Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Барселона (Шпанија)

Дискусија во 'Патувања и одмори' започната од anamariia.x3, 28 јули 2012.

1. Believe.in

Believe.in Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јануари 2020
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    671
    Има навистина многу. Најдобро да си најдеш некое мало тапниче за пасош и новчаник што ќе можеш да го ставиш под блуза или околу половина и да биде покриено. Евентуално ранец па да го носиш напред

На Малечка Маша му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Малечка Маша

Малечка Маша Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2015
    Пораки:
    217
    Допаѓања:
    91
    Благодарам за инфо.

За 4 дена вака направив план:
    1. парк гуел и Грација - да одам сабајле во паркот да прошетам и остатокот од денот да се шетам низ грација, попладнето и вечерта евентуално во готскиот кварт (мислите ќе имам време попладнето да ја ставам Саграда Фамилија место готико?)
    2. Ла Рамбла, парк де ла цитадела, барселонета
    3. Готико, Саграда , попарно шо ќе ме бендиса, шопинг?
    4. Монтсерат

Изгледа ли остварливо?

На Alex.T му/ѝ се допаѓа ова.
  3. BraBru

BraBru Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2023
    Пораки:
    396
    Допаѓања:
    906
    За ова не знам да ти помогнам, но за џепарошите би ти препорачал да избегнуваш гужви во јавен превоз, на улици, туристички места. Не ги носи сите пари со тебе, или барем не ги чувај на едно место, напикај ги во повеќе џебови. Пасош не носи со тебе кога шеташ, немаш потреба. Друго, можеш да си земеш некој евтин новчаник (буквално детски) и да го носиш во заден џеб, видливо за да им биде како мамка, да се фокусираат како да го земат тоа, наместо нешто друго повредно. Не е толку страшно де, ама треба да се пази, секому може да му се случи.

4. Anika55

Anika55 Популарен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2022
    Пораки:
    3.664
    Допаѓања:
    62.092
    Ако можеш вклучи го Monjuic, вреди да отидеш. Има автобус и фуникулар за до горе. Ако не се лажам, билетите за автобус/метро важат и за фуникулар. Горе може да влезеш во тврдината (музеј), многу е убаво и има убав поглед, а надоле може да се симнеш со жичарата. Ова може да го искомбинираш вториот ден, жичарата мислам те спушта кај Барселонета. Секако за Ла рамбла и парк де ла цитадел не ти треба којзнае колку време. Тибидабо исто вреди, забавен парк, не се плаќа влезница, а има преубав поглед од горе и катедрала. Ако не стигнеш преку ден, фино е и навечер, да ја видиш Барселона ноќе. Ако си по музеите, музејот на Пикасо е убав.

Последна измена: 21 септември 2023
  5. Avenged

Avenged Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2013
    Пораки:
    678
    Допаѓања:
    1.595
    Здраво, летово планирам да одам на одмор во Шпанија но сакам со авион. Дали некоја членка знае да ми предложи преку кои агенции може да се патува? Бидејќи повеќето понуди што ги гледам се со автобус..

На MeckaCia му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Milickaa

Milickaa Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2009
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    6
    Сакам да направам тура низ неколку места во Шпанија, гледав летови за Барселона како по достапни, би сакала да одам Валенсија, Мадрид…некој искуство за превоз да има, како се движат цените…

7. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    1.160
    Допаѓања:
    20.976
    Доколку нема промени ,директен лет до Барселона, Мадрид и Валенсија, немаш од Скопје. Најблиску чинам од Софија .
    Цените прогуглај бидејќи ме уваат зависно од периодот кога сакаш да одиш и од тоа колку порано ги резервираш.

8. AsteryStella

AsteryStella Истакнат член

Се зачлени на:
    22 септември 2016
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    174
    Ве молам за инфо,дали некој знае кои од агенцииве ја работата Барселона разгледав нешто 7 дена не ми одговара баш,дали некоја агенција нуди 4-5 дена.
    Ви благодарам

9. blue-diamond

blue-diamond Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    156
    Допаѓања:
    49
    Некој да ми препорача сместување во Барселона за летово? Хотел, или може и airbnb или хостел ама да е со сопствено купатило+посебна соба, мене искрено не ми е проблем престојување и во класични хостел соби со повеќе луѓе ама другарка ми не сака така а и плус хостелите ми се некако за пократки периоди, ние сакаме 7-10ина дена.

На Alex.T му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Alex.T

Alex.T Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2018
    Пораки:
    221
    Допаѓања:
    238
    Некој што бил во Барселона да не бил и во Андора? Гледам блиску се (околу 3 ч возење).