Допаѓања:
    115
    Бог знае колку барбики поминале низ моите раце како детенце ихааааааа :D :D :D

11. Zaljubena11

Zaljubena11 Активен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2013
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    10
    До 11 години си играв со барбики а сега кога ке ги погледнам се восхитувам на сценаријата што си ги креирав со нив :D

12. Dog-lover

Dog-lover Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    3.743
    и јас исто сите ги чувам, дури и облеки им шиев :D

На Zaljubena11 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.008
    Баш последниов пат кога бев на планина во викендичката, си ги најдов барбиките кои мајка ми ги ставила во една кутија. Па ги извадив, ги истресов од прашина и си ги наредив во детската (не оваа дома, туку таа во викендичката).
    Не се сеќавам која била мојата прва барбика, ама сите ми се сочувани. И барбиките и сите нивни дотатоци (штикли, ташни, шешири, букети, чизми, перничиња).
    Освен една барбика која мислам дека ми ја украдоа :worried: Оригинална ми беше, донесена од едни пријатели кои се уште живеат во Мајами. Целата се виткаше, мислам и дека викаше I love you. Никогаш не го добив Кен (кој верувам дека секое девојче го посакуваше), ама братучетка ми имаше двајца Кеновци, па ми позајмуваше еден. И после сите барбики трчаа по него :wasntme:

На tweety26 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Barbie07

Barbie07 Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2013
    Пораки:
    353
    Допаѓања:
    590
    Кога ќе ми текне само колку сум си играла со барбики..аххх детство :D ..Многу сакав барбики,ги чешлав,ги бањав,им шиев облека..Имав една голема колекција која и до ден денес ја чувам...Куќички,облека и не знам што уште не..Колку само сум се радувала кока ќе ми купат нова барбика а најмногу оние што се како сет па внатре со кен,со детенце,па што ја знам што..Во секој случај ние бар и си игравме со барбики,а денешниве деца само фб-то и мобилниот..жално ама немаат детство како што имавме ние.

15. Flower27

Flower27 Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2012
    Пораки:
    1.531
    Допаѓања:
    4.182
    Имав 9 барбики :D Сите си имаа имиња
    Ги чував во еден огромен пакет :lol: саму тамо собираше се тоа
    Имав базент, шкаф со фиоки, масичка, столици, прибор за јадење, огледало со масичка за шминкање, дел од кујна, кревети за спиење, седмосед, фигаро за коса и пегла за коса (пластични, не дека виткаа ама така ете), штикли секакви а за фустани да не зборуваме :lol:
    Капути, капи, ланчиња, обетки (кои ги ставав само на 2 барбики бидејќи само тие 2 имаа дупнати уши), фармерки, блузи и при толу облека ја терав и мајка ми да ми сошие уште неколку
    А баба ми ми плетеше џемперчиња за во зима :!: и наметки соплетени :D

16. Moonstone.17

Moonstone.17 Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2013
    Пораки:
    592
    Допаѓања:
    1.862
    Хаха, колку само имав барбики. Сите имаа имиња, ги облекував, ги мотав во партали божем, знаете „моден дизајнер“ сум била. Ја терав и мама да ми сплете фустанчиња за барбиките од волница. Со другарки тогаш правевме „свадба“ на една барбика, ставивме една ламба (оние на биро што се ставаат) и невестата и младоженецот одат и застануваат под неа, и одеднаш кога пукна сијалицата-прегоре. :o Се извадивме од памет, помалечки бевме тогаш. :lol:
    Сега сите барбики се во канта. :P

На Mahidevranfan му/ѝ се допаѓа ова.
  17. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    многу ги сакав а и усте ги сакам :lol: :lol: сакав да имам многу многу сто играат,сто зборуват сто пееат :inlove: љубов ми беа :inlove:

18. something

something Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2011
    Пораки:
    467
    Допаѓања:
    1.416
    И јас многу ги сакав и ги сакам, убави се.Со најдобрата моја другарка си игравме редовно и им шиевме алишта :D :D модни креаторки демек ;) :D

19. pinkberry

pinkberry Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2013
    Пораки:
    129
    Допаѓања:
    564
    хихи :D имам една барбика мислам повеќе имам но имам една позначајна мајка ми ја купи од првата плата кога отиде да работи на друго место и тоа пред 4/5 години и за чудо уште не и фали ни нога ни рака :lol:

20. ang246

ang246 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    660
    Допаѓања:
    145
    колку само сакам да се врати времето и пак да си играм со барбики и пак да му шијам фустани... се надевам дека ќе имам ќерка и неа ќе ја терам да си игра со барбики... компијутерот ќе и биди забранет поим хаха :P