Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Барбики!

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Saya, 27 јули 2011.

1. russia7

russia7 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2011
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    504
    Многу сакав барбики! Не се сеќавам на сите, туку само на една-две. Оригинал беа демек нели им се виткаа раце, нозе... Со другарките ке ги соберевме сите барбики со сите можни облеки, штикли итн. и им правевме куќи, базени, ги носевме на шопинг и што уште не. :D
    Обавезно наоѓав некој ќош низ дома и им градев куќа :D
    А Кен никогаш не го добив, ама имавме еден-двајца во друштвото па си ги менувавме... Штета што не зачував ни една барбика :$

2. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.213
    Допаѓања:
    36.716
    Кога бев мала многу сакав барбики. Уште ги чувам барбиките. Вкупно се 5. Две од нив пеат.

3. SweetCandyyy

SweetCandyyy Активен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2012
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    9
    Ехее колку многу барбики имав... многу ги сакав. По цел free shop ми го купуваа :D
    http://www.google.com/imgres?q=barbie+with+a+blue+sparkling+dress&hl=en&biw=1366&bih=643&tbm=isch&tbnid=nRfOkB45j_vDRM:&imgrefurl=http://www.ebay.com.sg/itm/Barbie-Doll-Clothing-Dress-Aqua-Blue-Sparkle-Mini-Party-Dress-/130606554669%3Fpt%3DUS_Dolls_Bears_Toys%26hash%3Ditem1e68c1de2d&docid=BXv1AgN7G8TpxM&itg=1&imgurl=http://i.ebayimg.com/00/s/MTAyNFg2ODA%253D/%2524(KGrHqRHJ!sE63Ksoyc9BOzhiNBpk!~~60_35.JPG&w=199&h=300&ei=yIGbUcKnI8nGswbC3IC4AQ&zoom=1&ved=1t:3588,r:4,s:0,i:92&iact=rc&dur=223&page=1&tbnh=172&tbnw=116&start=0&ndsp=23&tx=29&ty=56
    http://www.google.com/imgres?q=barbie+m ... =83&ty=116
    http://www.google.com/imgres?q=barbie+m ... =98&ty=104
    http://www.google.com/imgres?q=sleeping ... =107&ty=60
    само еден мал дел од мојата колекција на барбики :lol: имав и сеуште имам 100тина барбики. Секогаш им се фалев на другарките :D

4. MaCa-Swiss

MaCa-Swiss Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2013
    Пораки:
    253
    Допаѓања:
    961
    Најомилената играчка од детството :inlove: Си имав направено креветче од кутија, а во него различни ќебиња и кога ќе легнував да спијам и барбиката ја оставав во кутијата ( демек на спиење ) .. Секој ден си ја бањав, па дури на неа се научив плетенки да плетам :D И шиев секакви фустанчиња :rofl: Ах, детство :)

5. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.921
    Се до 5-то одделение обавезно за секој роденден добивав по една барбика од вујко ми, и секоја беше поубава од претходната, знаев да играм со нив со саати, имав мнооогу фустани правев балови, родендени :D фустаните ги чував во кутија од чевли а барбиките во кошница за играчки.
    Ехх што не сум дете, па да седнам да играм пак со нив...

6. Dog-lover

Dog-lover Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    3.743
    Многу си играв со нив,сите си ги чувам,дури и облеки им шиев :)

На Barca-Gril му/ѝ се допаѓа ова.
  7. marija1907

marija1907 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2013
    Пораки:
    875
    Допаѓања:
    2.857
    со барбики сум играла по цели денови дури ми имаше и кабриолет :D (влечка со отворени прсти) имав многу различни од кое било девојче зошто едната ми бече со ампутирана нога до колено(идеја добив од Руби :D ),друга со стопено лице :lol: трета ќелава ,четврта со систати цицки :rofl:

8. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.498
    Јас... не знаев што да правам со нив, сериозно.
    :D

Имав неколку дома, и тоа по родендени и гости што ми носеле, и немав некоја посебна желба да поседувам поголем број од тие што сум ги имала, а биле едвај 10 на број. Најголемиот дел беа од оние обичните, со едвај три влакна коса на нив и замотани во некој материјал со конци што висат од секоја страна.

За да надополнам тоа што не сум играла со нив, да ги облекувам, бањам, тинтрам, имав голем мерак да им ги сечам косите до корен, и да ги бојам со лак за нокти внатре кај белото во окото, и не знам која ми била филозофијата и што сум мислела тогаш.

Ми текнува само дека ептен ги сакав оние како сирени што беа, а немав ниту една таква, им се дивев ептен на облеките сиренски. :D

9. feminium

feminium Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2012
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    1.738
    Имав,и тоа многу, ми купуваа како моите, така и роднини.
    Секако некои беа големи и убави, други мали и згужвани,ама јас некако им немав многу мерак :^) .Ако си играв со нив тоа ќе беше да ги местам на полицата за кукли,да им ги менувам облеките или да им ги фарбам косите 8) (да им ги фарбав со сенките од мама :tmi: )

10. hellowooorld

hellowooorld Истакнат член

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    298
    Допаѓања:
    107
    Секоја година кога одевме во Грција и поминувавме од Фри Шоп само за да ми купат барбика. :lol: Секоја година буквално си добивав по една барбика. Мислам дека беа одприлика 17 евра и ги пекнав моите да ми купуваат. И ене ги си стојат на полиците, исчупани и голи хахаха.

11. tea4e

tea4e Популарен член

Се зачлени на:
    11 јули 2012
    Пораки:
    3.410
    Допаѓања:
    3.148
    Ех барбики...Нашите другарки од детството. :D

Најмногу мерак имав да ги бањам,да им правам фризури и да им ги кратам косите. Па да ги дотерувам... :lol:

12. Golden

Golden Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2013
    Пораки:
    1.077
    Допаѓања:
    1.407
    Моите најдобри другачки беа тие. :rofl:
    Ма си играв со нив им ампутирав по некој екстремитет.Си ги чешлав (читај:им корнев коси) им правев плетенки.Им ја губев облеката многу пажљива бев :wasntme:
    Мислиш автобус ги удрил па беа цели беа на парчиња.
    Толку е мојата дружба со барбиките :D

На tessie и Mahidevranfan им се допаѓа ова.
  13. Taylor97

Taylor97 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2013
    Пораки:
    392
    Допаѓања:
    643
    Хахаха, што се сум правела со нив.. ги бањав, ги чешлав, фризури им правев, им вадев заби(иако немаа) и што уште не. Имав една другарка која се плашеше од барбики и јас земав една на која и ги расеков устата и ја бркав со неа, а таа бегаше хаха. Спомени.. :D

14. ariela09

ariela09 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    945
    Допаѓања:
    1.765
    Јас барбиките само ги гледав, никогаш не сум си играла со нив освен ако играње е да зјапаш во барбиката. Повеќе играв со коцки,кукли,колички и топка од колку со барбики. :?:

15. DayaThorneLove

DayaThorneLove Активен член

Се зачлени на:
    28 август 2013
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    6
    Ич не сакав да си играм со нив и затоа немам :D
    Повеќе си играв со мечиња и колички

16. LadyFlame

LadyFlame Истакнат член

Се зачлени на:
    20 февруари 2012
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    339
    Имав многу брабики, најмногу сакав да ги шишам па после не ми беа убави и им ги вадев главите ги размонитирав целосно :D за да ми купат нова секако. Четири барбики сеуште ги чувам во кутија не отворени.

17. ohana

ohana Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2013
    Пораки:
    275
    Допаѓања:
    268
    Како мала имав мнооогу барбики, со нив си спиев, ги бањав, ги чешлав... :lol: Сега уште неколку си чувам на полици :)

18. Mahidevranfan

Mahidevranfan Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2013
    Пораки:
    466
    Допаѓања:
    2.063
    Ах, тие барбики :D Само колку сме си играле со дргарките, па колку модни ревии помина тие барбики :D
    А да, го имав и Кен :rofl: Имав и три мали дечиња, па за нив имав и количка. Имав и еден чадор, беше со чипка мислам, на „плажите“ беше многу често носен :D Братучетка ми, кога ќе дојдеше кај мене на гости со саати си игравме :rofl: Еднаш други и се скаравме заради тие барбики :lol:

19. Kikka.C19.20

Kikka.C19.20 Нов член

Се зачлени на:
    20 ноември 2013
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    22
    Мразам барбики!јас сум машки тип! :devil: :devil: :devil: :devil:

20. lovebrazil

lovebrazil Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    164
    Допаѓања:
    78
    Ич не ми беа интересни барбиките. Некако не ми беа реални. Во детството сум имала само една единствена барбика, која ја добив од тетка ми на поклон. Јас сакав да си играм со кукли-бебиња, то го обожавав. :)